Last news in Fakti

3 Март, 2012 14:15 15 739 17

Съдбата на недостроените имоти

  • мол-
  • сграда-
  • благоевград-
  • инвеститор
Съдбата на недостроените имоти - 1
Снимки: BGNES

Какво се случва с имотите, които кризата замрази? Днес те стоят като символ на един сектор от икономиката, който допреди три години и половина бизнесмени и политици наричаха „локомотива” на българската икономика. Част от тях продължават да напомнят за отминалите славни дни, оградени от предпазни мрежи.

Някои обаче виждат бизнес в недостроените сгради като решават да ги разрушат и да спечелят някой и друг лев, предавайки ги на вторични суровини. Именно това става от два дни в Благоевград, предава агенция БГНЕС. Обект на разграбване е недостроен мол. През април 2008 г. собствениците на полската компания „Паркридж”, която купи бившето фуражно предприятие „Рила СТХ” (най-големия млечен комбинат в Пиринско). Сделката е била на стойност 6 млн. EUR. Плановете са били на мястото на производствената сграда да бъде изграден търговски център.

Това, което е останало днес от имота са бетонните плочи, чието разрушаване се извършва от роми, които предават на вторично суровини арматурното желязо.

От полските инвеститори няма и помен. Бившият кмет на Благоевград Костадин Паскалев ги е издирвал чрез Интерпол, за си платят местните данъци и такси.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ..............

    6 1 Отговор
    Тези от снимките при преброяването в графата "гражданство "100% не са посочили "Българско".
    Разгледайте ги добре и ги запомнете-точно тези седмината спокойно ще махат арматурата и на Вашият блок в ,който живеете.
    СКАПАНА ДЪРЖАВА СМЕ. НЕ СТАВАМЕ ЗА НИЩО.
  • 2 zorro

    11 0 Отговор
    Крайно време е да се разбере от герб,че основният ни проблем е м....лизацията на нацията.от 7мил. население 1мил. са като тези на снимката.Ние 2мил. работещи трябва трябва да бутаме скърцащата каруца на Герб по стръмният път към Европа а върху каруцата 1мил.М....ли.Е тежко е.не се издържа.
  • 3 бай петър

    7 0 Отговор
    както ги има на снимкатаса лесни за прибиране от мвр и бой докато им опада ръждата
  • 4 тодор

    6 0 Отговор
    аз разделям хората на добри и лоши, не зависимо от каква етническа култура са, вярно малцинството в почти цялата си част са лоши хора, с ниска култура, но какво щяхме да правим без тях ? кй щеше да ни чисти улиците, или да събира кофите за смет, да коси тревата в градските паркове .... :- не съм виждал Българин да работи това :/
    проблема според мен е в парламента ..... там са истинските престъпници които заслужават пак да бъдат запалени !!! а не някакви си бедни м...ли, които се чудят от къде да изкарат 5 лева за да се нахранят, за жалост в повечето случаи по не честен начин :/
  • 5 Станимир

    8 0 Отговор
    Нека да го бутнат ромите , предприятието в което работа е в тази посока и мога да ви кажа , че гледката никак не е лицеприятна . Все едно сме излезнали от скорошна война . Ромите се опитват да го бутнат , защото там има два големи коноса ( в който по-рано се е съхранявало пшеница ) , и в тях има железо което ще го предадат на вторични суровини . Затова аз съм на мнение , че държавата е длъжна да повика собствениците на имота и да се предприемат мерки , защото това са развалини и скоро може да пострада нечйи живот ( както обикновенно става в България )!
  • 6 р.м.

    4 0 Отговор
    моито родно село един циганин няма и нама да има,но хората там са по сплотени...ако беше така и държавата ни ехеееееееееееее........................................
  • 7 тони

    4 0 Отговор
    еиии скапана държава сме и това си е да го е.. и Бойко и всички в парламента
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ТРОШАЧА ДО ТОДОР 4

    3 0 Отговор
    ТОДОРЕ КАК МИСЛИШ КОЙ ЩЕ НИ ЧИСТИ БОКЛУЦИТЕ И ВЪРШИ ЧЕРНАТА РАБОТА - ЦИГАНИТЕ ЛИ НИ СПАСЯВАТ А? АМИ НАЛИ ПОВЕЧЕТО БЪЛГАРИ КАТО ИЗЛЯЗАТ В ЧУЖБИНА ЗАПОЧВАТ ОТ МИЯЧИ НА СЪДОВЕ И ЧИСТАЧИ И ДР. ПОДОБНИ ! ИЛИ НЕ Е ТАКА А ????? АКО СКАПАНАТА ДЪРЖАВА БЕШЕ ЗА БЕЛИ ХОРА ЩЕШЕ ДА ИМА И НОРМАЛНО ЗАПЛАЩАНЕ И НЯМАШЕ ДА СИ МИСЛИШ ЧЕ ДОБРЕ ЧЕ СА ЦИГАНИТЕ ТА ДА НИ ЧИСТЯТ ! ЗНАЕШ ЛИ С КОЛКО ЗАПОЧВА ЕДИН ГРАДИНАР В ШВЕЙЦАРИЯ ... А ? ЗАПОЧВА С 3500 ШВЕЙЦАРСКИ ФРАНКА МЕСЕЧНА ЗАПЛАТА ( виж курса на швейцарския франк спрямо лева ) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТИ ЗА ТИЯ ПАРИ НЯМА ЛИ ДА СТАНЕШ ГРАДИНАР ????????????????? ТАААА НЕ Е СТРАШНА ИЛИ СРАМНА ЧЕРНАТА РАБОТА СРАМНО Е МИЗЕРНОТО ЗАПЛАЩАНЕ В РОБСКАТА НИ БАНАНОВА СМЕХОРИЯ НАРЕЧЕНА ,,РЕПУБЛИКА '' А В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ НИЕ СМЕ НЕЩО МЕЖДУ ФЕОДАЛНО-СОЦИАЛИСТИЧЕСКО– БАЛКАНСКИ ДИВ КАПИТАЛИЗЪМ ЗА КОЕТО НИКОЙ НЕ Е ЧУВАЛ ! ТА ТОДОРЕ СРАМНА РАБОТА НЯМА ИМА РОБСКО УНИЗИТЕЛНО НИСКО ЗАПЛАЩАНЕ ! ИМА НЯКОИ СТРАНИ В АФРИКА В КОИТО ХОРАТА МИЗЕРУВАТ И БОЛЕДУВАТ КАТО НАС МАЧКАНИ ОТ СОБСТВЕНИТЕ СИ УПРАВЛЯВАЩИ !!! (те това е положението драги ми смехурко)
  • 10 Шекспира

