Last news in Fakti

8 Юли, 2012 22:20 13 844 26

Защо е изгодна покупката на имоти в Германия

  • имот-
  • германия-
  • жилища-
  • инвестиция

Една от основните причини, поради които хората искат да придобият имот в Германия е по-цивилизованото законодателство и предсказуемостта на пазара. Инвестицията в недвижим имот трябва да бъде защитена и с течение на времето да носи стабилен доход. Това са и основните доводи на чужденците, когато трябва да отговорят на въпроса защо предпочитат Германия пред други европейски държави.

Федералната република спокойно може да бъде причислена към държавите с устойчиви традиции и стабилно законодателство. За чужденците покупката на имот там е начин да спасят парите си от инфлация, да получат качествено жилище и да имат прекрасна гледка от прозореца.

За някои това е единствения начин да станат част от Европа, а за други да получат шенгенска виза.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Маримба

    1 0 Отговор
    "устойчиви традиции и стабилно законодателство" хайл Хитлер
  • 2 Спас Стефанов

    0 0 Отговор
    ехаа
  • 3 Bossman

    1 0 Отговор
    В Германия има ред,а хората обичат това.
  • 4 5г95

    2 1 Отговор
    като се изключат 4-5 града като München,Düsseldorf,Stuttgart и цените са горе долу колкото в София а лихвата за жилищен кредит е 3-3.5%. Честито!
  • 5 Само ЦСКА

    1 0 Отговор
    Трябва да измисля нещо за дъщеря си.
  • 6 руснака

    1 0 Отговор
    европейската политика е чужденците да се пренасочат от такива държави като България, Турция, Хърватия, а вече и Гърция, към държави по-стари членки на ЕС (Италия, Испания, Франция, Германия) и правят всичко възможно за да привлекат чужденците (чети - руснаци) да купуват имоти при тях, а не в България. А българска медия превежда чуждестранна статия, без изобщо да си дава сметка за това!)))) Браво българи! Наливайте вода в собствената си държава!))) Важното е германците да се добре, пък българите не ги мислете)))
  • 7 джърмън

    1 1 Отговор
    Германия е номер 1 за живот, спокойствие, висок стандарт, работа, ниски цени, подредена държава!!!
    В Северозападната част глдах апартаменти за 30 хил. евро!!!!
    ПО евтино е да си закупите жилище в Германия отколкото в София примерно....

    Коментиран от #26

  • 8 Bossman

    1 0 Отговор
    До коментар № 7:Джърмън София все пак е столица нормално е цените да са високи.
  • 9 varna

    4 1 Отговор
    Защо е изгодна покупката на имоти в Германия - какъв глупав въпрос.
    ние трябва да се питаме, зещо е неизгодно да се купува имот в българия.
  • 10 Бозо

    2 2 Отговор
    София е столица на кое?На чалгария,л..рия,на какво?
  • 11 Bossman

    2 2 Отговор
    До коментар № 10:Бозо ти българин ли си?Би трябвало да знаеш на кое е София столица.София ще става все по-модерен град и при едно правилно управление нещата ще вървят към по-добро.
  • 12 Veritas

    1 2 Отговор
    софия отдавна не е изход а е поредния български кошмар.софия може да се нареди спокойно до градове като Кабул,Могадишу,Карачи.каква е тая европейска столица софия в която може да те изядат кучета,да те сгазят на тротоар,да ти падне къща на главата,да те обират цигани и да те гърмят мутри? в Берлин има гарсониери по 8-10000 евро...а в София? аз българия е виждам като затвор-кошмар в която една част от затворниците продължават да стоят ....доброволно
  • 13 bubblehead

    1 0 Отговор
    Рсуанка , добре че идва някои на тоя сайт с разъм че в България съвсем откачиха ... Българската "журналистика" пък е просто вредна ... Германия по изгодно от България ай стига бе!? И как го правим тоя извод като сравянваме столицата София ( средна стена 700 евро/м2) със селата в Долна Померания ( 1000 евро/м2 да предположим вероятно повече) !? Аферим , Ашколсун и Машала на тоя наш "журналист"!
  • 14 bubblehead

    2 0 Отговор
    Веритас , какво сравняваш София със Кабул , Карачи и Модадишу бе!? Амчи те тия три града са по-скъпи от София ( Карачи веряотно няколко пъти по скъп) нищо че там жените ги трепят с камъни за изневяра а не като в центъра на София бременни 20-годишни да карат Мерцедеси (и да помитат 4 коли без спиръчен път) ...
  • 15 veritas

