Last news in Fakti

5 Октомври, 2012 12:38 10 549 281

Спад от 10% при сделките с имоти

  • сделки-
  • имоти-
  • цена-
  • жилища
Спад от 10% при сделките с имоти - 1
Снимка: М. Богданова ©

Цените на апартаментите продължават да спадат и през тази година. Това обаче явно не е стимул за купувачите, тъй като през първото полугодие на 2012 г. броят на покупко-продажбите е с около 10% по-малко в сравнение със същия период на миналата година. Очакванията на анализатори са през втората половина на годината клиентите да са по-активни и към края на 2012-а общият спад на извършените покупко-продажби да се стопи до около 5% спрямо 2011 г.

Колкото и парадоксално да звучи на пръв поглед, но една от причините, които специалисти изтъкват за по-малкото сделки, е липсата на ново качествено строителство. Да, има жилища ново строителство, но много от това, което се предлага не е с добро вътрешно разпределение, обясняват брокери. Да не забравяме, че днес търсенето на жилища е провокирано главно от нуждата за собствен дом, а не с цел да се печели от отдаването му под наем.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Никито Иванов

    2 0 Отговор
    балончетааааааа .........
  • 2 Румен РУСЕВ

    3 1 Отговор
    ами освен да ги чакаме до година да се вдигнат
  • 3 6666

    1 1 Отговор
    Не е необходимо да си с високо образование,за да го усетиш.
  • 4 Атанас

    2 0 Отговор
    Да, за апартаментите съм съгласен. Работя в тази сфера доста време и личната ми преценка е, че има ръст при търсенето главно на къщи и вили. Актуални и главно търсени през последните месеци са не кои да е, а луксозните имоти. Явно отново хората се делят на такива които цял живот се бъхтят за да си позволят собствена панелка и на "богаташи", които се надпреварват на кой вилата на морето е по хубава. Уви, в България за повечето хора е лукс да имат собствено жилище...
  • 5 кик

    2 0 Отговор
    нали щяха да ска4ат ве4е защоото пазарът бил на дъното си?
  • 6 Таралеж

    3 1 Отговор
    Вече не вярвам на никого.Нито на продавач,нито на купувач.Трябва ми малко жилище и за разлика от повечето купувачи съм се насочил към ,,стара тухла" около Борисовата градина.А за брокери ще използвам бабите по пейките пред кооперациите.Може да ви е смешно,но те винаги са в час
  • 7 DJO

    1 1 Отговор
    До Таралеж. Като не вярваш на прогнозите защо си решил да купуваш? След покупката ще попаднеш в статистиката: " Ръст в покупките на имоти в центъра". Човече, който има нужда купува, който има свободни пари инвестира. Това е свободния пазар, но.....хората вече не са прости и избират най- доброто. Поради тази причина, коптори и други от този сорт жилища не се търсят и това е причината да падат цените им. И това ти цитират в статията, че има спад. Истината е друга, за стойностните имоти винаги има търсене, но не от масовия българин. Но това не се пише. Да не говорим че някои от публикацийте са са в интерес на определен сегмент на пазара на имоти. Желая ти успех с бабите!
  • 8 varna

    8 1 Отговор
    цените се вдигат единствено в кухите глави на AXXX и балона, те тази статия ще я четат с главата надолу.

    Коментиран от #28

  • 9 Цървул

    1 1 Отговор
    Не заблуждавайте обществеността,сделките не са спаднали с 10%,как иначе мога да тълкувам поместените точно в тоя сайт пасквили,че на месец се сключват само с Чукчи по 1000 сделки-тъй като изживявали икономически бум,а да не говорим пък за останалите национални образования от Русия,а руски олигарси закупуват на килограм разбитите панелни подобия на жилища за свои работници...а призивите към продавачите да изтеглят от пазара имотите си,за да не го теглят надолу.Сделките с имоти процъфтяват-изживяват ренесанса на 2006 година,защото очакваме лихвите по ипотечен заем да паднат под 5%,да се приеме закона за личен фалит,заплатите да скочат на 1000 евро за минимални заплати-да се изравним с европейската цена на трудовият пазар,безработицата да падне под 10%,държавата да изплати част от ипотеката на първи имот на младите семейства-по подобие на редица добре уредени държави по света.

    Коментиран от #12, #13

  • 10 ППППППП

    7 1 Отговор
    "Цените на апартаментите продължават да спадат и през тази година. Това обаче явно не е стимул за купувачите...". Е много ясно че като падат цените купувачите нямат стимул. То нали затова падат цените. Стимул има когато се вдигат цените. Аз също съм потенциален купувач, но защо да купувам нещо, на което виждам че цената постоянно пада. А защо пада, то е ясно, защото цените в момента са високи. Ще поизчакаме още 1-2 години да видим как ще се развият нещата. То е ясно че скок няма да има, но поне да се стабилизира пазара.
  • 11 гог

    1 0 Отговор
    ще продалжават да падат години наред !
  • 12 varna

    1 3 Отговор

    До коментар #9 от "Цървул":

    хей царвул, като се събудиш и като видиш какви глупости си написал ще потънеш в земята от срам, поне провери под възглавницата дали има 5 лева, че да не е напразно.
    харесвами как герберчетата скачат като попарени на някоя негативна статия, горките как се правят на слепи, и не искат да видят, че всичко в българия колабира в резултат на некадърното им управление.
  • 13 Иху-Аху

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Цървул":

    @9 - Да не репетираш за изборите догодина? Да знаеш никой се не хваща на такива. Доколкото си спомням някои участници ентусиазирано очакваха края на летният сезон, когато задължително щял пазара да се раздвижи. Хаха...раздвижил се е - пак в същата посока...Ахх? Смехх...

    Коментиран от #29, #30

  • 14 Ками

    1 1 Отговор
    ТАРАЛЕЖ, много си прав. Аз и още две мои приятелки от 3 месеца си търсим жилище с брокери-ако търсим в Обеля, предлагат в Люлин и т.н.Нищо стойностно не ни се предложи, нищо конкретно не се потърси за нас извън обявите, по никакъв начин не ни защитиха интереса като купувачи, и не само това, покажат ти 5 имота и се връцнат- "Ти като не искаш да купуваш, какво да те правя". Не е въпросът с 30000, 500000 или 100000 евро си тръгнал да купуваш и в трите случая - еднакво работят, даже няма разлика между малки агенции и големи- същата работа- не ти търсят на теб това което искаш, а ти предлагат това което има в сайта Имот.бг при условие че успеят да се договорят за комисионната. При условие, че той като мой брокер ще вземе 3%, аз не съм съгласна да работа с него, защото съм грамотна и мога да чета, имам телефон и мога да звъня, но резултат е 0, затова правилно- бабите-разбойнички ги хващаш и те ти докладват къде какво се продава, така си спестявате 6% от комисионни, които не са заслужени. При 50000 това са 3000% за комисионна- ти си скъсваш г.за за тези пари, а те даже не ти спестяват главоболията по търсенето на жилище и още повече те натоварват с мързела и безхаберието си, а за консултации като професионалисти- забрави. Просто той е като един екскурзовод по кварталите на града...
  • 15 статистика.

    1 3 Отговор
    Поевтиняват панелките в крайните квартали.Ново строителство няма....продукцията намалява.Положението с панелките е и ще става драматично....захабяване,саниране неподържани общи части и т.н.На много от тях им изтича срока на годност,земята е собственност на общината,докато на новото сроителство,масово се придобива и части от земя.Който купува панелка......е обречен.Това е истината,плюте колкото си искате сега,новото строителство.....там е бъдещето.
  • 16 Таралеж до#7

    1 0 Отговор
    Купувам именно заради статистиката.Просто не и вярвам!====До Ками#14:Опитай по моя начин.Сигурен съм,че ще до Коледа ще смогнеш и с ремонта.Успех!
  • 17 Валентин Кръстев

    0 0 Отговор
    kolko si prav-a kami
  • 18 Валентин Кръстев

    0 0 Отговор
    ha zurvulev , s koi akul pi6e6 i si viarva6 nai veroiatno. po dale4e ot sofia ne si stigal , kolko godini 4akame da se doblijim do evropeiskia standart?????????????
  • 19 Таралеж

    1 0 Отговор
    До статистика:Когато в новото строителство започнат да правят таваните високи 3м , стаите правоъгълни или поне квадратни,когато започнат да измазват тухлите с мазилка от вън и от вътре,когато направят път до блока и т.н. ,тогава и аз може би ще се замисля ,,стара тухла или нова тухла,,====До тогава сегашното ново стротелство за мен е ,,сухо строителство,, или временно такова..

    Коментиран от #22

  • 20 до Валентин

    0 0 Отговор
    Ти за кирилица не си ли чувал......Кирил и Методи са я измислили и патентовали така де,като говориме ча цървули.....тази думичка си я чул някъде...къде ли.Иначе името ти е на кирилица изписано.....да не ти е помогнал някй,преди и сега копи-пейст.
  • 21 статистика.

    1 0 Отговор
    Таралеж.....Съгласен съм с теб.Старата тухла си е стара....особенно строена от евреи.Говориме за зидария от 50 и повече см.не ти трябва изолация,но да си купиш панелка,строена от войници в 90% от наличните в окаяно състояние,е меко казано глупост.Иначе и за брокерите си прав.
  • 22 ППППППП

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "Таралеж":

    "стаите правоъгълни или поне квадратни"
    Това какво означава? Как може стаята ако не е правоъгълна, то поне да е квадратна???
  • 23 като гост

    1 4 Отговор
    Ками, в много от случаите е така,но явно или не си попаднала на правилна агенция, или просто даваш вид на "туристка" ,затова и са като "екскурзоводи".
    Сериозните хора знаят какво търсят и къде да го търсят.И понеже тук масово плюете агенциите, ще ви дам само 2(два ) примера от моята практика.
    Наскоро едни такива "Ама аз съм сериозен купувач" искаха да работим заедно.
    Оказа се ,че единият търси от 2 (две) години;), а другият от ...2007-ма..
    Хората,които знаят какво търсят и реално си дават сметка за пазара в момента ,(а не-абе ти ме заведи на 60000, ама ще го спазарим за 40000 и да е тристаен,ремонтиран,южен,обзаведен луксозно,близо до комуникации...) обикновено до 3-4 имот са се ориентирали, а най-много до 10-тия купуват.
    Успех ти желая !
  • 24 пЪнел-тУУли

    1 0 Отговор
    Ако панелките бяха толкова лоши, щяха да строят язовирни стени от тухли :-))
    Брокерите си рекламират новото строителство като инвестиция в бъдещето, но познайте сгради от кои тип жилищно строителство масово изпопадаха в Турция при силният земетръс:-))
    Ако сега се строят панелки моментално бих си взел няколко, ама няма, защото не искат да влагат толкова железария и бетон:-))
  • 25 Стол Отриецов

    1 1 Отговор
    Хубавите апартаменти: ново строителство, с място за паркиране, до метро много скоро ще вдигнат цените, защото просто не се строи, а готовите полека-лека се продават.
    Кофти жилищата ще свалят цените и занапред.
    Брокерите не разбират много/с изключения естествено/ и лъжат винаги
    Ако имате достатъчно пари купете сега..
    Ако не ви стигат парите, под наем е по-евтино...
  • 26 Стол Отриецов

    0 0 Отговор
    При всички случаи ние купувайте буклук ....
  • 27 Гладен Брокер

    1 0 Отговор
    Къде са дежурните от АНИ
    Такива новини не са добри за здравето на брокерките
  • 28 AXXX

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "varna":

    Не бе, аксаковски, цените се вдигат само в половината областни градове - през първото полугодие.
  • 29 AXXX

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "Иху-Аху":

    Ихчо, споменавала ли съм ти, че ако първо четеш статиите под които пишеш, ще се излагаш по-малко (поне теоретично е така)?..

    Коментиран от #39

  • 30 AXXX

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "Иху-Аху":

    А ето и "есенцията" на статията - "липсата на ново качествено строителство"

    Дааа, днес на ново и качествено, утре и на старо... и на некачествено... което с напредване на липсата, изглежда не чак толкоз старо, пък и колко да е некачествено...
  • 31 bubblehead

    1 6 Отговор
    Дааа, днес на ново и качествено, утре и на старо... и на некачествено... което с напредване на липсата, изглежда не чак толкоз старо, пък и колко да е некачествено...

    ----------------------------------------------------------

    АХХХ you make my day, дет са вика ха-ха-ха! Само ако бяха малко по страхливи наши вежди за да разберета какво си сторват ама така малко поне страх ако имаха ... ама то вежда страх няма както биха ти казали бабите пред блока ... ба-ха-ха!

    Коментиран от #36

  • 32 bubblehead

    1 6 Отговор
    Другари, серизно смятам че проблема на пазара на имоти в България е дълголетието на веждите... Абе тия изглежда живетят по 100-200 години и могат да чакат ... абе знаете какво чакат да паднат на Моисеи камбаните ... ха-ха-ха! Обаче пък мале за такова 100-годишно чакане не ти е работа колко рент ще платят, горе доле за 5-6 апартамента ... Както и друг път съм казвал чакане му е маиката и гледане на сеир, еи така чоплеики семки пред блока, особенно ако нищо не купуваш и нищо не продаваш ... ба-ха-ха!
  • 33 bubblehead

    1 4 Отговор
    Аксаковски ако тая държа е тръгнала да се затрива до края на Боиковия мандат , нъл тъи, ти какво дириш на тоя имотен блог бе!?

    Коментиран от #34

  • 34 varna

    1 1 Отговор

    До коментар #33 от "bubblehead":

    виждам че коментарите ми ти опават нервичките така е истината боли.
    и пак ти казвам това че имаш скромен произход не трябва да те прави злобен и това че си от село не е нещо обидно.
    това което ти пречи на теб е, че като типичен ганио това, че си се набутал те узлобява и се опитваш да набуташ и другите чрез лажи и манипулации на фактите, пак и както сам трардиш за всичко са ти виновни евреите.
    а истината е, че ти си просто един неудачник.



  • 35 като гост

    1 2 Отговор
    varna, човече, при толкова правописни грешки в няколкото изречения ,които си написал ,как не те е срам да даваш квалификации на други ,че са неудачници?
  • 36 AXXX

    0 1 Отговор

    До коментар #31 от "bubblehead":

    Тя, веждата, има само един страх - да не се мине... тъй, най-общо... Обаче никогаш не може да уцели посоката - откъде иде страшното -затуй все й се оказва в гръб... ха-ха-ха.
  • 37 гост

    1 6 Отговор
    Като гост, АХХХ и Балона...... Тримата титани на имотния пазар веднага да си дадат координатите, за да могат после набутаните от съветите им люде да ходят лично да им БЛАГОДАРЯТ.

    "Дааа, днес на ново и качествено, утре и на старо... и на некачествено... което с напредване на липсата, изглежда не чак толкоз старо, пък и колко да е некачествено..."

    Хапчетата и пред огледалото. Циганистан + застаряващо население = ИЗОБИЛИЕ от евтини коптори. Не ви знам тримцата к'ви игри играете, но по-м.....ни парчета не съм виждал скоро в интернет пространството. Чукнете се у главо и разберете, че с подобни писаници още повече омазвате с кафяво блестящите си имотни инсинуации. Поздрави за останалите мислещи в темата!
  • 38 пипуу

    1 5 Отговор
    Този нов очаян опит за лъжа, че за 6-месечието спада е 10%, но до края на годината ще намале и годината ще приключи с 5% спад в сделките с НИ в сравнение с 2011 е смешен.
    2012 ще приключи с поне 15% спад в сделките в сравнение с 2011.
    А относно липсата на имоти......ТОВА Е СМЕШНООООО....просто се разходете в МЛАДОСТИТЕ например и вижте, колко рекламни пана има по празните и чакащи някой да ги купи апартаменти.
    Абе тези защо си мислят, че сме толкова прости и вярваме на постоянните им лъжи?!?!?
  • 39 Иху-аху

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "AXXX":

    @29 - Ахх(мак), казвал ли съм ти, че като не целиш посоката даже да не пишеш въобще? Че и: "Обаче никогаш не може да уцели посоката - откъде иде страшното -затуй все й се оказва в гръб... ха-ха-ха. " - Нали са ти го казали вече - пий си хапчетета...смешници безподобни. 2 години са "леко у лево" с посоката с бабъла , а сега го преписва на "веждите"...хахахааах...
    Колкото до статията, чел съм я...и то по добре от теб: "и към края на 2012-а общият спад на извършените покупко-продажби да се стопи до около 5% спрямо 2011 г." - Явно спад според теб означава ръст... хахааах...А ако го наложим спрямо 2010, 2009, 2008, а?! Хахаха...Кой викаш не чете?

    Коментиран от #41

  • 40 Психоза Масова

    1 1 Отговор
    Че то качествено ново строителство никога не е имало. Брокерите чак сега ли забелязаха това? С безценната им помощ що народ се натика да живее в разни недоразумения с 8 кв.м. спални, банята - наполовина от скосения, а вече правят и основни ремонти, че от течове и мухъл не се живее. Простичката (ама много) истина е, че банките вече не финансират на 100 %, питат за легални доходи и безумието спря. И слава Богу! Че кой знае докъде щеше да се стигне.
  • 41 AXXX

    3 1 Отговор

    До коментар #39 от "Иху-аху":

    "Броят на сделките с имоти в София може да се повиши занапред, движен от понижените цени и подобрени лихвените нива, сочи нов доклад, с който Investor.bg разполага.