    0 0 Отговор
    Всяко безумие има своята логика.
  • 11 Реалиста

    4 0 Отговор
    ЕТО ТОВА Е НАШАТА ДЪРЖАВА. ЦИГАНИ НА ВСЯКЪДЕ РАЗРУШАВАЩИ ВСИЧКО ПО ПЪТЯ СИ И ПОЛИТИЦИ НЕХАЕЩИ ЗА ТОВА, ТЪЙ КАТО ЗА НЯКОЛКО ГОДИНИ ЩЕ СИ ОПРАВЯТ ПОЛОЖЕНИЕТО И ЩЕ ИЗБЯГАТ НЯКЪДЕ НАВЪН.МНОГО СКОРО БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИ НЯМА ДА ИМА, НО НА КОЙ ЛИ МУ ПУКА ЗА ТОВА ОСВЕН НА ОБИКНОВЕННИТЕ ХОРА.
  • 12 Халсфалтъ

    3 0 Отговор
    Това на снимката се нарича МАРОДЕРСТВО! Тумби цветнокожи рушат и грабят частна собственост. Къде е държавата, нали това ѝ е основната функция (защита живота и собствеността на хората)!
  • 13 Бате Ачо

    1 0 Отговор
    На снимката е "Бъдещето на България"
  • 14 мързелан

    1 2 Отговор
    Скъпи Трошачо случайно се върнах преди два дни от прехвалената ти ШВЕЙЦАРИЯ ако ти кажа 3500 франка са равни на нашите 400 лева няма да повярваш но във БЪЛГАРИЯ обичате да растегате големи локуми .Изброявам ти разходите ми за 1 месец 2 сатйно жилище във обикновен квартал: наем 600 ф. портиерски 150ф. ткаса паркиране 300ф. кабеларка, ток, вода и телефон 300–500ф. Храна телешко месо 40 ф кг. пиле 8ф. кг. хляб 5ф. итн. Осигоровка и данък още 800ф. и виж дали си струва жестокия труд който хвърляш.Ако всички БЪЛГАРИ работят във БЪЛГАРИЯ като се работи във чужбина ще печелите много повече отколкото сега.
  • 15 bubblehead

    1 2 Отговор
    и виж дали си струва жестокия труд който хвърляш.Ако всички БЪЛГАРИ работят във БЪЛГАРИЯ като се работи във чужбина ще печелите много повече отколкото сега.

    --------------------------------------------------------------

    Мързелане, в твоите две изречения е синтезирана истината за България и за капитализма.... пиши по често. По същата тема на скоро един ( вероятно същия мъдрест които репликираш ти) разправяше как беднящите в Швейцaрия получавали 4500 евро заплати и аз се чудя от къде да го подхващам и вероятно тоя си предствя че там беднящите дремят на работното място като тия дето у нас получават 600 лева заплата на държавна работа ... начи в България що за прост народ живее така и не се отъчихме да раздуваме митове и легенди за тоя запад и не си седнахме на п..раните задници в България и да поработим ... Швейцaрия между другото не е никакъв положителен пример , но това е една много много тема за напреднали, като да я развивам на тоя форум...
  • 16 видял

    3 0 Отговор
    Абе философи дървени вие в България ли сте? Щом е толкова хубаво идвайте да работите тука а не да живеете бедняшки в Швейцария , Америка или където и да е.
    И мързелане за твое сведение има магазини в Швейцария където шоколада струва по малко отколкото в България и останалите хранителни стоки не са по скъпи.Това че ти си се набутал не значи че всички хора там са зле.Горивата са по евтини от нашите също. И не плащаш навсякъде 300 франка паркинг.
    Щом е толкова зле не знам защо даже германците ходят да работят там.
    Като дрънкате глупости поне мислете малко.
    Не виждам тълпи мераклии да искат да идват в България.Явно не са осъзнали колко богати ще станат тук.
  • 17 консиномъду

    0 2 Отговор
    отварям имотиту и мобилиту и с изненада откривам че пак сте станали свободна ерия,кво стана бе пичове и пич... нали го бехте направили с регистрация,снимка,егн,кръщелно,диплома за завършен осми клас и тнт. защо пак разрешихте на куцо и сакато да пише в форума?надяамса да сте си научили урока. А ПЪК ОТ СТАТИЯТА НАЙ МИ ХАРЕСА ЧЕ КМЕТА ГИ ИЗДИРВАЛ С ИНТЕРПОЛ ДА СИ ПЛАТЯТ ДАНАЦИТЕ.