26 Април, 2017 09:07 2 693 2

Защо да наемете интериорен дизайнер

  • дизайн-
  • интериор-
  • съвет

Свикнали сме да разчитаме на собствените си усилия за всичко, нo работата на интериорния дизайнер е по-полезна, отколкото предполагаме

Защо да наемете интериорен дизайнер - 1

Ако сте от хората, които си задават въпроса, защо да си наемат интериорен дизайнер, значи не сте наясно как може да Ви помогне той. Понеже сме свикнали винаги да разчитаме на собствените си умения и усърдие, ние подценяваме професията на този вид специалисти. Считаме, че ако разгледаме идеите в интернет, ще се вдъхновим до такава степен, че няма да ни е нужно някой да ни обяснява как се прави.

Да предположим, че сте успели да се справите до известна степен със създаването на проекта за жилището си или поне във фантазията Ви той вече съществува и е перфектен. Но, трябва да знаете, че ако го споделите с експерт, той веднага ще открие грешките му, които е наложително да избегнете, за да сте доволни от крайния резултат.

Интериорен дизайн от игла до конец

Първата стъпка, в която дизайнерът ще Ви бъде полезен, е да направи оглед на жилището Ви и да Ви подскаже как да го използвате функционално. Ще получите предложения за вътрешно оформление, които ще Ви спестят множество проблеми впоследствие. Те ще са едновременно практични и максимално удачни за помещението, с което разполагате. Целта е да няма неоползотворена зона и пространство спрямо Вашите нужди. Този етап е съпътстван от създаването на концепция, която ще бъде обсъдена и изчистена откъм детайли, където е необходимо.

Ефективното и функционално разпределение на едно пространство може да Ви „подари“ повече свободно време, повече вдъхновение, повече позитивни емоции и увереност.

Размерите са ключов момент

Едно е да мечтаем за огромна спалня, съвсем отделна тема е дали това е постижимо върху площта, която ще обзавеждаме. И това е само дребен пример. Всички детайли от един интериор – мебели, осветление, форми и цветове - си взаимодействат по между си. Трябва да можем предварително да ги видим в съчетание, за да бъдем сигурни в окончателния ефект. Тук дизайнерът може да Ви помогне с картинки и визуализации, които нагледно да представят решението, което сте избрали.

Изкуството за съчетаване на цветовете

Може би имате усет да комбинирате цветовете, но това е истинско изкуство, затова по-добре консултирайте със специалист. Ако пък изобщо нямате представа как да се справите с предизвикателството, тогава със сигурност ще оцените външното съдействие от хора, които познават и умело използват силата на цветовете и техните комбинации.

Изобилието на пазара

Многообразието от материали и мебели на пазара може да бъде много объркващо. Затруднява избора ни, не знаем към кого да се обърнем, какви варианти да изберем, как вървят цените, кои са по-добрите материали и прочие подробности. За всички тях може да получите адекватна консултация при интериорен дизайнер или поне някаква насока, за да прецените кой е най-добрият избор за Вашият случай.

Покупката на имот

Закупуването на имот често е дълъг и сложен процес. Колебаем се за цена, местоположение, дали избраното жилище ще пасне на нашите нужди. На пръв поглед помещенията изглеждат големи, но нямаме реална представа, биха ли поместили всички желани мебели, ще съберат ли функционалните удобства, които търсим. Харесали сме цената и мястото, но имаме идея за преустройство. Предварителен отговор на тези въпроси може да Ви даде консултацията със интериорен дизайнер.

Автор: Милена Добрева от Ona Design


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.
Платена публикация


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сойка присмехулка

    4 2 Отговор
    Аз немам нужда от дизайнер, немам нужда и да разглеждам снимки у интернет. Мене всичко ми е у главата. На една страна, че турим кревато, столо на чорчик ке го разположим, а у ъгало една касетка с домати и компот, та да не ставам ка ми се прияде зарзават.
  • 2 от Марс

    1 0 Отговор
    С подобни коментари, направо се губи смисъла от публикацията, а виждам, че е и платена. Кофти контингент. Докато нивото е "зарзават, чушки и домати"нещата са плачевни.