    По информацията за първото полугодие на консултантската компания MBL|CBRE предлгането на жилищни имоти в столицата, както и в останалата част на страната, се понижава. Броят на новоизградените имоти се очаква да се понижи още повече предвид спада в издадените разрешителни за строеж и началното строителство."

    И ето го резултатът, наднича зад ъгъла:
    http://www.investor.bg/price_statistics

    http://www.investor.bg/novini/122/a/cenite-na-jilishtata-v-bylgariia-sa-se-povishili-s-02-prez-vtoroto-trimesechie,137789/

    За посоката нещо?..

    Коментиран от #44, #46

  • 42 читател

    1 3 Отговор
    AХХХ тоя резултат дето наднича зад ъгъла вече 5 години наднича.
    Не ти ли омръзна да говориш глупости вече.Поне от 2години ти чета писанията и все започва ръст.Ами да все някога ръст ще има но през изминалите 5 години който е купувал е загубил.
    Не забравяй че ако нямаш поне 10% ръст на цените на имотите годишно ГУБИШ.
    А така като гледам такъв ръст НЯМА.
    Така че за пореден път пишеш глупости.
    Но това за теб е обичаяйно.
  • 43 Румен РУСЕВ

    1 3 Отговор
    axxx говори ли ти нещо израза банково финансиране и ми кажи защо всички банки се оттеглиха 0т сектора на имотите, не ги мисли за много прости.в момента имотите са на свободно падане и само единствено банките могат да спрат това но няма да го направят още поне 2 или 4 години.всичко друго дето си говорим тука са глупости .твоите коментари са предубедени всеки вижда че казваш на черното бяло но то си е черно. явно си се на бутала с някои имот, не се притесняваи не си само ти и аз купих на бума и сега се чудя какво да го правя ама по добре да продам че има няква лихва.по добре и ти направи сьщото иначе голям рев.

    Коментиран от #50

  • 44 Иху-Аху

    1 9 Отговор

    До коментар #41 от "AXXX":

    @41 Виж сега, когато публикуваха, че на 6 месечието в половината области имало ръст на продажбите вие заподскачахте и почнахте да триете доволно ръце - щом в "мъртвият" период имало ръст, да сме чакали да видим кво щяло да стане есентта... Е? дочакахме и?
    Първо ти е убегнал факта, че макар и по активен периода ще се сравнява със същият (очаквано също по активен) за 2011, т.е. спрямо предходните 3 месеца на текущата година може и да е ръст, но тенденцията спрямо предходните години си е СПАД и това все още няма изгледи да се промени. После относно това, че нямало да има имоти - хаха...1. Правилно колега отбеляза, че то качественни никога не е и имало, просто балъците заслепени от балона скачаха като удавник на сламка на всичко що се наричаще НИ. 2. Само в София град, само в един сайт за имоти и само до 60к евро има над 17000 обяви... а не обявените през този сайт? Я се разходи и виж колко незавършени строежа си седят, а на колко завършени висят платна с надпис "продава се"...
    А, че и хората (веднъж като брой (демографски) и после като възможности непрекъснато намаляват?! Или тези с по 2-3 имота или с ипотека за следващите 20 години да се втурнат да купуват само щото не се строяли?! Хахаха....Ми нали при първите наченки на интерес веднага ще се достроят строежите, а ако се наложи ще почнат нови - кой луд не ще баница? То според тебе който строил-строил, който купил-купил и вече нищо?! хахаа....
    Цялата работа е, че след няколко години пазара ще се стабилизира и катои цени и най-вче като качество и така...
    Успех в тълкуването на боба! ;)

    Коментиран от #52

  • 45 realist

    1 10 Отговор
    това нищо не е, гледайте какво сгромолясване на цените идва до 2-3 години и то на всички имоти, най вече новото строителство, което е в пъти по калпаво от панелките. Не ми се иска да е така щото имам наследствени имоти, ама трябва да погледнем истината в очите. Народа -беден, лихвите в пъти по високи от лихвите по света и европата, малкото чужденци дето купиха нещо преди 7-8 години сега се чудят как да се оттървът на една трета от цената, след като цигани ги крадоха, мутри ги биха, брокери ги мамиха...чужденец повече у нас няма да инвестира в имоти. Кат се сетя и че има хиляди новопостроени апартамента дето стоят празни , а българския народ се топи всяка година като майски сняг... Жална им майка на продавачите...и брокерите
  • 46 отговор

    1 11 Отговор

    До коментар #41 от "AXXX":

    Абе вие с бъбъла луди ли сте ? Стига замърсявахте сайта със сметки от сорта: " умножавам зелено по четвъртък и получавам октомври" Разбира се , че цените ще падат до 200-300 еврака на квадрат и после ще останат стабилни. Това е цената която може да си позволи българина. Тази лудост дето я видяхме между 2003-2008 бе в резултат на предстоящото влизане в Евросъюза. Всеки очакваше доходите да станат европейски и съответно и цените. Да ама не. Доходите останаха африкански и сега цените на имотите бавно, но сигурно се нормализират и така до 200 евро на квадрат за великото ви ново строителство.

    Коментиран от #53

  • 47 1111

    1 2 Отговор
    До реалист...И сега на колко да купуваме/продаваме? За себе си мисля,че съм готов да рискувам ДО 150 евро за кв.м за 4-5 стаен в центъра на София...Имаш ли наследствени имоти на тази цена?Помисли...чака се страхотно сгромолясване на имотите! Тези 150 евро разбира се са за ,,стара тухла,, след основен ремонт,както и всички разходи по сделката..

    Коментиран от #57

  • 48 полисмен

    1 1 Отговор
    Ние вървим с 3 год. закъснение от САЩ. Там вече се съживява имотния пазар, но като се има в предвид емигранството на нашенци на запад , аз мисле че след 5 години ще започне прираст в имотния пазар.
  • 49 Иракли Иракли

    1 0 Отговор
    До АХХХ,Варна и БАЛОННА ГЛАВА !
    Здравейте,стари приятели!Небях отварял САЙТ №1 от известно време,тъй като бях ангажиран с производството на плодове и зеленчуци и откриването на супер луксозен магазин за реализирането на печалбата от същите!..........иде реч,че приходи
    има и от моята дейност,не само да чакаме да продадем недвижимите си имоти!ВАРНА не вкарвай политически момент в
    форума!Моят съвет е да си запретнете ръкавите и малко да се
    поиспотите и тогава хапването и пийването ще ВИЕ СЛАДКО!
    До АХХХ!...Благодаряти за съветите от коментарите през месец
    февруари.Не съм използвал никакви програми!На лице имаше
    земя,не толкова модерна техника,приятели и основно труд!
    Колкото до форума на г-жа БОГДАНОВА,моето мнение е че спад
    на апартаменти може и да има,но не е уточнено къде!А на всички
    НАС е ясно къде!Разбира се,че къщите и малките имения до големия град ще бъдат хит и това тепърва набира скорост !

    Коментиран от #51

  • 50 АХХХ

    10 1 Отговор

    До коментар #43 от "Румен РУСЕВ":

    Русев, говори ми „изразът банково финансиране”, също и аз често говоря за него, и няма как, предвид ключовия принос на банките за текущата ситуация. Без да дълбая в темата, ще ти кажа само, че яко си се объркал, ако мислиш, че в момента българските банки са се оттеглили от имотите. Достатъчно е да си пуснеш телевизора и да обърнеш внимание колко реклами за ипотечни кредити ще те залеят за отрицателно време от всички канали. За разлика от 2009, когато беше същата история, но за депозити. Не само не са се отдръпнали банките, а в момента агресивно промотират нови продукти с по-ниски лихви, нови услуги, все по-дълги срокове с фиксирани лихви, нарастващ процент на финансиране, гратисни периоди, и последната новост – рефинансирането като част от бизнеса, включително „гъвкави решения” по лихвите за предсрочно погасяване... и прочие. Лихвите по кредити падат систематично от втората половина на 2009, особено тези по ипотеките, като в момента са на нивата от преди кризата (остава само да го докараме и на инфлация и гледай сеир). Ако погледнеш пък лихвите по депозити с каква скорост падат, съвсем ще ти светне... Банките преиграха в началото на „кризата” с депозитните войни в стремежа си да се подсигурят с ресурс, но сега дойде времето да си сърбат попарата. Системата е свръхликвидна, а банките от плащане на лихви по депозити не печелят, така че се налага да изкарат излишните резерви да работят за печалба... преди да им е свършил вътъка на банките (а тези, с „крехкото здраве”, не са малко).
    Та така, Русев, банките искат да кредитират, и най-вече за жилища, виж в БНБ структурата на кредитите и ще забележиш, че ипотеките са фаворитът, бизнес-кредитите са най-вече за по-големи и стабилни фирми, а т. нар. малки и средни – тях „кучета ги яли”... но, както знаем, банкерът си прибира чадъра точно когато вали...
    Ти кажи кое черно, кое бяло, аз ти казвам, че банките отдавна не са имали такъв хъс да раздават кредити за имоти – и то специално за жилища. Толкова е очевидна активността им, че и кьорав ще я забележи.
    За набутването – ще те разочаровам (имаш опция да приемеш, че лъжа), но хич не се чувствам така. Да, купих имот, но не един, а три, и не през 2008, а след средата на 2010. И веднага казвам, че е по-скоро късмет, отколкото свръхпрозорливост – просто се наложи, а моментът се оказа добър... или поне аз така го преценявам. Не те знам какво си купил на бума и защо сега ти пречи, но аз пък знам хора, които също купиха на бума и си ги ползват със здраве вече 4 години. Пък ако решим да им смятаме и по 6% спестени разходи за наем годишно, плюс инфлацията, съвсем прилично им изглежда сметката дотук, и още по-добре ще изглежда в годините напред...
    Русев, това с „набутването” е доста субективно, съвсем лично усещане. Забелязала съм, че някои хора перманентно са си „набутани”, независимо от фазата на икономическия цикъл. Но ти специално, като те слушм така, си имаш обективно основание да се смяташ набутан... Да, определено си набутан, ха-ха-ха.

    Коментиран от #56, #90

  • 51 AXXX

    1 3 Отговор

    До коментар #49 от "Иракли Иракли":

    Иракли, поздравявам те! Много добре звучиш, пу-пу, да не ти е уроки! Това е истината - запрятането на ръкавите.
    Желая ти успех! И печалби, по-големи отколкото очакваш!
  • 52 AXXX

    6 1 Отговор

    До коментар #44 от "Иху-Аху":

    17000 обяви (без даже да ги делим на съответния брой повтарящи се) за град като София е нищо.
    Аз нали ви казах, че се очертава дефицит.
  • 53 AXXX

    6 1 Отговор

    До коментар #46 от "отговор":

    200-300 еврака

    Аха, ще стане ... Всеки момент... Евентуално...
  • 54 Румен РУСЕВ

    1 6 Отговор
    АХХХ явно никои в този саит не е в сьстояние да те убеди,махни си капаците и виж кзакво става около теб.казвам ти продаваи всичко което ти е инвестиция иначе на пролет ще има голям рев.Ако искаш този сьвет си го залепи някьде на видно място и го гледаи цяла зима.

    Коментиран от #58, #61

  • 55 Румен РУСЕВ

    1 2 Отговор
    щях да забравя,това за банките което тече в момента е поредната измама явно не си запозната.
  • 56 varna

    1 7 Отговор

    До коментар #50 от "АХХХ":

    хей AXXX, абсолютно същата песен я пееше преди 3 години. преди 2 години, ниналата и сега, а цените продалжават да падът.
    що не вземаш да спреш с калненето, че да се стабилизират и евентуално да тръгнат нагоре.
    голям човек си а още не си разбрала, че с лъжи и манипулации нищо не се постига, още повече с разбита икономика, смешно ниски спестявания, мизерни заплати и некъдърно управление.

    Коментиран от #59

  • 57 realist

    1 1 Отговор

    До коментар #47 от "1111":

    Сега продаваите на колкото ви дават и целувайте ръка (може и други неща) на купувача, че скоро само с целуването ще си останете. На втория ти въпрос отнасящ се до купуването, отговорът е НЕ КУПУВАЙ СЕГА, за да купиш същото след година на половин цена.
  • 58 AXXX

    9 1 Отговор

    До коментар #54 от "Румен РУСЕВ":

    Русев, вместо отговор на загатванията ти за световен заговор, ето един цитат от съседната статия „Австрия върви по стъпките на Германия” – ясен пример що е туй рационално пазарно поведение на стопански субекти със сносна икономическа грамотност:

    „Страхът от загуба на пари в резултат на инфлацията и липсата на доверие в националната икономика принуждава все повече австрийци да намират в покупката на имот сигурен начин за съхраняване на богатството си”.

    Така правят хората, когато си имат поне малко хабер от някои закономерности – смятат две и две прави две на квадрат, и действат... за „200 на квадрат” и през ум не им минава.
    А ние какво правим, Русев? Продаваме инвестициите и вървим бавно към гробищата, увити в мокър чаршаф, като държим автомата напред – да не ни капе по краката?... Ще ме уморите от смях.

    Коментиран от #62

  • 59 AXXX

    0 1 Отговор

    До коментар #56 от "varna":

  • 60 куку

    0 1 Отговор
    Варна,Ко рьечи?
  • 61 bubblehead

    1 4 Отговор

    До коментар #54 от "Румен РУСЕВ":

    Русев , русев... тоя статистика дето ви я навира в гурелясалите очи госпожа АХХХ е за второто тримесечие на 2012, където цените са се качили с 0.2% средно а в някои градове има по над 3% ( за тримесечие) ръст, а вече мина третото тримесечие и ако е тренд, а то няма начин да не е щото ние тука в БГ ще поставим още един тъжен рекорд на най-дълго монотонно паднене на цените без никакво временно възстановяване Такова чудо не се случи на никои пазар които катастрофира тежко - Испания ( там цените до 2010 не бяха мръднали и 5% надолу и дори днес с ападнали с по-малко оту нас въпреки 25% безработица ОФИЦИАЛНА! ) , Гърция също, Естония още през 2009 се възстановиха имотите, в Америка също през 2009 се качваха и на мен ми се наложи да изчакам до 2011 да паднат цените пак и те никога не паднаха под нивото на 2009... А у нас вече цените падат монотонно 5-та година и са надолу от пика с 40% какво друго да очакваме осве смяна на тренда !? Чакаите празни кратуни катастрофата и тя рано или късно ще доиде със ръст на цените и наемите едновременно ( питаи американеца ) , и това ако не е дошло вече, поне така твърди статистиката. И катасрофата ще е пълна щото ние сме с нагласа да не упущим и последните 1-2% падане а га обявят с фанфари и стане ясно на всяка вежда, че колкото падали свършило, то ще е стара новина с 6 месеца давност. Последните 4-5% от падането никои с здрав разъм по света не ги чака ама като гледам как някои се заричат за падане още 2 години има да патят. Дори и да се случат цените ще паднат 3% с тия темпове за тия 2 години а ще сте платили 5-6% от цената като наеми че и повече щото в България вече рентабилноста е чудесна с тия цени, питаите вашия побратим кукавия за тая .... Тия темпове на падане за които се клинчвахте веждите са от преди една година, сега темпа е най-малкто около нулата по-скоро леко нагоре, както говори статистиката... ха-ха-ха!
  • 62 УФФФ

    1 0 Отговор

    До коментар #58 от "AXXX":

    Абе пиле шарено знаеш ли че във Виена един квадрат върви около 1300 евро , при 1200 евро минимална заплата...и едно семейство спокойно без лишения си събира за 150000 евро за 5-6 години...и като с тези пари си купи 120 квадрата апартамент-това се нарича инвестиция. А в Булгаристан едно средно семейство за 5-6 години заделя на страна -едно голямо нищо. Е кво да инвестира бе. А малцината дето имат 100-150 хилки в евро,те инвестират, но не в България, защото за тия пари в Берлин си купуваш тристаен 110 кв.м. и го пускаш на 1000 евро наем и всеки месец наема пристига по банкова сметка и си гледаш рахата, защото в тия държави дето ги цитираш има ред , закон и работещи правоприлагащи органи, а не да се занимаваш в Бг с пишмен брокери, строители мошеници и наематели които се чудят как да избягат без да платят, след като са ти потрошили апартамента. А който няма в брой кво да инвестира на 10 % лихва, бе ...Хайде вземи се скрии някъде , стига подмамва хората, че един ден всичко тъпкано ще ти се върне.

    Коментиран от #77

  • 63 куку

    1 2 Отговор
    Къде във Виена по 1300е за м2? Конкретизирай???? Ти ли си купил, или някой каза?

