9 Декември, 2016 06:17 1 983 0

Как се справят с дефицита на жилища

  • дефицит-
  • жилища-
  • великобритания

Британските власти в максимална степен опростиха процедурата за чуждестранни инвеститори, които искат да преобразят промишлени или офис помещения в жилищни. Годишно на Англия са й необходими между 232 000 и 300 000 апартамента. Това превишава два-три пъти имотите, които се пускат в експлоатация за една година. Дефицитът при жилищата на Острова датира от края на 70-те години на миналия век.

През 2013 г. властите въведоха като временна мярка за борба с този проблем така наречено „право на разрешение за инвеститори” – PRD. Това даде право на предприемачите да не искат разрешение за строителство, ако възнамеряват да префасонират промишлени обекти в жилищни. През октомври 2015 г. мярката е въведена за постоянно.

В началото на тази година обхватът на разрешението беше разширен, като се включиха и офисни имоти. От 1 януари 2017г. ще се дава разрешение за строителството на жилищни сгради и на парцели, които са отредени за промишлено строителство. То ще е в сила три години (до 2020 г.).

„Несъмнено, подобна възможност представлява интерес за редица чуждестранни инвеститори. Като цяло имотите в Лондон винаги са представлява интерес за чуждестранни предприемачи, макар повечето да са с цел последваща продажба”, коментират анализатори но Colliers International.

По отношение реализирането на дългосрочни инвестиции и проекти свързани с промяна предназначението на вече съществуващи сгради процедурата не е лесна. Необходимо е създаването на стабилно партньорство с местен предприемач, за да може подобни проекти успешно да се реализират.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА