Last news in Fakti

7 Януари, 2019 10:27 7 569 2

Хитри идеи за домашни ремонти: 4 варианта за просторна спалня

  • ремонт-
  • обзавеждане-
  • спалня-
  • идеи

Ако следвате съветите на дизайнерите, ще направите своята спалня много по-просторна

Хитри идеи за домашни ремонти: 4 варианта за просторна спалня - 1
Снимка: Shutterstock

Всеки от нас мечтае за повече площ, но съвременните жилища са компактни и обикновено не разполагаме с достатъчно пространство. За да увеличим наличната площ обаче, можем да се погрижим това да се случи поне визуално. Така усещането ще е за повече свобода и хармония.

Спалнята е стаята, която заема приоритетно място в дома ни, затова можем да започнем домашните си ремонти с нея.

Край на пищните висящи полилеи и окачените тавани

Малката спалня не изглежда добре с окачен таван, защото той намалява допълнително височината й. Така ние се сблъскваме с много по-сложен избор на мебели, а и струпването им ни създава неприятно чувство.

Дългите и пищни полилеи, които висят в центъра на помещението, също не се препоръчват от специалистите. Те са далеч по-подходящи за собствениците на просторни имоти, които не са изправени пред подобни ограничения.

Естествена светлина

Когато наемаме апартамент в готов вид, ние не можем да го обновим напълно, защото бюджетът за домашни ремонти често е свит и не предвижда скорошни промени. Това се оказва проблем, особено когато говорим за тъмен интериор, включващ подова настилка, дограма и врати. Тогава единственият ни ход е да заложим на естествената светлина.

Завесите трябва да са леки, а щорите вертикални и в нежни пастелни цветове. При първа възможност заменете паркета с по-светъл нюанс, както и останалите детайли, които правят дома ви мрачен и потискащ.

Ниски мебели

Когато обзавеждаме спалнята, ние се водим от идеята, че трябва да сложим максимален брой гардероби, чекмеджета и скринове, за да поберем вещите си. Дизайнерите съветват да се спрем на по-ниски модели мебели, които са подбрани в светлата гама. Масивните модули тук са излишни.

Реорганизирайте подредбата, така че хем да не ви липсват шкафове за прибиране, хем да не прекалявате с тях, а ако се налага, изнесете част от тях в коридора. В крайна сметка целта е в тази зона на жилището си вие да намирате комфорт и атмосферата да ви дарява със спокойствие.

Райетата са весели и функционални

Ако намерите приложение на райетата, било то под формата на тапети, боя по стените или текстилен декор, ще забележите значителен ефект. Те могат да се отразят, както на височината, така и на широчината на стаята, но все пак искайте и професионално мнение при вкарването в интериора им. Може и да сбъркате, ако прекалите с тях, или ги поставите на места, където това не е подходящо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бройлери

    20 0 Отговор
    Има и друго решение на проблема - идиотските маломерни жилища ги оставяте на инвеститора да си ги блъска в главата и живеете в нормално големи стаи!
  • 2 магьосник

    14 0 Отговор
    Яла ми направи 9 квадрата спалня просторна с дизайнерски решения