    Коментиран от #65

  • 64 Румен РУСЕВ

    1 7 Отговор
    AXXX имам чувството че има някои около теб които ти промива мозька.игнорираи го и слушаи какво ти говорят разумните в саита.говорихме си преди шест месеца ще си говорим след още шест и до тогава ако не си се вразумила и не си продала, паричките за които мислиш сега че са на сигурно място пак ще са там само че на половина.
  • 65 УФФФ

    1 0 Отговор

    До коментар #63 от "куку":

    живея в Люксемберг (където квадрата в столицата е около 3000 евро на 1800 евро минимална и над 4000 евро средна). Люксембург е херцогство с 2500 кв.км територия и това ни прави близки до Германия (цените съм ги виждал по агенции, обяви във вестници и много познати вече купиха и то без кредит) Франция и Белгия. Говоря два езика и съм помогнал на доста заможни българи да инвестират в недвижимо имущество в тези страни. Във френско говоряща Белгия цените са около 1800 евро на квадрат при 1200 евро минимална заплата и около 2800 евро средна. Във фламандската част цените са същите, но заплатите са по високи. В Брюксел средните цени са около 2000 евро на квадрат при около 4000 евро средна заплата(там заплатите са такива заради евроинституциите) и т.н. и т.н.

    Коментиран от #66, #67, #68

  • 66 bubblehead

    6 1 Отговор

    До коментар #65 от "УФФФ":

    Аидеи поредния със прозрачи намерения се вкличи в дискусията... Начи тия са като кванова флуктуация ... изникват от вакуума йиюеят краткия си фрумен живот пускат с целия си гионсуратлък две-три бляскави парчета например цените във Виена са по 1300 евро/м2 и потъват във вакуума ... и ходи обясняваи (след като съседната стаия довори за цени от средно по 4000евро и аз без да съм спец по Виена смятам че тия 4000 я подценяват защо вероятно в тях влизат и цените на голяма Виена със селата на по 20 км) Инак преди 2-3 месеца имаше статия за цени в Виена от 6000 евро/м2 а съм сигурен че в центъра става дума за по 10 000 евро/м2 като всеки нормален европеиски град. Между другото София прилича най-много на Виена от всички европеиски градове и като размер и като архитектура и като устроиство ... само че не ми се вярва това да го видят веждите. Ама другари ако Виена е по 1300 евро/м2 а София е кочина ( явно не я харесваме) то какво правим на български имотен форум? Тоя въпрос не ви ли смущава ?
    Това за евтинията в Люксембург просто извънземно! ха-ха-ха! За тия имаше статия преди 2-3 месеца че са по средно 22 000 евро/м2 и вероятно е по 4-5000 евро/м2 юъю пограничните френски села заради близоста с 22 000 евро/м2.... ха-ха-ха!

    Коментиран от #80

  • 67 куку

    1 2 Отговор

    До коментар #65 от "УФФФ":

    В Ница, в зависимост от линията цените варират от 16 000е за м2 до 4500е за м2. Като тези по 4500 са в комплекси извън града, строени средата на 80 те. Не ми е ясно как във Виена /столица/ има такива цени??? Като знам че, Виена по цени гони Берн и Париж???
  • 68 varna

    1 6 Отговор

    До коментар #65 от "УФФФ":

    не си губи времето да обясняваш на простолудието как стоят нещата на запад, те твърде много са живели в мизери и лъжи и не вярват на никиго, дори на себе си.
    и тук в ирландия средната цана е колкото минималната заплата.
    а аз спестявам 150 000 евро за три години.
    хайде сега лайте кучета.
    абе куку ти каза, че ходиш в чужбина това къде е, албания или мали, и все повече коментарите ти приличат на тези на балона скоро ще станеш неспасяем случаи като него.

    Коментиран от #71

  • 69 bubblehead

    1 3 Отговор
    куку , започваш ли да разбираш че на тоя правописа му е наи-малкия проблем...
  • 70 Румен РУСЕВ

    1 5 Отговор
    бьбьле тези глупости дето ми ги говориш ми приличат на 15 конгрес на БКП.ако не знаеш какво е питаи баща си за него.и аз сьм по млад но сьм чел за него.по принцип човек е хубаво да вярва в светлото бьдеще но за наше сьжаление не е така.пич разбирам че и ти от пишман инвеститорите като мен,ама аз поне се сьгласих да продавам даже дори сьм пред сделка,нищо че сьм на загуба.давам ти сьвет още утре вземаи апарата прави снимките и направо вьв форума без никви брокита иначе след шест месеца ще се трьшкаш яко.и не прави повече такива изказвания тип 15 конгрес че хората много се смеят.
  • 71 куку

    0 1 Отговор

    До коментар #68 от "varna":

    Варна, не четеш ли? И не ходя, и не пребивавам! Живея,работя,гласувам,почивам.....

    Коментиран от #72

  • 72 varna

    1 0 Отговор

    До коментар #71 от "куку":

    ами тогава кой ти дава трво да даваш акъли колко струва салама в виена, или и ти като балона на всяка манджа миродия.

    Коментиран от #73

  • 73 куку

    0 1 Отговор

    До коментар #72 от "varna":

    Разсъждавам бе Варна, какво толкова? Все пак имам някаква представа от цени /на континента/. Ти кога ще ми намериш къща във Варна?
  • 74 AGM

    1 0 Отговор
    До АХХ
    Тъй има някой верни неща в коментара ти,ама има и доста изпуснати неща
    1)Банките никога не са се отегляли от кредитирането на имоти-това е най сигурната инвестиция за тях за отпускане на кредити-Просто преди кризата раздаваха на почти всеки който пожелае,а когато кризата удари-те просто затегноха условията,но никога не са бягали от ипотечните кредити...............ако не вярваш отиди да теглиш кредид за имот,акции и бизнес....................и виж за кое ще са склонни да ти дадат пари и за кое никак няма да са склонни и ще искат хиляди гаранции и препоръки
    2)На банката самият имот не и трябва и той сам по себе си няма стойност-на нея и трябва някой който да плаща всеки месец на банката определена вноска в продължение на години-ето от това и се формолира печалбата-да тя може да си позволи да вземе 4-5 % от по перспективните имоти и тези на централно разположение.................но ако има само имоти тя не печели от това-тя печели когато всеки месец някой плаща на нея за този имот(ипотечен кредит)-Немния бизнес и банките все още не е развит в България
    3)Това,че има много реклами за едно нещо какво говори-колкото едно нещо-стока/продукт/услуга е по малко търсено-толкова повече се увеличава рекламирането-Един от основните принципи на маркетинга.Бясното рекламиране се дължи на едно-спадането на печалбите на банките(все по малко хора теглят ипотечни кредити)
    Ето справка тук :http://www.klassa.bg/news/Read/article/211279_Банковата+ни+система+с+10%25+спад+на+печалбата+
    Основната печалба на банката (90 %) идва от заемите-да тя се занимава със валутни търговии,с инвестиции и други финансови операции,но основната и печалба идва от заемите ,които дава.
    А сега какво се получава-рекордни депозити(които за банката са пасиви,тъй като им плаща лихви всеки месец) и все по свито кредитополучаване..............и това намалява печалбите на банките значително(според статията по горе отчитат 10 % спад на печалбите).И затова са тези многобройни реклами.
    4)Банките,кредитите,новите промоции-да правят нови промоции,но даже с тях лихвите са прекалено високи-около 10 %(говоря за целия период ,а не за определени месеци или 1,2 години),въпреки,че имаме една от най стабилните системи относно гаранцията на банките
    а)Валутен борд
    б)Лицето се преследва за дължими суми даже и след като му вземат апартамента или това ,което е обезпечел,ако не достигне да се изплати кредита
    в)Преследва се не само него,но и неговите роднини,че даже децата и внуците му
    г)Липса на закон за личен фалит както в цивилизованите държави.
    д)Наказателна лихва за предсрочно изплащане на заема
    Та имайки впредвид горните факти,по принцип ние трябва да имаме едни от най ниските кредити не само в европа ,но и в целия свят..............какво се получава напрактика-въпреки горните гаранции и облагодетелства за банките ние имаме едни от най восоките лихви в Европа и темпът на спад е минимален на фона на сигурността ,която предоставяме в сравнение с другите държави(въпреки това лихвите са 2-3 даже и 4 пъти по високи).
    5)Да лихвите по депозитите падат-и това е неизбежен процес,дано само и лихвите падат чувствително,че 10-15 % лихва........................

    Коментиран от #75, #76

  • 75 varna

    1 0 Отговор

    До коментар #74 от "AGM":

    на всички са им ясни нещата коити си писал и са точно така, само, че си си загубил времето да ги бясняваш на АXXX, по скоро ще падне тавана на лятното кино от колкото да те разбере.
  • 76 AXXX

    5 1 Отговор

    До коментар #74 от "AGM":

    AGM,
    1), 2), 3), 4) а, б, в, г, д :
    Ами нали и аз това казвам... само че по-кратко.
    Само този ти извод е под въпрос: „по принцип ние трябва да имаме едни от най ниските кредити не само в европа ,но и в целия свят”. Защото по принцип, само „факторът 4а” е достатъчен, за да нямаме най-ниските лихви. Същността на борда е липса на възможност БНБ да провежда активна парична политика, а лихвата е основен инструмент. Накратко, по-високите лихви са „цената” на финансовата стабилност. Това по принцип.
    Иначе също смятам, че настоящите нива на лихвите са относително високи. Прословутата „премия за риск” вече все по-трудно може да бъде оправдана – доходността по ДЦК стремглаво пада, а от тази по еврооблигациите за рефинансиране на дълга, даже и Дянков-оптимиста се изненада. Така че, лихвите има мегдан да падат – ако номиналните не го направят достатъчно бързо, реалните ще го сторят, както вървят нещата в Европата.
    А междувременно, строителството е във фризера...
  • 77 AXXX

    5 1 Отговор

    До коментар #62 от "УФФФ":

    стига подмамва хората
    ========
    Алооу, Утечествения ФФФронт, ти глава на раменете си нямаш ли, че се оставяш да те „подмамват”? Да нямаш проблеми с вземането на решения? Ама не ги проектирай връз мене тез затруднения де. Или си се загрижил „за хората”, и ти като видния гризач на републиката. Те „хората” си решават (всеки според акъла си) и без ние с тебе да ги „подмамваме”.
    За „инвестирането” на 10% лихва – чети другата статия. Айде купете си първо по един покрив над главата, пък после да „инвестираме”, че пак наизскачахте инвеститор до инвеститора у форума.
  • 78 AGM

    1 0 Отговор
    Всъщност защо останох с впечатлението,че валутния борд осигорява по голяма финансова сигорност и от това създава благоприятни предпоставки за ниски лихви-не ли е така ?
    Какво имаш под предвид "провежда активна парична политика"
    а)Печатане на пари
    б)Финансови операции с различни валути
    в)Други финансови операции
    ......................................... или ?
    Друго което се пропуска е достатъчно държавни банки,които да конкурират частните-защото сега имаме почти частен монопол за потребителските и ипотечни кредите-едни държавни банки с 4.5, 5 % лихва като за начало и ще подейства ударно на конкуренцията и частните биха смъкнали драстично лихвите си(Оттам ще паднат и депозитите още,но това се подразбира).
    Само не можах да разбера защо валутния борд пречи на ниските лихви-това не означава ли(валутния борд) по голяма сигурност и именно финансовата сигурност е в основата на ниските лихви ?
  • 79 АХХХ

    4 1 Отговор
    Инструментите на паричната политка се свеждат до управление на:
    - основния лихвен процент;
    - задължителните резерви;
    - операции на открития паричен пазар (покупки/продажби на ДЦК)
    Когато иска да стимулира икономиката (както на всички ни се иска, но не може), ЦБ намалява първите две и купува ДЦК – може само едното, може и трите. Резултатът е нарастване на паричната маса, понижаване на пазарните лихвени нива и съответно ръст на кредитирането, инвестициите, потреблението.

    С такава експанзионистична парична политика Грийнспан докара САЩ до настоящитите фантастични нива на дълга и бюджетния дефицит – най-вече като поддържа дълго време основната лихва на доста по-ниско ниво отколкото изискват правилата на паричната политика на Фед. Оттам следват по веригата свръхкредитирането на неплатежоспособни ипотекари, модерните финансови инструменти, дето никой не може да им хване края, специалните фондове за рисково кредитиране, затова пък държавно гарантирано (Фреди.. и Фани.. какви бяха) и прочие.
    В Европа правиха горе-доле същото, само че по-замаскирано. Резултатът го живеем в момента, което е пълна ирония на съдбата, защото тъкмо се подадохме над руините на нашата си финансова разруха (чрез борда) и хоп, оказахме се пак в същия филм, само че европейска продукция. То, на сиромаха кога ли му е вървяло... както би казала средностатистическата вежда...

    Предполагам, че вече се досещаш защо бордът пречи на лихвите да падат много. С борда, левовата парична маса е в зависимост от валутните постъпления в страната – паричната база се формира автоматично, без активната роля на БНБ. Грубо казано, БНБ не може да „печата пари”, тоест да прави гореизброените неща, за да повиши паричното предлагане. Това означава, че ако правителството харчи прекалено много (прави големи дефицити) или банките рекат да фалират, централната банка не може да влезе в ролята на „кредитор от последна инстанция” и да ги спаси.

    Това правят в момента Федералния резерв и ЕЦБ – спасяват банките и закъсалите правителства – посредством неистово „печатане” на гущери, а отскоро и на евра.
    Резултатът предстои да го наблюдаваме – засега има само спорадично надигане на малки балончета тук-там. Но гърмящата смес вече бълбука...

    Нашите обаче не могат така, затова трябва и правителството и банките да се разпростират според чергата. Поради това дефицитът се поддържа стриктно под 3%, а банките се презапасяват с ресурси, и то главно от вътрешния пазар (депозити) заради кашата на външните. Цената на местния ресурс е по-висока – едно, защото тоя е по-ограничен от външния (който за стоящите извън еврозоната също не е толкова евтин), второ, заради традиционно по-високата инфлация от европейската (понеже сме догонващи), като например над 12% през 2008, и трето, в началото на кризата банките яко се конкурираха за депозити, което се подсили от факта, че 1/3 от тях са клонове на закъсали гръцки „майки”, които им спряха финансирането и взеха да си прибират обратно кредитите с лихвите. А откъде пари – от спестовните българи. То пък се оказа, че нашенецът като се паникьоса, че „идва страшна криза”, чупи световните рекорди по спестовност. Лихвите по депозити всъщност стигнаха ненужно високи нива, а по тях – и по кредитите. И ето на – банките са задръстени с пари. Лихвите падат и ще падат, няма как, но в банковата система нещата не се променят бързо, че тя на едното доверие се крепи, така да се каже.
    Въпрос на време е този ресурс да отиде където му е мястото – в реалната икономика като инвестиции и засилено потребление. Ей сега и МВФ каза, че очаква от България изненади над базовите си прогнози – точно поради тази причина, в комбинация със скорошно положително развитие за ЕС (каквото и да означаав това).
    Всъщност, ако обърнеш внимание, външните оценки за България са без изключение положителни, а прогнозите са оптимистични – през кредитния рейтинг също.
    Така че перспективата е обнадеждаваща. Освен ако Факторът Вежди не неутрализира всички фундаментални предпоставки за положително развитие. Както беше досега и най-вероятно пак ще бъде.

    Коментиран от #82

  • 80 realist

    1 3 Отговор

    До коментар #66 от "bubblehead":

    човече, много си зле. Ти и парчетата като теб не заслужавате никаква жал. Тъни в мизерия и чакай да се повишат цените , та да ти се осмисли нещастния живот, който сам си си прецакал купувайки боклуци на по 2000 евро квадрата.
  • 81 bubblehead

    1 1 Отговор
    реалисте откачен, кога е имало в България 2000 евро /м2 бе ало и къде ? Когато се набутвах бяха по 300 евро/м2 ... и сега си стоя един набутан рентиер ... Съвсем откачихте морони адата.

