Last news in Fakti

9 Март, 2012 16:10 10 247 3

Супер луксозните имоти поскъпват

  • лукс-
  • имоти-
  • анализ-
  • цени

През втората половина на 2011 г. цените на супер луксозните имоти в световен мащаб са се повишили с 3.6% се посочва в изследване на консултантската компания Savills. За разглеждания период стойността на елитните апартаменти и къщи в Ню Йорк отчита ръст от 17%. Тенденцията е в резултат на засиления интерес от страна на бизнесмени от Русия, Китай, Бразилия и Аржентина, които активно инвестират в този вид активи.

В Лондон и Париж цените на този тип имоти също отчита повишаване в рамките на 4%. Изключение прави Хонконг, където за второто шестмесечие на миналата година се регистрира спад от 5.9%. За сравнение в периода декември 2006-юни 2011 г. луксозните имоти са поскъпнали със 118%.

Разглеждайки пазара за по-дълъг период от време се вижда, че от юни 2006 г. до юни 2011 г. най-много луксозните имоти са повишили стойността си в Сингапур, Мумбай и Хонконг. В първия град ръстът е 147%, а в останалите два съответно 116% и 99%.

Клиентите търсят имоти с добра отстъпка и дали на даден пазар елитните апартаменти и къщи са достигнали ценови пик, обясняват анализатори от Savills. Подобно поведение допреди шест месеца е било нетипично за супер богатите клиенти и от тази гл.т. може да се каже, че се наблюдава промяна в тенденциите.

Специалисти отчитат двойна динамика в движението на цените на имотите в световен мащаб – докато недвижимостите мегаполисите продължават да поскъпват, апартаментите и къщите, разположени извън големите градове, продължават да губят от стойността си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ильо войвода

    3 0 Отговор
    Еееее ако ставаше и тука за живеене бизнесмени от Русия, Китай, Бразилия и Аржентина щеха да купуват и тук (брокерски мокър сън)
  • 2 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    Защо като някой клиент се интересува по настойчиво за даден имот
    и проверява текучеството на зделки.......................цените в това мъртвило на пазара растат,растат.Някои капацитети са готови ОР,
    без да са завършили специализарана подготовка !......може и да се
    заблуждаваме,сигурно е от кризата!
  • 3 papagal

    2 0 Отговор
    Ilio voivoda,ako i tuk stava6e za jiveene nqma6e1 milion semeistva da se iznesat,6te ima po-malko predlagane i cenite nqma6e da se srinat!!!Pesti6 ot zaplati na rabotnici,investira6 v hoteli,te falirat- kragovrat na ve6testvata :D