Last news in Fakti

22 Март, 2012 12:36 1 781 3

Граждани ще решават съдбата на паметника в градинката пред НДК

  • паметник-
  • хііі века българия-
  • ндк-
  • арх. диков-
  • софия

През лятото ще има допитване до гражданите каква да е съдбата на паметника „ХІІІ века България”, който е разположен в градинката пред Националния дворец на културата в столицата. „Посоката, в която работим, е комбинация на вота от интернет и писмено допитване чрез брошури при самия паметник и в районните администрации. Това ще се случи най-вероятно през лятото”, каза арх. Петък Диков, главен архитект на София в интервю пред Mediapool.

Той уточни, че в момента се водят преговори за довършване на ремонта. По-голямата част по реконструкцията на паметника е била свършена преди една година и половина. До момента са вложени близо 140 000 лв. за почистване на обекта.

Предстои да се почистят ръждясалите профили по металната конструкция, както и бетонната плоча, която се намира в най-горната част на паметника. „Като свършим и това, ще махнем оградата, за да го видят хората и тогава ще ги питаме – дали да остане или не. Най-лесното решение е да се премахне нещо, но невинаги това е най-доброто”, допълни арх. Диков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Владимир Йосифов

    1 0 Отговор
    Нека остане, ако БСП си го консервира с членски внос или СМС левчета .
    Ако не искат от БСП - има 100 000 желаещи да "съберат" безплатно металите и да продадат на части монО - мента на онзи електорат.
    ---
    Не взимайте пари от работещите софиянци за тази скрЪб !
    Нека си я носятг на Бузлуджа !
    ---
    Вместо да поправяте с наши пари този скраблив монО-ментА -лев грозноливръх червенопипет ,
    Моля, направете сборището на наркомани и крадци
    / площта зад Попа /
    Площад Патриарх Евтимий !
    Благодаря Ви предварително !
    ---
    Ох, бабо, забравих да скрия името си ...
  • 2 ха

    1 0 Отговор
    Не зная дали е обидно, но съм чувал как го наричат софиянци: Седморък петох.. :) Интересно ще е какъв ще е вотът им.
  • 3 Bossman

    0 0 Отговор
    Добре е да бъде съборен.И без това загрозява с вида си.А на БСП като им харесва да си го монтират на Позитано 20.Така ще имат един спомен от социализма.