    Коментиран от #92

  • 82 bubblehead

    1 2 Отговор

    До коментар #79 от "АХХХ":

    АХХХ, не съм оптимист краткосрочно за България... Причината са веждите. Начи добре обясняваш какво представлява валутния борд и колко стабилен фундамент постава на икономиката но се видя че на практика веждите успяха да го преборят. Банките, пълни с вежди също, помогнаха за взривяването на добрия фундамен като надуха излишно лихвите гаче при нас има причина да се случи най-дълбвоката криза гаче спе първопричинат ан атая криза. Надуването на лихвите директно уби един пазар имотния и сложи спирачки на другите всички сектори защото много бизнеси сметнаха подобно на веждите да държат парите на лихва вместо да работят, освен това на бизнеса му стана ясно че банките заемат ли такава позиция криза ще има и то яка и се свиха ... Защо го разплитам това кълбо ли? Ами много просто защо трябва да еоценим къде сме и то е - няма иконимика по света където преди кризата фундамента и да стои толкова стабилно и да потуне в такава яка криза като у нас. Нормална икономика с нормално количество вежди би преминала през тая малка тръпчинка че някъде си в Америка къстите били по $700К - техен проблем и ще замине. ( Няма маитап другари моята скромна 70-годишна дървена барачка през 2008 се е продавала за около $720К ... някои позна ли къде е балона и къде имат проблем? ) Като спекулирам с възможните варянти на кризата, се вижда че на места сценария беше по друг например в Полша и Чехия ( за да не се срвнаваме с Бразилия и Индия че са далеч ) се случиха много по-плитки кризи и имаше шанс ( ако Меркел беше като Гринспан) в Чехия и Полша да се мине без рецесия дори... Чехите с едърйаха до края на 2009 и се предадоха що се видя че Европа е батака ... ама да минеш през кризата чист за това се иска напълно различен матерял от нашия , въпреки че обективно България в началото на кризата стоеше по-добре от Полша и Чехия заради валутния борд , по-евтини сме и с по-малки данътси и дългове ... тоест по-конкурентни и затова изпреварвахме Чехия по чужди инвестиции през 2008 ( инак тук чехите са традизионни шапомяони от 90-те). Чиждиет инвеститори също си отидоха като видяха че ще си сторим криза за чудо и приказ... Накратко няма такъв сбъркан матерял като нашия и в момент ликува колко паднаха цените на имтоите и има още да падат нищо че през 2008 имахме най-читавата стартова позиция за кризата , то днес имаме 12% безработица... От тоя кризисен транс ще се събудим да надуваме нови балони но когато по света вече се е надул и презрял следващия кредитен балон ние чак тогава ще живнем до коликото да мръднат цените леко нагоре и да се стоварят връз главите на поредните глупаци които вярват в оправянето на България ... и така ще си останем най-евтини най-беднии най-тъжни в Европа. Тоест ние не берем никакви бенефити по времето на кредитната екпанзия (защото матеряла отказва да види добрата перспектива ) , но ядем всичкия бои на кризата, защо си я правим нехарактерно дълбока и дълга. Например румънците и естонците си увеличиха заплатите защото в добрите времена икономиката им имаше години с 9% ръст, докато ние едвам кретахме .... Матерял и с такъв се върви напред бавно и мъчно . България ще стане европеиска държава неминуемо , със съответните импликации на цени на имоти и заплати , но не вярвам да минем стандарта на живот на Португалия дори ( най-неуспешния случаи на интеграция) и се колебая дали ще доближим Гърция въпореки че тия ще вървят назад още 2-3 години.... ето ги моите 5 стотинки за краткосрочната перспектива на българската икономика.

    Коментиран от #88

  • 83 Румен РУСЕВ

    2 1 Отговор
    бьбьле виждам че ти е светнала вече лампата това е добре,сега само остава да направиш оная работа с фотоапарата дето ти казах и да се пуснеш по течението защото ако си срещу него ще те отнесе.
  • 84 лили

    3 1 Отговор
    Споко всичко ще се оправи с недвижимите имоти. ПОВЕЧЕТО БАНКИ ВЕЧЕ СА ЗАПОЧНАЛИ ДА ПРЕДЛАГАТ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ СИ АПАРТАМЕНТИ В СОФИЯ НА ПО 250-300 Евро. Скоро ще ги пуснат на близки до тези цени и за всички останали. Който не е в час, той не знае, с колко много апартаменти са се набалбукали банките вече....а най-лошата зима предстои.....до напролет ще им покачат бройката още повече...
  • 85 bubblehead

    1 2 Отговор
    Русев, русев , за имотите съм оптимист щото след 45% падане и след 5 годишна дундарма няма надолу. Има само стадна психика и пожелателно мислене в празните кратуни ...
  • 86 Цървул

    1 0 Отговор
    Икономистите ни обещават още пет години световна криза,а след това колко ще продължи депресията и възстановяването-никой не се наема да предвижда-затова цените ще растат само нагоре,никакво надолу/дали така беше-нагоре,надолу/,сделки се сключват и ще се сключват,а колко....там балончо казва много-а аз казвам-при криза колкото-толкова...
  • 87 аз

    1 0 Отговор
    Хайде да свалим картите и да си кажем колко е себестойността на квадратен метър застроена площ (шпакловка и замазка)????
    Ееее май ми се върти цифра от около 300 - 350 евро!?
    А защо да плащам 600 - 700??? Сделки ли!? Просто измами и некоректни печалби необложени с ДАНЪК!!!
    ЦЕНАТА ТРЯБВА ДА СЛЕЗНЕ максимум до 400 евро и тогава пазара ще се раздвижи!
    Иначе чакайте някой балък от село да се затича да си даде последните галоши в залог че да си купи имот! :))))
  • 88 AXXX

    5 1 Отговор

    До коментар #82 от "bubblehead":

    АХХХ, не съм оптимист краткосрочно за България... Причината са веждите.
    =======
    Ами как да ти кажа, че аз съм оптимист, непосредствено след изблиците на Русев, Лили и сие...

    Коментиран от #89

  • 89 bubblehead

    6 1 Отговор

    До коментар #88 от "AXXX":

    странно , пък аз съм повече оптимист след като видях колко пюса са ми ударили... значи тия неща може и да се започнат да се разбират а това е от първите стъпки към нормалния сват ... света свободен от вежди... ха-ха-ха!
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 USA-BG

    3 1 Отговор
    Купувай морон, аз през това време с парата от лихвичките, щото за пет години вече съм искаал над € 50,000 от банките, как е там окена в ЛА, стопли ли се, щото при нас на Карибите водата е чай сега

  • 92 USA-BG

    1 1 Отговор

    До коментар #81 от "bubblehead":

    Купувай морон, аз през това време мога с парата от лихвичките, щото за пет години вече съм искаpал над € 50,000 от банките
    Kак е там окена в ЛА, стопли ли се, щото при нас на Карибите водата е чай сега...
    Ха за много бири! ХaХaХaХaХaХaХaХaХaХaХaХaХaХaХaХaХaХaХa

  • 93 Калин Йонов

    6 1 Отговор
    Колеги професионалисти и познавачи, защо не вземете да си построите всичките по една къщичка 100м2 по 250е = 25,000. Най-добре някъде където няма интернет, че да не пишете глупости по форумите. Какво чакате???

    Коментиран от #94

  • 94 realist

    1 1 Отговор

    До коментар #93 от "Калин Йонов":

    за чии да строим и да си цапаме ръцете, бе, нали до две години ще ни се молите да купуваме на 250 евро квадрата реална площ без терасите

    Коментиран от #95

  • 95 Калин Йонов

    1 0 Отговор

    До коментар #94 от "realist":

    Скъпи ми реалисте (Фантаст), клоуна МНОГО, ама страшно много ти се моли да му купиш палатката на цирка сега за 250е/м2 и то реална площ без подгъва! Вземи я сега че след 2години покрива ти ще тече, по евтино е от хидроизолация! Хахаха. Немога да повярвам че пишете от компютър и не ползвате вградения калулатор.
  • 96 GMH

    1 0 Отговор
    Да приемем ,че си прав балоне-и България е страхотна страна за инвестиции.Къде би препоръчал да се инвестира в имоти и защо(град,квартал)-агруменирай се и къде да се избягва и защо ?

    AXXX
    Благодаря ти за разясненията -бяха ми наистина полезни.
    Не коменира идеята за държавни банки,които да конкурират частните с цел падането на лихвите-доколко е реална и осъщствима според теб ?
  • 97 гост

    1 1 Отговор
    Калине, единственият клоун тука си ти брато и това ти го казвам от гледната точка на работил в "новото" строителство човек. Виждал съм изпълнения и за под 200 е/м2. Верно, кенефи, но една камара хора се набълбукаха за луди пари с тях. Другата крайност са качествени материали с нескопосано изпълнение, което важи за едно 90 % от строителството и нас. Хипер луксозна сграда до НСА, за 4 години три теча по покрива, капеща фасада, проблеми с канализация и парно. Така, че КЛОУН, дори 200 Евро ще са ви мираж в скоро време.

    Коментиран от #98

  • 98 Калин Йонов

    1 1 Отговор

    До коментар #97 от "гост":

    Като си лепил плочки в новото строителство, си признай че говориш от гледната точка на работник. Идвахте ми със стаж на козари и свинари и се мръщехте на 15-20лв./м2 за теракот а сега ми се молите ВИЕ, не а аз на Вас да ви взема за 500лв. пазачи. Пихте, ядохте, ходихте по казина, че и за компютри са ви останали пари. Като даваш определния пиши с истинското си име.
  • 99 гост

    1 1 Отговор
    Николай Колев се казвам. И ако не ти е станало ясно от правописа ми съм работил като архитект. Нагледах се какви ли не изпълнения, преди да си бия шута от тази смотана държава, където неграмотници като твоята личност се пишат за бизнесмени и лъжат на килограми както работници, така и купувачи.

    Коментиран от #100

  • 100 Калин Йонов

    0 0 Отговор

    До коментар #99 от "гост":

    Г-н Колев, архитектите, както и финансистите правят безброй калулации за всеки един проект. Вие неможете да направите една елементарна! Покрай небивалия ръст на строителството на строителството 2005-2008, както много козари се превърнаха в майстори, така и много чиновници станаха проектанти и пишман архитекти. (Заради такива алчни глави и разпределията и външния вид и изложенията на жилищата са Непрактични.) И какво беше това 30е/м2 за проектиране??? (ето то още една предпоставка за надутите цени) А само преработваха за седмица подобен проект на друга сграда. и айде 50-60,000 еврака. А защо сега не работишв БГ? Значи плочките ги лепиш сега на запад с дипломата си на архитект. Не си в 'скапана държава', но си скапан фаянсаджия. Нямаш представа колко много се радвам за теб, затова че естествения подбор ви отся и който не става, запретна ръкави да бърка лепило! Дано в Бг останат само професионалисти, за тях и преди и сега и в бъдеще ще има работа. Колкото и да се свива сектора, за кадърни и работливи хора ще има хляб. Успех с реализацията на европейския трудов пазар. Току виж след 4-5 години си станал главен майстор, който лепи само скъпи плочки за 20% повече от колегите си!
  • 101 гост

    0 0 Отговор
    Работя в Сидни. Изненадващо, отново като архитект. Приказките ти за естествения подбор са изключително точни, но се отнасят единствено за тези, които нямаха качествата да пробият навън. Тук ме изгониха по-скоро некадърността и неподправената тъпота на 95 % от заетите в бранша. Другата причина е, че бях достатъчно в час за да предвидя на къде отива пазара и да си бия шута преди всичко в тази сфера да се превърне в загуба. Крив ли съм ти, че тръгна след големите, набълбука се с кредити и в момента се чудиш къде да пробуташ непродаваемите си паметници?

    Коментиран от #102

  • 102 диди

    1 0 Отговор

    До коментар #101 от "гост":

    Абе човече, отсвири го този индив Калин ли е Малин ли е.
    Не виждаш ли, че злобата и набалбукването му с апартаменти лекичко но сигурно си го обиват!
    Живей си живота и не си губи времето с такива тикви!!!
    Мъчат се тука да лъжат хората, НО може да им повярват само неграмотните, но пък те са без пари и пак няма да им купят копторите на тези цени!

    Коментиран от #103

  • 103 Калин Йонов

    1 1 Отговор

    До коментар #102 от "диди":

    Не отричам че има много злоба насъбрана в мен! Но няма да ме ОООбие, скъпа ми Дидке. Успях да продам всичко, къде на загуба, къде на печалба. Мъката ми е, че немога да се развивам в желаната от мен индустрия, в този ранен етап от кериерата си, а трябва да печеля от неща в които не съм спецялист (Сега аз съм този 'козар' който е влезнал в непознат сектор и се бърка в работата на тези които са там отдавна). Половината строителни фирми в Англия например съществуват от 100 години, те имат капацитета да строят хем качествено, хем евтино! А у нас всички фирми се учат В ПРОЦЕС НА РАБОТА. Как да се излезне добра продукция на пазара??? Плюте безразборно и незнаете върху кой ще падне плюнката ви. Имам и аз някоя друга квалификация и мога и аз да замина за Сидни, но съм Патриот и смятам, че след като тази държава ми е дала образование и някаъква печалба през последните години, то тя заслужава да и се отблагодаря и да оставя капиталите ТУК! Изключително ми е интересно какво имигранти като Вас търсят тук? Нямате ли си property.com.au??? Или май ще трябва да продадем панелката в Надежда за да има пари докато се устроим в чужбина?
  • 104 bubblehead

    1 0 Отговор
    Работя в Сидни.

    --------------------------------------------

    Да се чете работя в Ситняково. ха-ха-ха! Ха да повярваме че работиш в Сидни. В Австралия такъв нечовешки имотен балон се е надул че както си бяха скъпи през 20007 когато се разбута работата в Европа и Америка при кенгурата цените си продължиха нагоре смело и някои говорят че днес са вече с 30-40% по нагоре от нивата на 2007! И такъв гионсурат запретнал ръкави да се бори с имoтния балон в България но в Австралия нищо нередно не вижда там цена от 700 000 долара в среден квартрал на Сидни е ОК!? Ало откачихте емигрантите с цървулите!
  • 105 аз

    0 0 Отговор
    Къде ги видя тези 700 000 долара??? За колко квадрата е тая цифра??? Абекато ги пишете тези неща дайте поне пример а не само празни приказки!
    Ето например тук във Флорида си харесах апартаментче за скромната цифра от 28 000 доларчета с басейнче и две спални.
    http://www.rightmove.co.uk/overseas-property/property-39481985.html

    Коментиран от #107

  • 106 аз

    0 1 Отговор
    ЦЕНИТЕ ВЪРВЯТ СТРЕМГЛАВО НАДОЛУ! 200е скоро ще е изгодна оферта за продавачите.
  • 107 bubblehead

    1 0 Отговор

    До коментар #105 от "аз":

    Я виж тоя линк.

    http://www.zerohedge.com/news/ultimate-visualization-australias-housing-bubble


    Междудругото казва че медянната цена на къща в Австралия (средното е освен в Сидни и при аборигените) е 404К , и е пораснала с около 25% от 2006 година насам, където в целия западен свят вече падаха цените. Междудругото казва и че в Австралия 10.7% от имотите са ПРАЗНИ! Всеки девети стои празен ни под наем нищо... Начи както казва сърбина ие.ем ти и демографията у България в Австралия всеки 9 имот е празен! И въпреки никои не сваля цените като наши идиоти, напротив цените си растат И ние смятаме че проблем няма!? Сериозно ли? Евала мъдреци! А в България с 20-30 пъти по-ниски цени щото срещу тия австралииските средни 404К трябда да поставим наши средни (където влиза освен София и Варна и ловешките села и циганскат амахала...) около 15-20К.... Та в Австралия проблем няма а в България има балон, така ли!? Кафа от това наше простолюдие дето го изтърваха чак при аборигените... Австралииците ще си изядат боя и блазя им наши галфони дето ще се налапа с тия евтини австралииски имоти като патета с пресни чужди толпи говна.... Същото важи и за Канада...
  • 108 аз

    0 0 Отговор
    Недей да апочваш да приличаш на "милиционер" от 1987г. Тъп и упорит!
    Давам ти да гледаш къща в германия с 6 стаи на 2 етажа за 47000е а ти пак за Австралия боботиш. Аборигените там и аборигените тук (продавачи на имоти) имат нещо общо да. Сравняваме БГ с Германия в момента и се чудя защо ли така става с цените тук и там!?
  • 109 аз

    0 0 Отговор
    Ето ти за 38 000 Долара имот в Детройт. Това е КЪЩА а не 40 кв/м апартамент.
    Изглежда и там не разбират от търговия! Освен да идете и да ги посъветвате как цените се качват
    http://www.rightmove.co.uk/overseas-property/property-39482261.html?premiumA=true
  • 110 аз

    0 1 Отговор
    Нали искахте да събудим народа!?
    Ето ти тук и в Париж 108 000 е за 70кв/м което автоматически изваждайки елката прави по 1543 е на квадрат! В ПАРИЖ а не в център София!
    http://www.rightmove.co.uk/overseas-property/property-11614452.html
  • 111 куку

    1 0 Отговор
    Аз, ли си. Ти ли си???? Това хуморист не е Париж, а предградие отдалечено на 40км.....Виж цените в Берси,което също е предградие ама с друго търсене....дай да видим?
  • 112 аз

    0 1 Отговор
    Кукуригууу не е Париж, а е написано Париж в обявата!? Теб ли да слушам сайта ли да гледам??? Хайде да помислим дали си прав?
    Имоти има и в Банкя и в Бояна и в комплекс Камбаните и в Горубляне и в Обеля които се намират в тъй наречените предградия и хич не са евтини но не говорим за тях а говорим за ширпотреба приятелче!
    А ти понеже си драматист или де да знам какъв вид насекомо може и да си купиш нещо по скъпо понеже си "баровец" :)))

    Коментиран от #114

  • 113 Гост

    0 1 Отговор
    Или е голям глупак..........
  • 114 куку

    1 0 Отговор

    До коментар #112 от "аз":

    Какво да купувам??? Не те разбрах. Казах ти кратко; Виж цените в Берси! Също е предградие. А не поствай, възможно най- евтината оферта в сайта! А за купуването от моя страна, не бери грижа. Със сигурност нямам претенции за/баровец/, но имам достатъчно място и за пребиваване в София и за наеми. Ако търсиш нещо, мога да ти продам или дам под наем? Ама забравих; Ти ще купиш в Париж! Видел Ганьо евтиния у францата....смеееех! Ако не разбираш френски, може да ти посреднича срещу известна сума и адвокат имам там?
  • 115 ДЕд Броки

    1 0 Отговор
    "Ако търсиш нещо, мога да ти продам или дам под наем?"

