28 Септември, 2012 10:07 4 316 6

Австрия по стъпките на Германия

  • австрия-
  • жилища-
  • цени

Подобно на непрекъснатият ръст на цените на недвижимите имоти в Германия през последните две години, Австрия също отчита плавно и постоянно постъпване на недвижимостите. Най-силно изразена е тази тенденция във Виена, отчитат международни анализатори. Като основна причина се изтъква повишеният интерес от страна на купувачи. За австрийците покупката на малко жилище е изгодна инвестиция, докато голям имот в центъра не е атрактивно вложение поради високите данъци, които трябва да плащат.

„Страхът от загуба на пари в резултат на инфлацията и липсата на доверие в националната икономика принуждава все повече австрийци да намират в покупката на имот сигурен начин за съхраняване на богатството си”, обяснява Александър Ертгел от компанията Select Property.

В централния търговски квартал Мариахилф имотите се търгуват средно срещу 4100 EUR/кв.м, което е ръст от 16% за година. В Пенцинг, който е известен сред виенчани като „белия дроб” на града, увеличението е в размер на 35% на годишна база. Поскъпването на жилищата в покрайнините на австрийската столица за периода септември 2011-септември 2012 г. е между 10% и 30%.

Виена е добро място за инвестиралите в недвижими имоти да печелят от вложението си. За разглеждания период наемните нива са се повишили едва с 1.6%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1111

    2 0 Отговор
    Явно австрийците смятат,че влагането на пари в имоти по време на криза е разумен ход...за разлика от българите..
  • 2 bubblehead

    2 1 Отговор
    те и веждите скоро ще смятат така ама като упущим пустото му дъно няма да купуваме и да стискаме зъби по мъжки (като австрийските с по 30% нагоре за година) ами ще си ядем г..ната и целия свят ще ни знае сеира щото ще е едно виене едно квичене, абе не ти е работа ... а и да Бойко ще ни е виновен че упущихме дъното... ха-ха-ха!
  • 3 1111

    2 0 Отговор
    Дали няма някаква грешка при тези проценти?!? Звучат много стряскащо...
  • 4 bubblehead

    2 1 Отговор
    Ба стряскащо !? Наши вежди се стягат за 5 поредна година на спад на цените и хич не им пука , ти стряскащо ... свиркай си. ха-ха-ха!
  • 5 varna

    2 1 Отговор
    харесва ми как такива като балона ги четата такива статии, все едно някои от мали да я чете и да каже щом вав виена цените се вдигат другата година и тук ще скочат, смешници.
  • 6 1111до #varna

    2 1 Отговор
    Смени си клавиатурата,че нищо не ти се разбира..