Last news in Fakti

4 Октомври, 2012 12:43 2 688 3

Да печелиш 10 млрд. USD на година от технопарк

  • технопарк-
  • истанбул-
  • турция

Пазарът на недвижими имоти в Турция през последните три години отчита небивал ръст. Увеличаването на цените обаче не е свързано с образуването на имотни балони, чието пукане отеква за четвърта поредна година в ушите на предприемачи и продавачи на имоти в редица европейски държави и отвъд океана.

Всичко в Турция е баласирано. Южната ни съседка показва, че всичко свързано с пазара на недвижими имоти е много добре обмислено. Цените растат, но не само заради интереса на местни и чужди предприемачи, но и поради обновяването и разрастването на големите градове. Типичен пример за това е Истанбул. Преди няколко месеца стана ясно, че в града ще се построи ново летище. То ще бъде разположено в близост до нов квартал, който трябва да приюти близо 1 милион души.

Днес стана известно, че в източната част на Истанбул скоро ще бъде открит най-големия технологичен парк в Европа. Предвижда се в него да работят 30 000 души. Сред основните инвеститори е Департаментът за отбранителна промишленост и Истанбулската търговско промишлена палата.

Първите шест обекта от парка с площ 61 000 кв.м ще бъдат открити от премиера на Ердоган още през декември тази година или най-късно януари 2013-а. При официалното откриване на парка площта му ще достигне 950 000 кв.м. Очаква се печалбите от него да бъдат в размер на 10 млрд. USD годишно.

За успешното развитие на технопарка спомага фактът, че се намира в близост до летище, пристанище и магистрали, обясняват анализатори.

Турция показва, че при синхрон между държавата и бизнеса и при последователна и обмислена градоустройствена политика, печалбата в сферата на недвижимите имоти е гарантирана.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фанети Мазакура

    1 1 Отговор
    С нетърпение чакам да приемат Турция за член на ЕС! Тогава тя щев ни погълне и икономически и в България ще е мноого по-добре!

    PS: На нашенските псевдо патриоти, дето ще започнат да лаят ей сега-много ви здраве! Света се променя, вече не сме в 19-ти век!

    Коментиран от #2

  • 2 Ильо войвода

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Фанети Мазакура":

    Чакай си, нема да стане никога! Най добре ходи ти у анадола да те „обиждат“ както направиха с родителите ти. Толко си объркан, че и ти не знаеш какво си.
  • 3 Никито Иванов

    0 0 Отговор
    10 млрд. годишно ??? бе тез няма ли да спат ???