    Ние, мирси. Дръж си ги балончетата и тичай колкото се може по-бързо, че банките вече са заели стартови позиции чадо.

    Коментиран от #116

  • 116 куку

    0 0 Отговор

    До коментар #115 от "ДЕд Броки":

    Тц, греда! Не съм и никога няма да бъда; Бльоки....
  • 117 ДЕд Броки

    0 0 Отговор
    Куку, баце, не ми дреме кой си. Просто спрете да лъжете хората. И на децата вече им е ясно на къде отива пазара.

    Коментиран от #119

  • 118 АХХХ

    1 0 Отговор
    Не коменира идеята за държавни банки...
    .............
    AGM, осъществима е идеята, то и в момента има - ББР. Обаче най-добрият вариант е всички банки да играят по правилата на канкуренцията и лихвите да се формират на свободен пазарен принцип, отколкото да се правят изкуствени интервенции и да се изкривява пазарът, като се натрупват напрежения, които след време избиват наведнъж. В крайна сметка, вместо държавата да харчи излишни пари за нищо, по ефективно е да подобри законодателството, касаещо сектора и да гарантира конкуренцията и равнопоставеността между всички участници - нещо, по което има какво да желаем.
  • 119 куку

    0 0 Отговор

    До коментар #117 от "ДЕд Броки":

    То и на децата стана ясно че, хляба е с пари! Ама такива /проекто купувачи, продавачи/, като теб единствено могат да си купят виртуален имот като, ферма от фейсбук...нищо друго.

    Коментиран от #123

  • 120 1111

    6 1 Отговор
    Цената на имота се определя от продавача...не от купувача! Собственика на имота казва за колко пари е склонен да се раздели с имота..Ако на купувача му е скъпо,просто няма сделка и продължава да търси нещо по неговия джоб.Колкото по-далече от Ал. Невски,толкова по-тънко...Поне в София е така...Под 900 евро не бих продал нищо...трябва да съм луд!!!
  • 121 куку

    1 0 Отговор
    1111, Зарежи ги! Сега ще започнат да пишат колко, КЕШ имат? Имат,трънки! Всеки мрънка за, предварителен договор изповядан пред нотариус, защото важи пред банката!
  • 122 аз

    1 1 Отговор
    "Какво да купувам??? Не те разбрах. Казах ти кратко; Виж цените в Берси!"
    Кукуригу, аз пък не искам да си давам парите в Берси да речем! И си имам причина моя собствена. Защо ти ще ми определяш къде и какво трябва да гледам!?
    Казвам ти пак че ако си с токчета къса пола и силиконови чорапи веднага те взимам, с френския казваш че си добре!!! Какво по-хубаво от това :)))
  • 123 ДЕд Броки

    1 0 Отговор

    До коментар #119 от "куку":

    Ама на мен НЕ МИ ТРЯБВА бе, човек. ИМАМ СИ. Разбираш ли.....Алоооооу, кулата, някой да приема сигнала.....

    Коментиран от #126

  • 124 аз

    1 1 Отговор
    Въобще не искат да слушат! Едно си баба знае едно си баба бае!!!
    Продават ли продават на по 2-3000е :))) Ама като заспят че им е по лесно тогава а и им идва по от ръка като сънуват!!! :)))
  • 125 2222

    1 0 Отговор
    Пазара определя цената.Не ти,може да искаш и по5000 е ,ама като няма кой да ги даде,много ти здраве.А си взел кредит и банката те ръчка,друга песен ще пееш.
  • 126 куку

    0 1 Отговор

    До коментар #123 от "ДЕд Броки":

    Знам че имаш двустаен в Пирдоп с баба вътре, срещу гледане. Ама като имаш, защо коментираш??? Трай си.
  • 127 1111 до 2222

    1 1 Отговор
    Нямам отношения с банки,затова казвам,че СОБСТВЕНИКА определя цената...Мога да чакам,мога и да бързам...Ако вземеш кредит за по-голямо жилище ....да речем 80-100 хил.евро за дълъг период от време мисля ,че доброволно полагаш главица на 2500-3000евро на кв.м СЕГА...Т.е. ти си решил,че тази цена те устройва в МОМЕНТА...Както виждаш правилата са различни за всеки поотделно и не може да се дават категорични мнения...С две думи: В момента частните лица продават 3 ПЪТИ по-евтино от банките,но според вас цените са все още високи (?) ....ХА-ХА-ХА...

    Коментиран от #154

  • 128 3333

    0 1 Отговор
    Нямам отношения с банки,затова казвам,че СОБСТВЕНИКА определя цената...Мога да чакам,мога и да бързам...Ако вземеш кредит за по-голямо жилище ....да речем 80-100 хил.евро за дълъг период от време мисля ,че доброволно полагаш главица на 2500-3000евро на кв.м СЕГА...Т.е. ти си решил,че тази цена те устройва в МОМЕНТА...Както виждаш правилата са различни за всеки поотделно и не може да се дават категорични мнения...С две думи: В момента частните лица продават 3 ПЪТИ по-евтино от банките,но според вас цените са все още високи (?) ....ХА-ХА-ХА... .ХА-ХА-ХА... .ХА-ХА-ХА... .ХА-ХА-ХА... .ХА-ХА-ХА... .ХА-ХА-ХА... .ХА-ХА-ХА... .ХА-ХА-ХА... .ХА-ХА-ХА... .ХА-ХА-ХА...
  • 129 аз

    1 5 Отговор
    СОБСТВЕНИКА ПРЕДЛАГА цена а този който дава парите определя колко ще даде!
    Затова аз казвам 300е ви е много!
    Чакайте по добри времена за вас! Може и да ги дочакате в централния или със срязани пръстчета дето са пипкали от някой джоб!

    Коментиран от #130

  • 130 куку

    1 1 Отговор

    До коментар #129 от "аз":

    Видимо се озлобяваш АЗ. Няма смисъл; И пандела е място за хора, и там има бизнес и се правят пари. Добри времена казваш, чакаме ги...но в собствени имоти, не под наем и с ипотеки? А ти ако искаш давай и 5лв....щом ти се дава? Харесвам ларжовете и платежоспособните клиенти, като Теб!
  • 131 аз

    1 7 Отговор
    Да точно така най-сетне стигна до правилния извод! Ще си седим във собствените имоти и ще гледам цирка с тези които са се навели и са строили с цената на всичко за да са в бизнеса!!! :))))
    Е да ама бизнеса е за тези които го могат а не за всички!
    Така че с удоволствие гледам себеназованите "предприемачи" как стържат по празна чиния с нокти! :))))
  • 132 Тип-топ

    7 1 Отговор
    Банките изобщо не заплашват,напротив -разсрочват,рефинансират и т. н.От 3г л...ните чакат 200-300е квм ,е у Белмекен има.
    Всеки с ипотека може да отдава под наем ако имота е инвестиция.
    Схващаме сигурно.
    Оня пък давал толкова, кой те пита колко даваш ?Какъв си ти на пазара за да определяш цената.
    Инфлацийката обаче ще вразуми някои безумци.
    Естественно първо през ширпотреба стоки,а после и през имотчетата
    Чекай чекай малко ейййй.

    Коментиран от #133

  • 133 наблюдател

    1 2 Отговор

    До коментар #132 от "Тип-топ":

    Инфлацийката ще вразуми доста безумци инвестирали в бетон.Вече пета година цените са надолу и като добавиш инфлацията са загубили поне 50% от парите си.
    Кога точно очакваш поне двоен ръст за да си компенсираш загубите ?
    За печалба не ти говоря там ще има още повече да чакаш.
    С две думи имотите поне от 5 години не сават за инвестиция.
    Който се е набутал с хубава лихва към банките да му мисли.
    На кризата края все още не се вижда което означава че и на имотите ръста също не се вижда.Купувачите са в по изгодна позиция от 2008 ма насам.
    А кой колко ще устиска да държи цена 700 евро квадрат при себестойност на строежа 250 ще се види тепърва. Балона бавно изпуска , вече няма баласт за изхвърляне и тази зима ще се случат още неприятни неща на имотния пазар за тези , които трябва да продават.

    Коментиран от #135

  • 134 1111

    3 1 Отговор
    Куку, този твоя приятел(аз) за кой град говори? Явно не му се получават нещата да убеди хората,че и 300евро на кв.м. са им много! Хубаво е когато някой пише за цени,да уточнява за кой град пише(напр. Белмекен ..хаха) Представяш ли си какво сгромолясване на цените ще настъпи във Франция,ако този клетник тръгне да ,,напазари" малко имоти там...Сигурно няма да им даде повече от 250 евро за кв.м. защото купувача определя цената(ако не знаеш)...а пък като се разчуе,онези тъмнорусите от Алжир и Мароко ще свалят цената на не повече от 100евро на кв.м....Ако имаш нещо за продаване У Франция ВЕДНАГА продавай,че твоя приятел(аз) ще свали драстично цените на имотите....засега в Париж...следват Виена,Стокхолм,Осло,Рим,Берлин,Франкфурт,Кьолн и Мюнхен....
  • 135 Тип-топ

    9 1 Отговор

    До коментар #133 от "наблюдател":

    @133
    Изгодна позиция -мечтай си .Пак обяснявам -давам имота под наем и въпроса с банката е решен кво притеснение кви позиции те гонят.
    Моите загуби ипечалби теб кво те бъркат или се правиш на загрижен.Благодаря.
    Друго -всичко в което инвестираш може да промени цената си
    нагоре-надолу(злато петрол акции и т.н.)Ти избираш ако можеш
    разбира се къде да влагаш ако има какво разбира се
    Миналата зима чакахме апокалипсиса та я зима пак го чакате и накрая....
    И запомни-лихвата се стопява от инфлацията и сега се сети цените накакво в Б-я ще пораснат най-много.

    Пиша така щото се опитвам да ме разбереш

    Коментиран от #140

  • 136 1111до Тип-топ

    1 1 Отговор
    На туршията! Познах ли?
  • 137 аз

    1 7 Отговор
    Не ви разбирам как може да сте толкова заслепени! Лично имам познати много които се набутаха с апартаменти на по 1200е кв/м в пика на лъжата а сега същите тези имоти струват 600е кв/м е за каква инвестиция става дума какви наеми могат да покрият тази загуба!?
    Тоя въздухар който пита дали съм гледал за Белмекен нека си даде сметка че дори и в Белмекен да е цената, за строителството разходите (труд, материал) е една и съща, а всичко от горе което се слага е спекулативно!
    НЕ ЛЪЖЕТЕ ХОРАТА ЧЕ СЕ ОЧАКВА РЪСТЕЖ НА ЦЕНИТЕ НА ИМОТИТЕ!
    ЦЕНИТЕ СЛИЗАТ НАДОЛУ ТАМ КЪДЕТО ИМ Е МЯСТОТО НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 300е

    Коментиран от #141

  • 138 Тип-топ

    8 1 Отговор
    Е Аз мога само да те съжалявам,но неам нерви да ти обясняам
    За инвестиции питай АХХХ
  • 139 Тип-топ

    2 1 Отговор
    1111 Да позна.
  • 140 ДЕд Броки

    1 7 Отговор

    До коментар #135 от "Тип-топ":

    Отчаянието е голяма сила. Само с лъжи не става. Требе и Ъкъл.

    Инфлацията ВАЖИ за всички чадо. Само дето при влогарите тя се компенсира от получената лихва, а при вас......Ми беше изядена както от нея, така и от падащите цени на копторите и техните наеми. Колко са загубите от 2008 г. насам - 40 - 50 %??? Не'а се плашите тепърва ще видите, който лъже какви убави неща му се случват.

    И ДА, цените на копторите ще продължават да падат, защото само те са в изобилие в тази държава. За сметка на това ще се вдигат данъците по тях естествено. Яко, а......
  • 141 куку

    1 1 Отговор

    До коментар #137 от "аз":

    Aз, ти пак ли се показа на хоризонта? Познати казваш? Ясно де....ако твоите познати, са на твоя умствен капацитет най вероятно и на 1500е да са купили? Ама ти кажи сега, като станат по 300е м2 ще възстановят ли,СОФЖИЛФОНД?
  • 142 GMH

    0 0 Отговор
    Не коменира идеята за държавни банки...
    .............
    AGM, осъществима е идеята, то и в момента има - ББР. Обаче най-добрият вариант е всички банки да играят по правилата на канкуренцията и лихвите да се формират на свободен пазарен принцип, отколкото да се правят изкуствени интервенции и да се изкривява пазарът, като се натрупват напрежения, които след време избиват наведнъж. В крайна сметка, вместо държавата да харчи излишни пари за нищо, по ефективно е да подобри законодателството, касаещо сектора и да гарантира конкуренцията и равнопоставеността между всички участници - нещо, по което има какво да желаем.

    ...................................................................................................

    Какво имаш в предвид да промени законодателството и равнопоставеността между всички участници
    1)В България има много на брой чужди банки-даже за мен повече от достатъчно
    2)Законите гарантират абсолютната защита на банките и техните интереси(и би трябвало от това да имаме нормални лихви............но би трябвало)
    а)Налагане на наказателни лихви при предсрочно погасяване на заема(абсолютно в интерес на банката)
    б)Липса на закон за личен фалит(абсолютно в интерес на банката)
    в)Преследване на длъжника и неговите роднини до 10 коляно(абсолютно в интерес на банката-даже наскоро искаха да осъдят едно 10 годишно хлапе за дългове на дядо му)

    Та какво имаш впредвид за законови промени-защото законовите промени,които намалят банковата сигурност(закон за личен фалит,отменяне на наказателните лихви при предсрочно погасяване) точно ще доведат до увеличаване на хихвите,а не тяхното намаляване.
    Една конкуренция на няколко държавни банки(които няма да хвърлят чак такъв голям ресурс на фона на милярдите,които държавата харчи годишно за глупости-един от примерите е държавната администрация) ще намали лихвите.
    Защото при ниски лихви-възход на икономиката,повече потребление,по голямо купуване на имоти....................
    Та изясни си идеята за законови промени и регулация,които ще доведат до ниски лихви
  • 143 GMH

    0 0 Отговор
    АХХ
    Забравих да добавя
    Имаш впредвид законови рамки,които да противодействат успешно на картелните споразумения ли ?
    И след като се занимаваш с финанси(предполагам и с инвестиране)
    Къде би препоръчала да се инвестира в имоти и защо(аргуменирай се) и къде да се избягва и защо (аргуменирай се).

    Коментиран от #147

  • 144 аз

    1 0 Отговор
    Кукуригуууу много си зле!!! Кой на днешно време дава пари ей така??? Сигурно ти си мислиш че има все още балъци ама нещо си се излъгал!!! НЯМА ВЕЧЕ ТЪПАЦИ ЗА ДА ТИ ВЯРВАТ НА ИЗМИШЛЬОТИНИТЕ ЗА БУМ В ТЪРСЕНЕТО И ГАРАНЦИИ ЧЕ ИМОТИТЕ СА ИНВЕСТИЦИЯ!!!
    В МОМЕНТА ЗАКУПУВАНЕТО НА ИМОТ Е ПАСИВ А НЕ АКТИВ.

    Коментиран от #146

  • 145 Тип-топ

    1 1 Отговор
    Броки ,инвестицията вимот е дългосрочна.Ако съм купил 96г ибях продал2008-печеля,ако съм купил96 и продам сега печеля но по-малко(което ви дразни),ако съм купил96г и продам след3-5г печеля много.Ако съм купил2009г ипродам сега -губя ,но при продажба след3-5г -печеля Да не отварям дума за отличната локация,която вече се застрои и за да купиш там трябва да се молиш и да плащаш.
  • 146 куку

    1 1 Отговор

    До коментар #144 от "аз":

    И в днешно, и в минало време пари дава, КОЙТО ИМА! Който няма, какво да даде, освен един ...?
  • 147 AXXX

    0 0 Отговор

    До коментар #143 от "GMH":

    Имам предвид например да се махне таксата предсрочно погасяване, което ще отпуши конкуренцията, а няма да закрепостява кредитополучателите, да не могат да се прехвърлят към по-изгодни условия на кредита в друга банка, само защото 5% наказателна лихва върху остатъка прави упражнението безсмислено. Също да се махне прословутата възможност банките да променят лихвите (и въобще договорите) едностранно, както и лихвите да се формират спрямо известен на всички референтен процент, плюс предварително обявена добавка от банката (и яснота как се формира тя) - така движението на лихвите ще стане по-предвидимо и хората ще могат да си правят сметката. Такива неща.
    Всъщност не се занимавам с финанси и не инвестирам на финансовия пазар, а инвестициите в имоти са само за целите на бизнеса ни, който е различен.
    Общи съвети за инвестиции няма как да давам. Зависи от инвеститора, от целите му, от възможностите, както и от спецификите на различните имоти. Въпрос на оценка на очакваните ползи спрямо разходите.
    Както казва един от големите консултанти в инвестициите, няма значение с какво ще се захванеш, нито дали имаш много конкуренция, важното е да се посветиш на това, което си избрал и да работиш със сърце. Нещо такова, да не ровя за точен цитат.
    Желая ти успех. И късмет, който също е много важен.
  • 148 аз

    1 0 Отговор
    Кукуригууу как добре ти приляга тоя ник ако знаеееш!!!
    Казах ти имоти и кинти си имам! Доволен съм че за децата има по едно жилище а те са ми 3 (живи и здрави да са) а с женицата ще сме в къщата всичко това е в софия.
    Просто се стремя колкото може повече хора да осведомя и разубедя да не инвестират в имоти!
  • 149 1111 до аз

    0 1 Отговор
    Как такъв разбирач се е набутал така...лелееее!!! Как плати тези имоти бе,експерт? На кубичен или на линеен метър???
  • 150 аз

    1 3 Отговор
    Не е твоя работа какво и как съм взел!
    Жилищата ги взех за децата а не да инвестирам в тях - има огромна разлика между необходимост и инвестиция! Все още обаче не ви увират главите да направите разлика между двете господа "експерти"
    А ти ще има да лъжеш хората за да скърпиш за една гарсониерка някъде по кварталите.
    ЗАТОВА С ЧИСТА СЪВЕСТ ЗАЯВЯВАМ ЧЕ СЕГА НЕ Е МОМЕНТА ЗА ПРИДОБИВАНЕ НА ИМОТ!
    ВСЕ ОЩЕ ЦЕНИТЕ СА ВИСОКИ И ИМА МНОГО ПОСРЕДНИЦИ (КЪРЛЕЖИ) МЕЖДУ ИНВЕСТИТОРА И КЛИЕНТА!
    Съжалявам че така ви наричам но сами си го изпросихте!

