27 Септември, 2012 16:32 4 022 2

Бърз ръст на наемите в Израел

  • наем-
  • жилища-
  • увеличение-
  • израел

От началото на 2012 г. наемните нива на жилищата в Израел са се повишили със 6%. А за периода 2007-2012 г. се отчита ръст от 57%. Към момента средният месечен наем на апартамент в Йерусалим е 730 EUR, в Хайфа – 450 EUR, а в Нетания – 790 EUR.

В Тел Авив  двустайно жилище се отдава средно за 850 EUR/мес., а с три стаи – 950 EUR/мес. Това е градът, в който наемните нива са се повиши най-много. Според експерти поскъпването на последните пет години е почти 80%. В Йерусалим то е около 40%.

Поскъпване се регистрира и при продажбите. За изминалите 12 месеца увеличението е в рамките на 1.2%, отчитат от Националния статистически институт на Израел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    1 1 Отговор
    надявам се , да не е тенденциозно, но преди да кликнеш на статията оставаш с впечатлението, че наемите се повишават в булгаристан. Моля коригирайте се
  • 2 Даниела Николова

    2 0 Отговор
    не е ли странно? Европа и Америка се тресат в криза, а там точно по време на кризата забогатяват с 57%!!!!