Last news in Fakti

9 Май, 2012 11:52 1 980 5

Цените на имотите в Канада пълзят нагоре

  • цени-
  • жилища-
  • торонто-
  • канада-
  • ново строителство

През април цените на жилищата ново строителство в Канада отчитат ръст от 0.3% спрямо месец по-рано. На годишна база поскъпването е средно с 2.3%. Най-голям ръст се наблюдава в столицата на провинция Съскачеуан – Реджайна (+5.9%) и Торонто и Отава (+5.8%).

От включените в изследването 21 региона, само в три е отчетен спад на цените. Най-много новопостроените жилища са поевтинели във Виктория (-2.4%). Продължаващият ръст на цените отдавна тревожи местните банкери, тъй като смятат, че пазарът на недвижими имоти в страната е надценен с 10%-15%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кас

    2 0 Отговор
    Боли ме фара за имотите в Канада!
  • 2 bubblehead

    1 0 Отговор
    Продължаващият ръст на цените отдавна тревожи местните банкери, тъй като смятат, че пазарът на недвижими имоти в страната е надценен с 10%-15%.

    -----------------------------------------------------------------------

    Мда, само 10-15% е .... Като погледмнеш бегло цените във Ванкувър средно по $500 -600 000 за 70 годишни дървени къщи и си викам само 10-15% мда... А като се сетя колко български ескимоси ( познават се лесно те са боси) има в Канада и вероятно подобно на Американскте български реднекове си мислят че е страхотна идея да си купиш дървена колиба за само $600 000 и ми става весело. Инвеститори, юруъш най-много 10-15% да изгубите! ха-ха-ха!
  • 3 нотариус

    1 0 Отговор
    Да-а-а-а, сега в Канада, скоро и в други държави!
  • 4 Марков

    1 0 Отговор
    Саркози загуби изборите и съпартийците му явно са поели към Канада да си купуват имоти.Той ,вече е там във френско говорящата част.Това е начина да си спасят богатствата от социалистите ,който на 15.05.2012 год взимат власта.Бойко ,къде ще отиде ,ако го последва същата участ на Саркози?????????
  • 5 БКП

    0 0 Отговор
    "Бойко ,къде ще отиде ,ако го последва същата участ на Саркози?????????" - "ако" няма, има КАТО.