Last news in Fakti

16 Април, 2012 16:58 3 375 1

Строят еко квартал в Ница

  • ница-
  • квартал-
  • проект-
  • екология-
  • инвестиции

Започна изграждането на еко комплекс във френския град Ница. Той ще бъде изграден на площ от 10 000 хектара. През 2025 г. в него ще има напълно завършени 27 000 съоръжения.

 „Ница не може повече да разчита на доходи единствено от туризъм и услуги. Дойде време да се замислим за опазването на околната среда, която носи все повече поражения от разрастващите се мегаполиси”, казва Кристиян Естрози, кмет на Ница.

Държавата е отделила 21.5 млн. EUR за реализиране на проекта. Други 32 млн. EUR ще сенабавят по програмата Eco-Citе. Останалите 38 млн. EUR държавата ще осигури от продажбата на правата за строеж в периода 2012-2025 г. Основната сума обаче ще дойде от частни предприемачи – 2 млрд. EUR.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 куку

    2 0 Отговор
    виждали,ходили и живяли, нещо друго?,няма нали...18000евро за квадрат.