    Коментиран от #151

  • 151 куку

    1 0 Отговор

    До коментар #150 от "аз":

    За /кърлежите/ си абсолютно прав! Ама аз питам за кемпера?
  • 152 аз

    0 0 Отговор
    КУКУРИГУ какъв кемпер те интересува!??
    Говорим за имоти бъркаш форумите нещо!
  • 153 куку

    0 0 Отговор
    Нали си взел на децата /3те/ гарсониери? На извънбрачното трябва кемпер,поне?

    Коментиран от #157

  • 154 2222

    0 0 Отговор

    До коментар #127 от "1111 до 2222":

    до 1111 Не брато,друга песен ще пееш ако ,си взел от банката да строиш кооперация на твой терен ,с апартаменти за продажба хохохохо.Тогава ще видиш кой ти определя цената хохохохо.И аз нямам отношения с банката и неми трябва и никъкъв апартамент,само споделям мнение ХОХОХОХОХОХО ХОХОХОХОХО......Гледай тати да е стабилен,че ще има олеле.
  • 155 2222

    0 0 Отговор
    до 1111 Идва датата на падежа,и тогава усещаш кой определя цената.А и тати не дава.А сега какво ще правим.Не се отнася за теб този сценарий,защото те разбирам ,ти си финансово стабилен ,а и разбирач.
  • 156 2222

    0 0 Отговор
    до 1111 Забравих завършека .....ХОХОХОХОХОХОХОХО ОХОХОХОХОХОХО
  • 157 аз

    1 0 Отговор

    До коментар #153 от "куку":

    КУКУРИГУ ВНИМАВАЙ с приказките!
    До тук не съм засягал честа на семейството ти! Ако желаеш да бъде така няма да бъде добре за теб.

    Коментиран от #158

  • 158 куку

    1 1 Отговор

    До коментар #157 от "аз":

    Ти се хвалиш с ридобивки, аз само питам? Не те обиждам, даже някой би го приел като ласкателство? Друго да те питам: Всички ли купуват за инвестиция? Всички ли купуват за децата си? Всики ли са осигурени с жилище? Или ти си изключение, другите прецакани? Следи ми постовете...може и общо мнение да открием? Лека нощ. господин /чувствителност/......а и си коригирайте правописа и речника, Моля.
  • 159 аз

    1 0 Отговор
    Нито се хваля с придобивки нито съм искал да прецаквам някого.
    Просто казвам истината. За правописа и речника не знам какво толкова съм сбъркал но мисля че и ти не си идеален трябва и ти да помислиш!
    Лека нощ.

    Коментиран от #160

  • 160 куку

    0 1 Отговор

    До коментар #159 от "аз":

    Когато във форум, или в реалният живот започнеш да осведомяваш останалите участници за своето имотно,финансово и семейно положение, без никой да те е питал??? Това е, изтъкване на недоказуеми / факти/,като довод в дадения спор! По лесно казано: ХВАЛЕНЕ.

    Коментиран от #161

  • 161 Психоза Масова

    0 0 Отговор

    До коментар #160 от "куку":

    Не ни питате, направо ни заявявате, че нямаме никакви пари и живеем под наем, наричате ни "цървули", "Сульо и Пульо" и какво ли още не, а като кажем, че не е вярно и всъщност си имаме и пари и имоти - "Хвалите се". Е, има ли угода?

    Коментиран от #162

  • 162 Тип-топ

    0 0 Отговор

    До коментар #161 от "Психоза Масова":

    @161Пари има този който умее да ги управлява.Писах преди ,че ще ви сложат данък ама на депозит къща не храни.След като имате търсете им убежище защото този идруги данъци и инфлацииията ще ги изядат.Не ги слагаите в буркани защото за гризачите няма прегради.Ако незнаете къде питайте ......

    Коментиран от #164

  • 163 ДЕд Броки

    1 0 Отговор
    Нема, баце. Само пълни инф....или (опа, сори КУКУ) може да обиждат по интернет, когато изпаднат в липса на разумни доводи. Е, малки душици, какво да ги правиш. Но пък с тренинг. Принизяват те до нивото си, след печелят първото място с опит.

    Иначе точно си го каза. Цървули, безимотници сме били, върви му обяснявай, че имаш земя и тухла за три поколения напред и не ти дреме за неговите инвестиции. И тъй като виждам, че тук обикалят няколко такива индивида с цел да разводняват по-важните постове, отново ще напиша мнението си за инвестицията в имоти, в България, към днешна дата.

    В момента най-голямата сламка, за която се държат брокитата и пишман строителите е идеята, че данъците по лихвите могат да доведат до изтегляне на капитал и влагането му в порутени кокошарници. Проблемът е, че дори при максимално възможно облагане, влоговете са някаква възвращаема инвестиция, докато от 2008 г. насам инфлацията и падащите цени изядоха над 40 % при имотите. И това без още да сме станали свидетели на ГОЛЕМИЯ СРИВ. А сега, някой от Брокерските музиканти да ми обясни какво точно беше предимството на инвестиция в имоти????

    Коментиран от #185

  • 164 Психоза Масова

    1 0 Отговор

    До коментар #162 от "Тип-топ":

    Голям смях!!! Едва ли човек, който наистина разбира от управление на средства, ще седне да пише в този форум. Но и да седне, безплатни съвети не би давал, защото това е въпрос за милиарди долари. Как да слушаме съветите на хора, които вместо 2003 г да купят имоти и 2008 да ги продадат и да купят злато, което 2012 да продадат, са "инвестирали" в имоти през 2008 и вече имат над 50 % загуби без никаква надежда да спрат да губят още?

    Коментиран от #165

  • 165 Тип-топ

    0 0 Отговор

    До коментар #164 от "Психоза Масова":

    @164 Ти кво комплекси ли избиваш или ум демонстрираш?
    През 2008 купуваха масовите психози.

    Коментиран от #166, #168

  • 166 тт

    0 0 Отговор

    До коментар #165 от "Тип-топ":

    да така е, но балъците свършиха и следващите 30 години ще си плащат лихвите и повече няма да купуват. И сега на кой ще продавате. Я земете да си ги шиткате един на друг тия недоправени коптори та да се почувствате хора поне за малко.
  • 167 1111

    0 0 Отговор
    Броки..имаш малка правописна грешка...не е големия СРИВ а големия ВЗРИВ...него ще видим!
  • 168 Психоза Масова

    0 0 Отговор

    До коментар #165 от "Тип-топ":

    През 2008 хората, които купуваха бяха поставени в ненормалната обстановка на масова психоза - непрекъснато, отвсякъде слушаха само едно: "Купувайте сега, че след година ще е с 30 - 40 % по-скъпо. Всякакви "експерти" и "капацитети" по 20 пъти на ден им го повтаряха. "Азбучна истина" на брокерите беше: "Цените на НИ винаги са нагоре". Виждах паниката, обзела хората и не мога да кажа, че само те си бяха виновни. До голяма степен имаше въздействие върху тях. Както преди, така и сега, целта ми е да давам различно мнение на хората, за да не се носят по течението. Решенията обаче всеки сам ги взима, а също и последствията от тях сам си ги носи.
  • 169 ДЕд Броки

    1 0 Отговор
    Ъхъм....не се и съмнявам, че ще е взриФ. Я, да ти чуя доводите за това колосално по характера си събитие. Ако трябва и по СНН ще го отразим, защото такива неща влизат директно в учебниците по история. Повторно надуване на балона?????? Човече, не се хаби, никой не ви хваща вяра и само се излагате.

    Коментиран от #170

  • 170 куку

    0 1 Отговор

    До коментар #169 от "ДЕд Броки":

    Никой не е споменавал дори, нов балон. А от това,което наричате;имотен балон пострадаха единствено дребните предприемачи и особено строителите подизпълнители. Друго; Винаги съм твърдял в коментарите си че, има имоти неподвластни на, рецесиии,кризи и гешефити/балони/....Сега определено очаквам първият фалит на голяма имотна фирма? И имам съмнения, коя ще е първа в последващите фалити. Може и да залагаме?
  • 171 куку

    0 0 Отговор
    Гешефти. Извинения!
  • 172 1111

    0 1 Отговор
    Имотите са еквивалент на парите(поне така трябва да бъде) България е единственото място в галактиката Млечен път,където имотите поевтиняват с темпа на инфлацията....Винаги когато парите се обезценяват(както в момента) имотите ПОСКЪПВАТ.. а не поевтиняват... Ти и твоята клика не спирате да ревете ,,надолу,надолу" защото така ви е казано...Време е да обясниш също,че влоговете са с отрицателна лихва(като се приспадне инфлацията взимаш по-малко пари,отколкото си внесъл)...Питаш също и за какво са им имоти на хората? Ами хората намират сигурност за своето семейство и своите пари(колкото и да са те) ...и това е практика по цял свят,мани майтапа...Българите не вярват в приказки за бъдещето...те вярват в сигурни неща...а най-сигурното нещо тук са имотите...Не случайно в банката след като изслушат твоя бизнесплан,те питат какъв имот ще заложиш,нали? Никой няма да си прави труда да надува балони сам...нали за това си имаме правителство...хаха.. но това ще го разбереш ,когато чуеш,че Дянков е направил курса евро-лев ПЛАВАЩ а не фиксиран....вЕрвай ми!И аз те поздравявам!

    Коментиран от #173

  • 173 ДЕд Броки

    1 1 Отговор

    До коментар #172 от "1111":

    Не сме клика, а граждани. Никой не ни казва, а го правим на общочовешки принцип. Нямаме злоба, просто се опитваме да предпазим останалите от погрешни решения.

    "Винаги когато парите се обезценяват(както в момента) имотите ПОСКЪПВАТ.. а не поевтиняват... "

    Грешиш. Тъжно е, но когато нямаш и за хляб, последната ти грижа са тухли и каквито и да е било инвестиции. Осъзнайте го. Над 90 % от населението у нас си има собствено жилище. България е малка. Колкото един голям западен или европейски град. Какви чудеса очаквате от този пазар, при положение, че и останалите десет процента вече купиха, изгоряха или се изнесоха от България?

    Истината е, че съчуствам на всички, които са хванати в капана наречен България. Ръст, не само при имотите, но и в бизнеса и демографията може да има само, когато промяната настъпи в главите на всички населяващи това парче земя хора. Докато всеки мисли за г.за си и как да прецака съседа, изход няма да се намери. Повече от всичко бих искал да живея тук, но ме изгониха. Крадците, лъжците и безразличните.

    Коментиран от #174, #175

  • 174 куку

    2 1 Отговор

    До коментар #173 от "ДЕд Броки":

    Не сме клика,а граждани. По същия начин звучи: Не сме много прости, но сме селяни?........... Когато нямаш и пари за хляб,пследната ти грижа са тухли и каквито и да било инвестиции. А, преди кризата със заемите хляб ли купуваше, или мерцедеси? И друго да попитам: Като си навън,какво те интересуват пкупки/продажби тук, купи там....нали е евтино и няма лъжци и безразлични? Или очакваш да се разплача че, имаш неизплатена ипотека, или нищо не си купил? Отчаян си! Ама това вреди само на Теб.
  • 175 bubblehead

    2 1 Отговор

    До коментар #173 от "ДЕд Броки":

    Не сме клика, а граждани. Никой не ни казва, а го правим на общочовешки принцип. Нямаме злоба, просто се опитваме да предпазим останалите от погрешни решения.

    -------------------------------------------------------------

    Не сте граждани а антисоци ални типове ... за вас ще е малко да видите да я удари някои метеорит кочината... Не стига че направихте ( водени за носа от медиината пропаганда) от тая криза катастрофа че и сте доволни днес и щастливи от постигнатаото.. . Дет Броки ( виж си ника само за да видиш че излъчваш чиста злоба... ) не се объркваи вие сте антисоци ални елементи, масовоста ви да не ви обърква за това, икономичерски терористи сте тия дето чакате 200 евро /м2 след вече 45% спад на цените и 5 годишна вече имотна криза...
  • 176 ДЕд Броки

    1 7 Отговор
    "Не сме клика,а граждани. По същия начин звучи: Не сме много прости, но сме селяни?"

    Ха...ха....Малко, малко човече. Ми да, селянин съм. На мен изобщо не ми дреме да се определя като такъв, но щом за теб това е епитет за обида......Смях, смях..... Запомни. Селянията е състояние на духа. Далеч по-умни и хитри хора съм срещал по хълмовето от колкото в градовете.

    " А, преди кризата със заемите хляб ли купуваше, или мерцедеси?"
    К'во речи???? Нещо мисълта ли прекъсва......Миерцидеси, викаш байо. Гражданин, значи.....

    "Като си навън,какво те интересуват пкупки/продажби тук, купи там....нали е евтино и няма лъжци и безразлични?"

    Имам вече жилище в Сидни, геврек. Сам си го купих. Без кредит. Яд ли те е? А като се прибера у нас ми прави кеф да размазвам малки паразити. Грехота ли е?

    "Отчаян си!"

    Депресентче, нещо......

    Коментиран от #178

  • 177 аз

    1 9 Отговор
    Куку като ти казвам че съм финансово независим не го приемаш!?
    Като ти казвам че имота не е инвестиция в момента не го приемаш!?
    Като ти казвам че банките инвестират сами себе си при ипотека пак не ти се струва вярно!?
    Ти наистина си се заблудил много или така ти се иска!???
    Да знаеш че когато много пъти откажеш реалността и сам си вярваш в заблудата - е това е момента в който полудява човек!!! Пази се не се подхлъзвай!
    На нас ни говори каквото си искаш, ние трезво оценяваме фактите и няма да се излъжем! 50 процента спад се вижда и от сляп! Понеже го е чул по радиото ;)
  • 178 куку

    1 1 Отговор

    До коментар #176 от "ДЕд Броки":

    Охооо, в Сидни. До операта сигурно? Нещо си се объркал май, колко часа е в Сидни сега? И ако си спокоен, защо не спиш блаженно? То в този форум, всички са: Осигурени, обезпечени,със заплати над 5000$/е/aus. Но плачат че, цените не са реални и ще падат? И, какво гражданско сдружение сте в Австралия на бушмените ли?
  • 179 ДЕд Броки

    1 2 Отговор
    Ха...ха....През малката ти главица мина ли ти мислълта, че все пак се прибирам в България за да видя близките, сваря малко ракия (еееех, че кеф, баце) и взема ДОМАШНО производство. Нема начин, чоч, чипа е отдавна повреден.....

    Коментиран от #181

  • 180 аз

    1 5 Отговор
    Цените не са високи а са МНОГО високи!
    Когато паднат на 250 - 300е кв/м може да се раздвижи пазара.
  • 181 куку

    5 1 Отговор

    До коментар #179 от "ДЕд Броки":

    Ама не съм се съмнявал в нищо,което твърдиш! Определено ти личи от самолет, високото ниво и стандарта с, който си свикнал? Друго да те питам, близо ли ти е имота до къщата на Брайън Джонсън, поне един афтограф да ми уредиш?
  • 182 Психоза Масова

    0 0 Отговор
    Какви правописни грешки от филолога! Пък и бушмени в Австралия? И как ние от този форум докарахме кризата! Колко било лесно, а що пари се хвърлиха за платени статии.

    Коментиран от #184

  • 183 ДЕд Броки

    1 0 Отговор
    Абе, аз да кажа наздраве, що сме се българи. И ми е мило. Това е....
  • 184 куку

    1 1 Отговор

    До коментар #182 от "Психоза Масова":

    То е ясно че са,АБОРИГЕНИ? Ама защо го казваш Ти, или и Ти си в Австралия ядеш трюфели,пиеш 12 годишно и бяло вино по 43 aus.бутилката????