    1 4 Отговор
    абе бабал ти много си изпушил че то софия дори с едно унгарско село не може да се сравнява.при условие че за същите пари човек може да си купи жилище в Германия защо трябва да си го копува в българия? кое е онова предимство което сте предложи българия пред Германия? с какво българия е по привлекателна? с медицинско обслужване,с щандар на живот,с инфраструктура с полицейска защита с права сиситема,с кое българия е по привлекателна от Германия? и ако българия е хубаво място за живеене защо са я напуснали 3 миллиона души и продължават да я напускат по около 100 хиляди на година?
  • 16 bubblehead

    1 1 Отговор
    веритаски много просто е пройцхината - България е около 10 пъти по-евтина от Германия , а Германия по западните стнадърти е еветина страна .... Толкова е просто, байно. Като си казал че я напуснаха България 3 милиона спокойно можешй ка кажеш че са я напуснали и 9 милиона само малко по неточно ще е ... Според НСИ България я напуснаха 600 хиляди след 87, около 1/3 от тия са турци по "голямата екскурзия", лично а зим давам прав път . На България и се губят още около 600 хиляди от отрицателния прираст защото като теб ще решили че е много хитро "да не раждаме деца на тая държава" ....
  • 17 veritas

    0 1 Отговор
    разбирам те вече ти си човек с сериозни психически проблеми ...бабале а не се сещам за нищо в българия което да е по евтино от нещо в Германия.ако ти се сетиш за нещо такова давай да го чуеме? ами обезлидените градове и села ами "тъмните прозорци" привечер и те ли се дюлят на събитията от 87 година? с или без твоето или моето мнение страната се обезлюдява с ужасяващи темпове.това е нещо което всеки нормален човек всеки ден вижда с очите си
  • 18 eu citizen

    1 0 Отговор
    Ако трябва да сме реалисти без излишни емоции и болни амбиции, то в Мюнхен, Берлин и др. по големи градове апартаментите са по скъпи от София /респ. БГ./. Много по евтини са в североизточната част до границата с Полша. Обаче за предпочитане е да имате жилище в Германско село заради спокойствието, сигурноста и мн. други такива екстри които някой наши сънародници не напускали селото в което живеят няма да разберат. Обаче предсказуемият пазар никога не е интересен за спекулантите. освен това има много разходи по подръжка за общите части - гарденмайстор и др., и няма не искам и нямам пари защото съм пенс и живея в центъра на София в 4 стаен апартамент.
  • 19 Хахо

    0 0 Отговор
    Ъ, а аз си мислех че е изгодно в София...хахаха...
  • 20 асд

    2 0 Отговор
    Живял съм в Берлин, и мога да ви кажа, че цените на апартаментите са по-евтини отколкото в София! Например можете да си купите апартамент 90 кв.м. в квартал, който живеят почти само немци за около 50к евро. Да има и скъпи апартаменти за по 4-5 милиона евро, но каквото и да си говорим Берлин си е Берлин и София, не може да се сравнява дори и с немските села. Затова който не е бил в държава в Западна Европа да не говори глупости, че София е на ниво с Лондон, Берлин, Виена и др. европейски столици...
  • 21 veritas

    3 0 Отговор
    асд няма смисъл да им обесняваш току виж се появили АХХХ и бабала да ти обеснят как в следващите 5-10 години софия сте се превърне в космически център на Вселената :)
  • 22 Bossman

    1 0 Отговор
    До коментар № 20:АСД зависи за кой район на Берлин имаш предвид.Затова е хубаво да се погледне на този сайт www.realestates.com.Там има имоти от цяла Европа.Така че сравнявайте.
  • 23 bubblehead

    1 0 Отговор
    Затова който не е бил в държава в Западна Европа да не говори глупости, че София е на ниво с Лондон, Берлин, Виена и др. европейски столици...

    --------------------------------------------------------------

    за какво ниво да говорим че е София бе к !? Амчи тя София си е най-малко 10 пъти по евтина от тия , пак ли не стига за ид...те да си купят коптор!?
  • 24 veritas

    1 1 Отговор
    бъбле кажи ми едно единственно нещо без значение дали е стока или услуга което е по евтино в София в сравнение с които и да е европейски град?
  • 25 Bossman

    1 0 Отговор
    До коментар № 23:В Франция особено в Париж и по-точно в районите населени с араби и хора от източна Европа има жилищни кооперации в които направо да те е страх да влезеш.Дървени,скърцащи стълбища по които минават тъмни субекти.Според теб каква цена ще му поискат на такъв апартамент?В Германия също има подобни жилищни сгради населени с гастарбайтери.Белгия също.
  • 26 Росен

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "джърмън":

    😂😂😂 Евтино казваш 🙈