Last news in Fakti

15 Юни, 2012 15:11 5 346 5

Държавите с най-скъпи недвижими имоти

  • париж

Икономически анализатори определиха 12-те държави, в които недвижимите имоти са най-скъпи. В списъка влизат Австрия, Белгия, Чехия, Дания, Франция, Германия, Унгария, Италия, Холандия, Полша, Испания и Великобритания.

Франция заема първо място в класацията, съответно и в Париж могат да бъдат намерени най-скъпите имоти. По последни изследвания, за покупката на апартамент от 70 кв.м във френската столица, човек трябва да работи 9 години. Докато за същия имот в Дания са нужни едва две години и половина упорит труд. Ако за придобиването на 1 кв.м жилищна площ в Париж ще са необходими минимум 8000 EUR, то в Марсилия, Лондон, Рим и Милано са достатъчни и 4000 EUR/кв.м. В момента лихвите по ипотечни заеми във Франция са 3.92%, което е най-ниският процент от 2010 г. насам.

Държавата, в която се продават най-евтините жилища е Унгария. В столицата Будапеща са необходими едва 940 EUR за покупката на 1 кв.м жилищна площ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 инж.

    3 0 Отговор
    "...човек трябва да работи 9 години. Докато за същия имот в Дания са нужни едва две години и половина упорит труд..."
    В България едно жилище 70кв.м ако м2 е около 800евро (нищо луксозно) = 56000евро. При Месечна заплата 1000лв=500евро. (нито ниска, нито висока заплата за София). Да кажем, се заделя 1/3 от заплатата 500/3 = 166евро/месец.
    Простата сметка е 56000/166=337 месеца/12=28години...
    Обаче ако говорим за пари на кредит т.е. 56000 стават обикновено към 80-90000евро, та за едно жилище трябва да работи човек 50 години
  • 2 bubblehead

    2 1 Отговор
    Инженере, само пожелателно мислене мой човек както казва американеца "wishfull thinking" ... I wish, I wish upon а star ... Когато хората по света правят такава статистика говорят колко цели брутни годишни дохода на сеимство отивата за цялата цена на жилище... хората които живеят сами обикновенмо живеят под наем, защото нищо не могат да си позволят да купят това е смисъла да се използва семейния доход... За да разбереш колко си откачен от реалноста на тоя свят аз пък ще разпиша как излиза сметката за Париж ... Начи ако в Париж средно се иска по 8000 евро/м2 то то среден апартамент от 70м2 излиза към 560 000 евро ако французина както ти казваш "заделя 1/3 от заплатата " то ще за времето за което го изплзаща апартамента ще е събрал доход от около 1.5 милиона евро!!! Тука се пита за колко години ги събира тия 1.5 милиона евро французина!? Ами отговора съм го давал на няколко пъти за цял живот, за един трудов живот... За цял живот защото средните доходи на семейство в Париж са около 60 000 евро до 1.5 милиона има повече от 25 години .... разбираш ли нещо!? И отново не французина ами френското семейство! И цифрата която дават тук 9 години, може и да е вяррна за цяла Франция защо е ясно че в прованса няма да е скъпо като в Париж , но Париж е ужасяващо скъп... изумен съм че когато се споменът цените в Париж не е включва някои български емигрант в дискусията да разясни какво е положението от първа ръка и единственото ми обяснение е че нашите емигранти са "прицед out" от пазара и не си помислят да купуват нищо ... за това и не се интересуват дори от темата... Докато в България дълбаемн все по-дълбоко за дъно света за където мечаем да стигнем, е ужасяващо скъп , не въобразимо скъп... Такива страшни мисли трябваше да го раздвижат нашия пазар още през 2009 ама не, сеири има още да гледаме как вилнеят вежди над бащино огнище... ха-ха-ха!
    И не се обърквайте да сравнявате България с тоя свят. България не държи никакво сравнение вече. България е вече извън всякакви класъция, защо въпорейки че беше най-евтина през 2008 ( пика) то днес ( вероятно дъно поне бмнoгo близо до него) вече и цените са паднали от тоя пик най-много...нищо подобно няма по целия свят като нашата самопредизвикана катастрофа... никъде... прострелванеъто на глупака в крака се казва веселата страна на тая трагикомедия... България е толкова нехарактерно евтина че напъните на веждите да я изкарате едва ли не скъпа са патетични.
    Глеи са каква е сметката в София ( не в България после ще ти направя сметка и за България) . В София средна заплата за месец март е 1033 лева , тоест среден доход на семейство за година средно 1.5 заплати в семейство X 12 месеца X 1033 лева = 18 600 лева. Средна цена на м2 1400 лева последно, за 70м2 апартамент - 98 000 лева. Тоест в София се иска 98/18.6 = 5.2 години. Толкоз е скъпа София. Но в тая статия се говори за цялата държава не за София , София е скъпа относително.
    За цялата България средна заплата 700 лева среден доход на семеситво 1.5 X 12 X 700 = 12 600 лева. Средно за България статистиката отчита цена от 600 лева/м2 , тоест за 70м2 се иска 42 000 лева. И излиза че в България средно ти трябват 42/12.6 = 3.3 . Тука е нужно едно уточнение когато казах че средната цена у нас е 600 лева то това е според официалната статистика която мери само "цените в бившите окръжни градове" . За мен това е необяснимо и ако бях на Бойко ведна га бих уволнил всеки шеф на стацитката немедлено , защо по тоя начин България се изкрава много много по0скъпа отколкото е . Например статистката е толквоа откачена от реалноста че не отчита цените дори в Слънчев Бряг и Банксо ( които междудругто са по-ниски от София и Варна) па кво остава за селата по монатанско и русенско .... Вижда се че ако в България имахме адекватна статистика средната цена у нас щесех шеметно да падне на 300-400 лева/м2 а тия заветни години за изплащане да станат 1.5-2 ... което по разбиранията на света е безумна евтиния... нещо за което никoй не е чувал и виждал в целия богат свят в развиващия се сват и дори в африканскуюте дуъряви които имат относително нормално развитие( тия които имат петролен бум ни изпреварват в пъти като цени....) свят от вяече 10 години... толкова скъпа е България. Веждите може да сте си откачени колкото искате но със света не се сравнявайте защото сте си резерват ... резерват за икономически аборигени.
  • 3 po spokoino

