Last news in Fakti

28 Май, 2012 15:27 2 118 0

Приятел на Берлускони застроява Русия с хотели

  • русия-
  • хотел-
  • италия-
  • инвестиции

70-годишният предприемач Ернесто Преатони, приятел на Силвио Берлускони, откри в Санкт Петербург новия хотел Domina Prestige, който е част от веригата Domina Hotel Group. В групата влизат хотелски комплекси, разположени в цяла Европа и Египет.

Хотелът, разположен в центъра на Санкт Петербург, е със 109 стаи. Всички те са с дизайнерско италианско обзавеждане. Стойността на инвестицията е 32 млн. EUR, като 60% от средствата са осигурени от Domina Hotel Group, а останалите 40% - от италиански и руски предприемачи.

„Това е едва първата инвестиция. Планираме да открием още много хотели в други руски градове като Томск, Новосибирск, Тюмен, Липецк, Калининград. Предвиждаме и строителството на 250 луксозни апартамента в Екатеринбург”, казва Преатони.

„Русия е прекрасна страна за инвестиции. БВП на глава от населението расте с 4%-5% на година, държавният дълг не е голям и сме свидетели на политическа стабилност. Русия е пълна противоположност на Итария, където са четири години, инвестиционният обем спадна с 15%,” казва Преатони. Също така цените на недвижимите имоти в Екатерингубрг се върнаха на нивата преди началото на кризата – 4000 EUR/кв.м.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА