8 Декември, 2016 16:03 3 660 2

Отнемат имоти от бивш митничар

  • конпи-
  • имоти-
  • отнемане-
  • митничар

Половин апартамент в София, два магазина в центъра на столицата и апартамент в Банско са сред имотите, за които Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) е внесла иск за отнемане в Софийския градски съд на Георги Георгиев, известен като Жоро Пурата. В него са включени и суми от продажба на имущество. Искът е на обща стойност 995 000 лв. „Процедурата срещу него е по реда на отмененият Закон за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност”, съобщават от КОНПИ.

Жоро Пурата е бивш служител на митницата на Аерогара „София“. Той беше арестуван при акция на ГДБОП през 2007 г. заради нелегален внос на мобилни телефони. През 2008 г. МВР официално го обяви за изчезнал, а Софийската градска прокуратура образува дело за отвличане. През 2011 г. Жоро Пурата се яви като свидетел по делото „Наглите“ срещу похитителите си.

Жоро Пурата стана известен и с това, че преди години завлече десетки хора с няколко милиона за уж взети на лизинг луксозни автомобили. Тогава той е карал близки и познати да купуват на лизинг много скъпи мерцедеси, бентлита и редките за България автомобили "Астън Мартин", каквито сме гледали в поредицата филми за Джеймс Бонд. Той обещава на взелите скъпите коли, че ще им плаща лизинга и ги продава чрез автокъщата си F1. Скоро след това се разбира, че въпросните лица дължат милиони левове за коли, дори които не са виждали.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гошо

    0 0 Отговор
    ПИНОКИО!!!!

    Коментиран от #2

  • 2 Уикеда

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "гошо":

    Г-г-г-г-ганстер!