    2 1 Отговор
    Shmubblehead по спокоино ,ако може, разбрахме че си цар на елементарните сметки.... Ти откъде си излязъл мои човек? И кога? Като гледам тона на писанията ти маи много скоро...
  • 4 Ам-гьол

    1 0 Отговор
    Така е! Закупих апартамент 3-ти етаж на изкоп 2006-та година в центъра на Москва за 120.000€ 130кв.м. +паркинг място за 17.000€ и апартамент във Варна луксозно строителство на ТИМБилд в к.к. Св.св. Константин и Елена - комплекс "Хармония" за същите пари... ето че след 6 години апартамента в Москва е със стойност над 1млн.€ а паркинг мястото ми гони 120,000€ !!! за сравнение -АПАРТАМЕНТА В Бълхария ПОЕВТИНЯ!!! Сега се налага да живея тук, за да не ме е яд, че не мога да му взимам парите нито от наем нито от продажна- а е на стойност колкото къща на 15+ години в Мюнхен ама там можех да му взимам наем минимум 1% от стойността на жилището на месец!!! Правете каквито си искате сметки- апартамент в Сочи 48кв. за 70.000 евро ново строителство ВЪТРЕ В ДЕНДРАРИЙТЕ, в момента струва 200.000 ама ще чакам ОЛИМПИАДАТА 2014 понеже съм хитрец да му взема още малко отгоре иначе няма как да си направя ремонта и обзавеждането на дачата в подмосковието която в момента е на стойност 500.000€ а е купена за 3 пъти по-малко 2009-та и забележете признанието ми-: АЗ СЪМ КЕЛЕШ ОТ ВАРНА КОЙТО ВЗЕМА ЗАЕМ ЗА 1-ТА СИ ПОКУПКА В МОСКВА - после всичко ви е ясно- аз съм като Стоичков: по-тъп не мога да стана, но по-умен мога! Бягайте през глава от тая Бълхария или който си мисли че се гъбаркам да ми дойде на гости в комплекса във Варна от НСА съм и колеги винаги имат място при мен, отскоро съм "мутра" по нашенските стандарти ама нито ракия нито чалга ме привличат та ми е голяма мъка да се заседявам тука. Париж не ми е по план понеже миналата година ходих да сондирам за покупка- ужасно гаден център, много тесни улици и вонящо метро- а какви са критерийте за добра продажба?- да е в район със социално висок статус да има метро в близост ако е възможно парк или места за отдих- е в Париж ... айде като отидете ще разберете- не е изгодно за инвестиция, нека пишат квото искат !!! в момента в крайбрежните градове на Бразилия, е идеално за бърза печалба, в северна Германия недвижимото имущество е 3 пъти под стойността си (не само апартаменти, а и гаражи, складове и др.) който е ербап нека се мята на такива статии...

    Коментиран от #5

  • 5 чичо резак

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ам-гьол":

    Кофти трева си пушил вчера, че си започнал да правиш анализи нощем.Мога само да спомена едно животно като маймуната. Преди да лапне банана животното мери и преценя дали банана ще може да излезе отзад.Едни твои съседи от Москоу се опитваха да купят виличка с лозе от една вдовица , само че не на пътя за Златните, а в департамента Алп сюр Мер .Сделката предполагам ,че си чувал се провали.Много се шумеше около нея .Цената която предлагаха мужици тогава бе такава, че дори Доналд Трумп би подсвирнал.По интересен е въпросът не защо цените в Москоу се вдигат, а защо твоите заможни съседи от Москва се изнасят стремглаво от там с парите си .Можеше да попиташ някой от хората на твоя строител от Варна и те ще направят анализ и прогноза.Повервай ми.Имат си хора за всичко.