    Коментиран от #187

  • 185 USA-BG

    1 0 Отговор

    До коментар #163 от "ДЕд Броки":

    Ами, тъй като голяма част от депозитите са на имигранти, просто ще си ги изтеглим обратно парите, да не сме луди да плащаме данъци на пожарникарите - по добре да си купим апартаменти във Флорида отколкото в БГ, щом тиквите очакват да купуваме имоти .
    Такива простаци не са ни оправлявали от Татово време, режат си сами клона...

    Ха за много ракии...

    Коментиран от #186

  • 186 куку

    5 1 Отговор

    До коментар #185 от "USA-BG":

    Изтеглете депозитите, съответно изтеглете и заем за Флорида. Защото хазяйката от Полша,която всъщност е само малко преди Вас там? Вече е собственик и дори наемодател.....ракия не пия. Харесвам: перно и абсент: Оревоар!

    Коментиран от #188, #211

  • 187 Психоза Масова

    1 0 Отговор

    До коментар #184 от "куку":

    Е, пошегувах се! Ясно, че като казвате бушмени, имате предвид аборигени. А като казвате, че цените ще се вдигат, имате предвид, че ще падат. Аз вино много не пия, ракия пък съвсем никак, а пък трюфели - ами че нали бяхме "прости селяни". Вие много се клонирате и си мислите, че и ние сме така. Да, ама не.
  • 188 bubblehead

    6 1 Отговор

    До коментар #186 от "куку":

    Аз пък в тая страшна криза я изкарах почти цялата на Пино Ноар ( и малко Грижо но само, когато има риба щото то не върви риба с червено вино) ... абе страшна криза ти казвам . Страшна криза, та идиотите зафърлиха без пари апартаментите дето останаха от на мама и тати, вече направо се фъргат от терасите да де самоубиват ( има един тук терасата му към Панчеревското езеро гледала та сигур там ще го намерят някои ден... ) че се не трае вече и сега тия дето оцелеят в тая страшна криза като тръгнат голи и боси ( видя се че и депозитите не са тяхни, били на емигрантите!?) и пак на Пино Ноар и тоя сеир ще гледам... ха-ха-ха!
  • 189 varna

    0 0 Отговор
    днес продадох имот, на горкия купувача му излезе 20 000 лв. повече, само агенцията гушна 13 000 лв. а другите за адвокат и нотариус, трагедия.
    само не знам, как някои купуват имот без да си направят труда да потърсят в интернет а се доверяват изцяло на агенции.
    и той като мен работи в чужбина, те това са единствени те купувачи, да е жив и здрав.
    а иначе времето във варна е супер, днес даже бях на плаж и се къпах в морето.
    балон я кажи на хората в форума от кога не си се прибирал в бг, и още колко няма да може да си дойдеш, ама така е който много се изхвърля като теб и след 8 месеца си предоговаря ипотеката няма още дълго види бг.
    абе балон то това предоговаряне в сащ се смята почти като банкрут, интересно какъв ти е кредит рейтинга,

    Коментиран от #196

  • 190 аз

    1 0 Отговор
    Балончо сънува, че пие вино и продава имоти на по 800-900е кв/м в София!!!
    Нещо обаче не се получава в реалността!
    Аз също работя извън страната и много добре виждам колко безмислено е да се инвестира в имот, и то в София, и то на цени над 250е!
    Затова призовавам и малкото българи, които са останали да пъшкат под товара на такива кърлежи, да не КУПУВАТ над 250е кв/м
  • 191 varna

    1 0 Отговор
    много си прав, и аз откога пиша за това некадърно правителство ама изглежда хората в бг са с изтрити мозъци, даже и президент му избраха подлога на тиквата.
    ама то ако гледаш бг телевизия все едно, че гледам нещо от времето на бай тошо, само рязане на ленти откриване на згради, абе добре си е научил урока бойко от тато, скоро и завод за цели проводници ще открие.
    а за депозитите то това си е направо за смях, не стига, че депозитите ни са смешни и се държат от 10 % от населението, повечето емигранти а сега потреблението допълнително ще се свие с 120 милиона,ама кой да му каже това на дянков. трагедията, че час от тези пари се използваха и за финансиране на имоти, а от там цените, балона ще ви каже накъде ще се насочат.
  • 192 varna

    0 0 Отговор
    коментара ми беше за USA-BG
  • 193 аз

    1 0 Отговор
    Балона е пич и ги знае работите! :))))
    Ей сега ще спретне поредната щуротия! Гледай, гледай само!!!
  • 194 куку

    1 2 Отговор
    Ехеее,много сте се разлютили от: Ирландия, Щатите, Австралия.....алоу? цените обсъждаме тук!!! Не там във виртуалната чужбина? И друго да ви попитам; Защо трябва да инвестирам, като имам? /бабъл,трай си!/ И дали можеш със зелена карта да си избършеш нещо? Вие ще кажете....мен не ме бройте, като местен...още от 1988г. ПС. Бабъл може и без алкохол? не виждам проблем.....

    Коментиран от #197

  • 195 аз

    1 0 Отговор
    Без алкохол ще му е трудно да прекара депресията!
  • 196 bubblehead

    0 1 Отговор

    До коментар #189 от "varna":

    Аксаковски, нищо не предоговарям казв а се рефинансирам ... стандартна процедура е тук и трябда да си идиот за да не го направиш ( ти вероято за тове не го разбираш) За това съсм и сигурен че не си помирисвал никаква Ирландия ... ако ти намаля на месец плащанията с $1000 (.. мда няма глешка в нулите и тоива е така що тука е много евтино...)
    Аксаковски в България бях преди 2 месеца ( познаи що не ти се обадиш) след две години пак ще съм там, след една година не мога защото света е голям и освен Каваците знам и други интересни места .... а ти нищо не си продавал баино... Как така му излезе на твоя горкия купувач 20К по скъпо нима се вдигат цените или ти си такъв тарикат че успяваш да докараш по 20-30% над което плаща пазара щот си много хитър!? Това ли намервасйх по слески с тия 20%!? Ако например си мислиш че 100 пъти повторено тоба колкко са зле тия предоговарящите ( не са такива а са рефинансиращи - стоиш си в къщи аплаиваш по интернет, одобряват те защо имаш 790 кредитетен скор с инженерска заплата и жена счетоводителка да води сметките в къщи не е трудно... и след един месец вече плащаш $1000 по-малко. Чисто плащам $400 от анамалениет лихви и данъците от $600 на месец които не съм длуже д аплащам с ипотеката , инак ги плащам пак но отеделно но когато аз реша... С една инженерска заплата се плаща къща от $600К без порблем ами българските реднекове дето я напълнихте тая държава де го криете баирака не знам ... нищо не продаваш и нищо не купуваш , тука не съм сигурен щото моиже и да ти се сика да излуъжеш някои будала че еи точно сега е веремето за продаване ама не ми се вярва да имаш паре да купуваш от другата страна....

    Коментиран от #200

  • 197 varna

    1 0 Отговор

    До коментар #194 от "куку":

    ами хайде де от кога чакаме да си дадеш и твоето експресно мнение
    но не като балона врели некипели ами факти и примери от твоето скромно житие.
  • 198 аз

    1 0 Отговор
    Ехееее Балончо не се нерви! Чуйте се и се разберете насаме най-добре!
    Много личен взе да става чата и това не е добре. Кой купил купил, е лекинко се прее.ал ама си има нещо!
    Но в момента не е за купуване над 250е.
  • 199 аз

    1 0 Отговор
    http://www.europeanproperty.com/sales/property8541-FBCK2377

    Цитирам какво е написано под обявата!!! И ако това е некачествено или не е в центъра на Европа - здраве му кажи!
    "A very sound investment at less than 1000 euros per m2 !! "
    А тарикатите в БГ искат по толкова за куптор в лозенец!!!!
  • 200 varna

    1 2 Отговор

    До коментар #196 от "bubblehead":

    хей балон, много грешки правиш като си ядосан, сигурно ти се пени устата в момента, радвам се, че успях да те вбеся.
    а аз съм милионер и нямам един лев заем изяш се от яд.
    и днес сметката ми набъбна с още една 6- цифрена сума, от която ще изкарвам повече от 7% лихва на година, и ще си я получавам всеки месец.
    а ти се чуди как да си рефинансираш моргича, само забрави да споменеш сега за колко години се зароби, това след рефинансирането де.

    Коментиран от #212

  • 201 куку

    7 1 Отговор
    Откровенно казано: На 300е и аз бих купил в момента. Някой да предложи нещо моля. Интересувам се от: София, бул Дондуков и преките 3 или 4 стаен, без тежести,2 ри или 3 ти етаж с процент от общата площ. Бургас, центъра или около /краставицата/ строеж тухла 3 ти или 4 ти етаж, подържан. Варна, къща в Бриз,Св. Никола или Траката...ако някой има нещо подобно, отговарям веднага!!!! Моля бъдете коректни и спазвайте цената.
  • 202 аз

    1 0 Отговор
    Да пускам ли още обяви и с по ниски цени!? Да ви лъснат задниците на какви бутафорни цени продавате!?
  • 203 куку

    1 1 Отговор
    Аз, предложи ми в районите,където търся. не в Белозем, Нови пазар и Ружинци/видинско/.
  • 204 аз

    1 0 Отговор
    Куку да не би да си сляп!??? Това е в Берлин!!!
  • 205 аз

    1 0 Отговор
    "The annual net income varies between 3002-4396 euros which delivers yields of up to 4,1%! These are wonderful long term investment products in a prime residential area."
    Е сега ако ми направите калкулацията как в Бг. печеля ако си взема имот спрямо горепосочената информация направо ще ви призная!!!
  • 206 аз

    1 0 Отговор
    Ето и нещо в центъра:
    http://www.europeanproperty.com/sales/property8541-FBCA2259
  • 207 аз

    1 0 Отговор
    Хора инвестирайте, но не в БГ имоти те само загробват!!!
  • 208 аз

    1 0 Отговор
    Хора инвестирайте, но не в БГ имоти те само загробват!!!
  • 209 чоко и боко

    0 0 Отговор
    Хей Varna що не пуснеш тук в чата телефона на bubblehead да му звъннем и да си купим имот от него. Пък може и кафе да пием като е толкова отворен.
  • 210 USA-BG

    1 0 Отговор
    Само едно от хиляди примерчета (Ако не си грамотен, балона ще ти го преведе):
    $10,500 ==> 3205 Dignan St Jacksonville, FL 32254
    Property Details
    This is a fantastic turn key rental opportunity with HUD tenant in place at $744 a month! Property is in great shape; just passed HUD inspection. Priced to sell for SHORT SALE. AS IS. All contract conditions including price subject to approval by seller's lender. Don't miss this chance for POSITIVE CASH FLOW on a great house that's ready to go!

    Ха за много ракии...
    ц
  • 211 USA-BG

    1 0 Отговор

    До коментар #186 от "куку":

    Само едно от хиляди примерчета (Ако не си грамотен, балона ще ти го преведе):
    $10,500 ==> 3205 Dignan St Jacksonville, FL 32254
    Property Details
    This is a fantastic turn key rental opportunity with HUD tenant in place at $744 a month! Property is in great shape; just passed HUD inspection. Priced to sell for SHORT SALE. AS IS. All contract conditions including price subject to approval by seller's lender. Don't miss this chance for POSITIVE CASH FLOW on a great house that's ready to go!

    Ха за много ракии...
    цф
  • 212 bubblehead

    8 1 Отговор

    До коментар #200 от "varna":

    а аз съм милионер и нямам един лев заем изяш се от яд.
    и днес сметката ми набъбна с още една 6- цифрена сума, от която ще изкарвам повече от 7% лихва на година, и ще си я получавам всеки месец.
    а ти се чуди как да си рефинансираш моргича, само забрави да споменеш сега за колко години се зароби, това след рефинансирането де.

    ------------------------------------------------------------


    Аксаковски Как не те срам да пишеш по тоя начин!? ТИ си акасаковсаки пенсионер които не е помирисвал чижгбина. Къде останах асъветите колко е добре да се инвестира в имоти пори те в в Ирландия , да не потъна тая. Ти си компексар и не много умен да го криеш (туки има и други породи компексари на тоя форум) . Как не те е срам да изтъпанеш еи така просто че си милионер , какви доказателства имаш защо да ти вярва някои ... Ако аз говоря някога за цената на моята къща го правя без пъчене ( мога да го подкрепя със статистика такива са цените за среднта американска класа , и това е верно дори аз да лъжа изобщо че имам някаква къща ... ) Прравя го а за да отрезвя някои в то търсене на евтиния захто тука има големи разочарованияза където вървим. Те може и да паднат цените още 2-3 % ( такива са темповете за предната година , за последната година почти нищо не пада ... ) но там за където отиваме съм аз и цените са брутални и тая грешка за купуване и некупуване на имот в нормалния свят имаш право да я правиш само един път.... Глеи са мои човек на форум не можеш да се направиш на никои с твърдения че си милионер че някакви си си сделки ... тука си трябва още по-голям ид..т от теб за да ги вярва тия еи така... но на форум можеш да предизвикаш репект и някакъв кредибилити ( жалко че няма така дума на български) със знаене на факти , мащаб на информараноста си , правилна интерпетация , аналитично мислене, чувство за хумор ... Кажи ми кое се намира в твоите постинги от по 3 изречения като аз ти изброявам поне 4 части трябда да има един сериозен анализ с по поне едно изречение всяка !? Трагедията на България ако си позволя малко дървена философия е че това диво българско простолюдие с тая егалитарна нагласа да газите в мнозизнтвото си всяккави авторитети, нагласа да псувате всеки по-интелигентен от вас я обръща каруцата българска ... Вие не сте за демокрация ами за феодализъм защо при капитализма има избори ... Днес имаше стаия в Медяпоол че навлизат мощно руски капитали и даи боже да еверно че тия българскиете ид..ти я изтърбишихте тая държава (инак сложена в чудесна рамка за развитие напълно) Не купуваите нищо и ви пожелавам по-бурза маргинализация зер видим светлината в тунела след като угаснат ваши купувачески бесове...
  • 213 чоко и боко

    1 0 Отговор
    varna просто остави телефона на балона тук. Напиши го и не се притеснявай.
  • 214 куку

    7 1 Отговор
    Защо поствате, по два пъти? Така сте по- убедителни явно. Варна, този път надмина себе си, даже! И какво сега, както казах в началото на спора; До края всички ще се окажете милионери, така и се получи, на практика. Успех в банковите операции, интервюта за /зелена карта/, инвестиции извън БГ и най-вече, пълни джобове с кеш и хубави маси с морски дарове,хайвер и скъпо шампанско.....успех милионерчета!

    Коментиран от #216

  • 215 аз

    1 1 Отговор
    Добро утро балончее!
    Гледам, че нещо и граматиката и родолюбието ти се изпариха!?!? Толкова ли си бил лесен???
    Тези изблици на нерви не са присъщи за бизнесмен, а за тинейджър.
    Ти твърдеше че си родолюбец и много ги разбираш нещата.
    Да не се окаже, че и ти си ипотечен"цървул" както ти се изказваше по долу!?
  • 216 аз

    1 1 Отговор

    До коментар #214 от "куку":

    Куку я виж виж това!!!
    И после ми изкарай една тирада колко по добре е да си слагам парите в "зона Б5"
    http://www.europeanproperty.com/sales/property8541-FBCK2378
  • 217 куку

    1 1 Отговор
    Милионерче, казх ти райони интересни за мен тук.....
  • 218 аз

    1 5 Отговор
    Никой не ти отнема правото на луд да мечтаеш и на върха на Айфеловата кула да живееш!
    Но, когато става дума за инвестиране, по-добър вариант е да се дават пари за имоти в други държави не в БГ.

    Коментиран от #219

  • 219 куку

    5 1 Отговор

    До коментар #218 от "аз":

    Има ли значение,къде живея? Мисля че, не! Друго нещо, да попитам: Притежаваш ли нещо наподобяващо на имот в изброените от мен, райони? Нямаш, нали? Въпросът /виси/ във въздуха както,когато с Варната обсъждахме преди време къщи и имоти, на едно конкретно място в родният му град. Далеч съм от мисълта че ще купиш и нещо навън? Просто се опитваш да даваш мнение по въпрос не засягащ конкретно Теб. Все пак горд собственик на три боксониери,кемпер и лозе в радомирско е постигнал всичко като, реализация...? Защо ли трябва да си губи времето по имотни сайтове? Айде, австралийския го разбирам....и 10 000$ да е билета в двете посоки, трябва да се вари ракия, да се слага лютеница и туршия???? Кой ще го направи, ако не Той? Предполагам че в Сидни и оцетът е по евтин???

    Коментиран от #220

  • 220 аз

    1 1 Отговор

    До коментар #219 от "куку":

    В изброените от теб райони хич не ми пука дали имаш нещо или искаш да купиш.
    КАЗАХ ТИ ЧЕ НИКОЙ НЕ ТИ ОТНЕМА ПРАВОТО ДА МЕЧТАЕШ ДА ЖИВЕЕШ АКО ИСКАШ И НА АЙФЕЛОВАТА КУЛА.
    Аз какво имам пък си е лично моя работа!
    ГОВОРИМ ЗА ИНВЕСТИЦИИ СЛАДЪК.
    Ти мислиш ли че в БГ е по изгодно да се инвестира в имот!? Отговори ако обичаш на точно този въпрос.

