Last news in Fakti

26 Декември, 2011 10:18 4 603 1

Ръст на цените до 2017 година

  • бразилия-
  • олимпиада-
  • цени-
  • жилища

Вече пет години продължава бума на имотния пазар в Бразилия и по прогнози на анализатори този процес ще продължи още толкова. „Най-добрият начин да бъде извлечена полза от този бум е като се вложат средства в местните инвестиционни фондове”, обяснява Маркус Виничиус ди Оливейра, изпълнителен директор на оценителската компания Consul Patrimonial. Не са много обаче предприемачите, които следват този съвет. Затова и акциите на един от най-големите фондове AEMEX, в който участват много местни строителни компании, отчете от началото на годината спад от 28%.

Независимо, че през последните месеци се наблюдаваше лек спад на цените при жилищните имоти, те останаха по-високи в сравнение с 2010 г. Лихвите по ипотечни кредити отново спаднаха под 10%, в резултат на понижената инфлация.

Количеството на купувачите расте, тъй като основната група клиенти са представители нас рената класа, която непрекъснато нараства. Експертите прогнозират, че тенденцията на поскъпване на жилищата ще се запази поне до 2017 г. Оптимистичните прогнози се дължат на две спортни събития – Световното първенство по футбол през 2014 г. и Летните олимпийски игри през 2016 г. В навечерието на тези събития се изграждат не само спортни съоръжения, но и жилища и хотели. След 2017 г. Бразилия ще продължи да е привлекателна като една от най-големите нефтопреработващи държави в света.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гладен брокер

    1 1 Отговор
    Трепна брокерското сърчице на двама нежни другари от този форум.
    Но замълчи сърце, новината е за Бразилия