    Коментиран от #222

  • 221 1111

    1 1 Отговор
    От плоските коментари в стил ,,надолу,надолу" прозира елементарната истина,че кандидат-столичаните нямат никаква представа от града в който искат да живеят....До тук разбрахме,че нямат пари в брой,нямат спестявания,депозити,не живеят в Б-я (?) ..хахахаха.. не харесват банките,мразят всички със собствени имоти,бездомни са и нямат постоянни доходи...НО....това не им пречи да бъдат изключително алчни!!! Всички СЕЛЯНДУРИ (не селяни) пропуснаха една малка поправка в законодателството,а именно...ПЛАЩАНЕТО ПО БАНКОВ ПЪТ..!!!! Ето това ВИ ИЗХВЪРЛИ ЗАВИНАГИ ОТ ПАЗАРА НА ИМОТИ ....Единствения вариант е заем от банка,но и те ви хванаха наклона и ви клатят с лихви от 10-15% на година.Който не плаща на време,плаща двойно..понякога и повече! И накрая най-голямата изненада...Защо казвам,че сте алчни..ами защото В ПРОВИНЦИЯТА Е ПО-СКЪПО ОТ СОФИЯ....но няма на кого да продадете...освен на братовчеда,ама той не дава повече от 3-5хил. лева за къща с 2-3 дка двор...за апартаметите да не говорим...Продължавайте с обявите за селски къщи САМО за 60-70 000 евро(ама какво са тези пари за англичани и руснаци,нали?) и ако дочакате продажбата до края на живота си...заповядайте в София...най-гостоприемния град в Б-я...Чак тогава ще разберете какво е пазар на имоти и как се дават пари за имот...до тогава по-скромно !!!

    Коментиран от #223

  • 222 куку

    6 1 Отговор

    До коментар #220 от "аз":

    Е, щом е лично твоя работа защо ударяш тупана? Сигурен съм че, не само нямаш но и не знаеш цени,търсене и локации в изброените от мен райони. Относно инвестициите, демек покупките: Има интересни предложения на пазара тук, не всичко е крайно черно или, крайно бяло. Ти просто се опитваш да ти кажа: Да тук е изгодно. За изгодно не знам, но евтино да. За изгодно трябва сериозно търсене,пазарлъци и работа...не висене по сайтовете и празни дрънканици! Опитай да вникнеш в това,което пиша? Това е бизнес и храни, има спадове обаче има и успешни сделки носещи добра печалба. Спести си коментари че съм, брокер,мошенник и прекупвач моля. Просто това е мой избор за работа и бизнес, и съм доволен за сега.

    Коментиран от #226

  • 223 куку

    4 1 Отговор

    До коментар #221 от "1111":

    Как да нямат пари кеш? Имат, ама не им се дава. Може ли да дадеш 5/6 хиляди долара за билет с цел; Слагане на зимнина пък да нямаш кеш??? Имат много! И друго е да почерпиш комшиите в Сидни, с домашна ракийка и покрекло....

    Коментиран от #224

  • 224 varna

    1 4 Отговор

    До коментар #223 от "куку":

    абе куку, ти като пътуваш по света и като се върнеш в клоаката софия какво виждаш, или и ти си къртица като балона.
    единствената столица без голяма река или море и без нормален достъп то листа е много голям да се опише.
    отваряй си очите и мисли с това на раменете, че станахте за смях.
    и какви имоти в софия какви пари какви пет лева аз живея в чужбина от 15 години и още не съм видял някои дя бърка в казан за боклук а наистина има какво да вземеш, а в бг всеки казан пребъркван по няколко пъти и дори и твоите скромни отпадъци са храна за някои.
    но аз знам, че ти толкова си се качил на върха на л..ната, че не ги виждаш тези неща,.
    хайде сега като излизаш внимавай да не си окаляш белия панталон и дано някой като теб, не си е изхвърлил боклука върху белия ти джип.
    а пък аз отивам на плаж.

    Коментиран от #225

  • 225 куку

    4 1 Отговор

    До коментар #224 от "varna":

    Оххх, Варна отново се започва? Нямам джип, не го намирам за необходимо нито нося бели панталони? Навсякъде се бърка по кофите и тук и там? Какво общо имат кофите с имотите....същата работа и с циганите? Вярно както каза 1111 в София има постоянен пазар и търсене, със спадове вярно! но има. Море няма, ама има планини? Е, да ти обяснявам ли сега за Максуда и стария Кооп пазар?
  • 226 аз

    1 2 Отговор

    До коментар #222 от "куку":

    Куку! Това което говориш за стоенето пред компа е двуяко! Предизвиквахте ме на няколко пъти като говорихте, че живея под наем!?
    В същност се оказва, че вие сте под наем и едва скърпвате плащания от падеж до падеж.
    А тупана го бия да не се набутват други хора с плява - наречена имот в Бг.

    Коментиран от #227

  • 227 куку

    1 1 Отговор

    До коментар #226 от "аз":

    Аз, че има на пазара плява има. Ама ти от позицията на какъв даваш съвети, на набутан или, не набутан? Следя постоянно имотните обяви, там където се интересувам! А, и нямам нищо против наемите и хостелите...дори от своя страна съм много доволен!!!!!!
  • 228 аз

    1 1 Отговор
    Просто от любов към хората го правя! За разлика от теб който искаш да ги мамиш.
    Доволен си бъди и не се изказвай за щяло и нещяло като експерт.
    Приготвил съм ти още изненади но като си свърша работата!

    Коментиран от #230

  • 229 хъш

    1 1 Отговор
    В тая комунистическа кочина след десетина години ще останат само пенсии и лица от ромски произход , КОЙ ЩЕ ВИ КУПУВА ГРОЗНИТЕ СТРОЕЖИ ТОГАВА. Заплатите са по ниски от заплатите в половин АФРИКА, а лихвите по ипотечните кредити са четири пъти по високи от лихвите в Европа С КАКВО ДА СЕ ИЗПЛАЩАТ ТИЯ НЕНОРМАЛНО ВИСОКИ ЦЕНИ И СЪЩО ТОЛКОВА НЕНОРМАЛНО ВИСОКИ ЛИХВИ. 90% от сградите в Б-г не отговарят на никакви норми за сигурност, хигиена, зелени площи и паркоместа и във всяка Европейска държава биха били обявени за негодни за живеене. КОЙ НОРМАЛЕН ЧОВЕК ЩЕ КУПИ ТАКОВА НЕДОРАЗУМЕНИЕ. Всяка трета сделка е проблена или откровенна имотна измама, поради липсата на работеща правораздавателна система и корумпираността на нотариусите и службата по вписванията.КОЙ НОРМАЛЕН ЧОВЕК ЩЕ ПОЕМЕ РИСКА ДА ИНВЕСТИРА В БЪЛГАРИЯ. И преди да ми отговорите",ми ненормалните" знайте , че те нямат пари. Моят съвет към българите е да не купуват нищо над 250 евро/РЕАЛЕН кв.м. , съветът ми към строителната мафия и заблудените продавачи опитващи се осма година да продадат имот на десетократно завишена цена е да слязат на земята, преди да са паднали с гръм и трясък на нея.
  • 230 куку

    2 1 Отговор

    До коментар #228 от "аз":

    Помолих те,съвсем официално пред целия форум да ми спестиш, някои епитети....все едно помолих стената? Никой не мамя, просто дискутираме и сравняваме мнения. Нито съм се похвалил къде,какво и колко притежавам, какво работя точно и какво желая да притежавам? И като пример; Обърни внимание на долният коментар от;/хъш/. Старателно написан, подкрепен с доводи и най-важното; Нищо лично и подвеждащо....човека има мнение и го изказва правилно,грамотно и вярно/за някои, подточки/? Нищо не търси, с нищо не можеш да ме изненадаш, поне за имоти!
  • 231 аз

    1 0 Отговор
    Искаш с цифри да ти говоря!!! Е тук вече сбърка!
    Защото:
    Да речем имам 100000 лв.
    Първи вариант
    Слагам ги на лихва и от ЦКБ ми дават 6,75 годишен лихвен процент.
    100000 x6,75= 6750лв.
    6750/12=562.5лв.
    Лихвата с новия налог ще се покрие от капитализираната лихва.
    Втори вариант:
    Купувам двустаен маломерен в Лозенец и го давам под наем!
    Цена 250 е !
    НЕ СМЯТАМ това, което се дава за прехвърляне, данък печалба към държавата за наема и самата поддръжка на имота!
    И какво става сега????
    В единия вариант (първи) си гледам филм и си чопла семки, а в другия се занимавам с глупости и треперя да не падне цената на имота(както става в момента)!
    И това е най добрия развой на нещата!
    Като не вземам пред вид също, че някой луд може и да изтича да взима 30 годишен ипотечен кредит! Ами тогава как ще го боли главатааааа!
    Нито може да се догони лихвата със средна работна заплата в момента, нито може да го даде под наем, че да покрие поне месечната вноска! А и ще плати два апартамента на 30-та година (ако е жив и здрав и не го е уволнил шефа му - две много неприятни и непредвидими условия)

    Коментиран от #232, #235

  • 232 куку

    0 0 Отговор

    До коментар #231 от "аз":

    Преди 6 години, закупих спорен сервитут в Лозенец 16х15, общо 240 м2. Не е даже и Лозенец, по скоро Хладилника. Имотът спорен, много наследници,старци,дела,разправии....дадох 7260 $. Хората доволни,черпихме се,шеги,спокойствие и всичко свърши. Миналата година го продадох за 96 000е, без пазарлъци,без разправии, без усложнения и пак се черпихме...щели да правят търговски комплекс/мол/ нямало проход за обслужване....казах; Няма проблем, ще ви го дам.

    Коментиран от #233, #236

  • 233 аз

    1 0 Отговор

    До коментар #232 от "куку":

    куку! Това е съвсем друго! Евала браво поздравявам те искрено!
    Но това е земя!!! А за нея имам по различно мнение и аз!
    Защото по принцип нали знаеш в икономиката кои са трите основни неща!? Капитал, труд ииии.............
    Но апартаментите за съжаление в БГ. не мога да ги причисля към нито едно от 3-те!!
  • 234 аз

    0 0 Отговор
    Даже и имота го знам ако е този - покрай "сребърна" в края на "козяк" срещу светофара?
  • 235 AXXX

    0 1 Отговор

    До коментар #231 от "аз":

    Азът с хлопащия Свръх-аз, где така, с тия сметки, ха-ха, ха.
    Сега, Азчо, сметките са верни само при верни изходни данни. А твоите не са.
    Първо, в ЦКБ отдавна няма такваз годишна лихва от 6,75%. Обещават ти 6,7% на 24-тия месец, ако сега вкараш двугодишния депозит. А лихвата ти почва от 3,5% като начало...
    http://www.moitepari.bg/depoziti/centralna-kooperativna-banka-ad~39c06437-2270-4807-b3ef-94358e6f9fbb
    Хайде сега си сметни средногодишния процент. После виж колко е инфлацията от миналия септември досега. А колко ли ще бъде за следващите две години... като започнем с 1,1% месечна инфлация за септември...
    Ако още някой не е разбрал, лихвите по депозити вече не покриват инфлацията. Без да смятаме новия данък.
    После смятаме доходността от наем на апартаментчето за 50000 евро, носещо 250 евро наем.
    И получаваме колко? Получаваме 6%.
    Да обобщим. За двугодишен депозит – 5% лихва (за по-краткосрочен – по-малка лихва). Инфлация – 5% (засега). А лихвите по депозити ще продължат да падат (който не вярва, да ми се обади след година).
    Доходност от наем – 6%.
    Извод: Инвестирайте в депозити!
    Или по-добре в злато!
    Абе, Азът, нищо не казваш за себестойността на златото?...

    Коментиран от #237, #243

  • 236 varna

    1 0 Отговор

    До коментар #232 от "куку":

    хеййй куку, абе ти съвсем ни взе за кукувици.
    то вярно, че понякога се случват подобни чудеса но не и в страната на кошмарите.
    я сега да ни обясниш кое птиченце ти каза за това място да го купиш, и колко му кихна за инфото.

    Коментиран от #239

  • 237 varna

    1 5 Отговор

    До коментар #235 от "AXXX":

    гледам, че селската кръчмарка AXXX пак е изкарала молива да прави кръчмарски сметки - две за лев едно бакшиш.
    хайде ако обичаш пак да направиш една, този път ПИ БАНКА, 7.7% лихвата всеки месец за три години, ако не те е срам разбира се.
    ейй, че си нагла ама не знам как те търпи мъжът ти.

    Коментиран от #240

  • 238 varna

    1 6 Отговор
    AXXX - ако обичаш да ми кажеш кога смяташ да инвестираш в злато, че да си продам моето.
    защото ако излезеш права както с имотите не искам да се набълбуквам заедно с теб.
    предварително благодаря, ако може да посъветваш и балона да направи като теб.
    смешници.

    Коментиран от #241

  • 239 куку

    4 1 Отговор

    До коментар #236 от "varna":

    Варна,моите уважения. Не те крам да вярваш, не те убеждавам в нищо? Ти си този който; Прави анализи/дългосрочни/, постоянно изказва мнения/професионални/ ти парадираш с доходите си, извън България???? Относно инфото, не си познал? Ако реша да продам някой ден бизнеса, ще ти предложа добра цена за цялото /инфо/ заедно с компютрите,връзките,клиентите...всичко! Обаче трябва първо малко да ходиш на училище/година или две/ и разбира се, да посъбереш повечко парички????
  • 240 AXXX

    1 2 Отговор

    До коментар #237 от "varna":

    Къде бе душа са 7,7% за три години, че и всеки месец? На ПИБ средната им лихва е под 6%, при това е ПРОМЕНЛИВА по всички депозити и се изплаща само на падежа – ако искаш всеки месец, 4% е годишната лихва, байно. Максималният срок е две години. А след две години ще са ти свалили променливата лихва (споменах ли какво показва боба за лихвите), инфлацията ще е напред (за септември само е 1,1%), а имотите... къде ще са, а? Аксаковски, казала съм ти като говориш с мен за лихви, да си мълчиш.
  • 241 AXXX

    1 1 Отговор

    До коментар #238 от "varna":

    Аз злато не купувам, аксаковски, подаряват ми го. Пък ти продавай когато златото падне с 45% - както продаваш имоти.
  • 242 аз

    1 3 Отговор
    Виж, какво ахкащо объркване! По долу ти описах няколко неща които НЕ СЪМ СМЯТАЛ(ако не можеш да ги сметнеш кажи ще ти дам жокер).
    После инфлацията е инфлация за всички стоки и услуги тя не се разпределя неравномерно! За апартаментите толкоз, а за кредитите толкоз!
    ПРИ ПОВИШЕНА ИНФЛАЦИЯ ЛИКВИДНОСТТА НА ВСИЧКИ СТОКИ И УСЛУГИ НАМАЛЯВА> КАКВО СТАВА КОГАТО ЛИКВИДНОСТТА НАМАЛЕЕ АХХХ ПАРИТЕ ТИ СТОЯТ ЗАКЛЮЧЕНИ В ИМОТА.
    Имаш нещо което има цена ама няма ликвидност!!!
    Може да го прочетеш в учебниците по "Основи на икономиката"
    Ами за тази информацийка, какво ще кажеш от същия този сайт!?

    http://www.moitepari.bg/Depoziti/Depoziti_Result.aspx?s=QlpoNDFBWSZTWU06hrMAAAz%2fgCAAAAPAAHgQLgBdQA4j3iAgAEhqmaGk00DTTRoyZCJoTEDTTJpkZD9UXE28R3I4NwPPQJQ%2f6dyLVOwhKSwzlVqdWmPPWBT6XBSUWBrMFoCTsPxdyRThQkE06hrM

    Оказва се че от КТБ дават 9.11 процента. Други дават по 8 други по 7 процента!
    Ами ти смятала ли си, колко трябва да се извадиш за да го приведеш тоя куптор в експлоатация (ако е ново строителство). Излиза поне наема за 3 години напред.
  • 243 Психоза Масова

    1 1 Отговор

    До коментар #235 от "AXXX":

    Има доста банки, които предлагат 6,5 % по годишни депозити. Щом сте отворили "Моите пари", много добре сте ги видели. Новият данък не мисля да го свалям, защото се плаща и за доходите от наеми. Каква е гаранцията, че всяка година ще получите 12 наема? Ами ако 2-3 месеца не си намерите наемател при тази наемна цена? Ами ако предишният наемател Ви е оставил 2 зимни сметки за ел.енергия и вода за 5-6 месеца? Ами текущите ремонти? Отделно непрекъснато падащите цени на НИ. Стъкмистиката може всичко да казва. Аз следя непрекъснато обявите и от 2 години не съм видяла повишена цена. Всички са надолу. С малко, с много, но надолу. Съвсем логично е, след като 6 месеца никой не се обажда по дадена обява, цената да се намали.
  • 244 аз

    1 2 Отговор
    Това не я интересува! Тя вършее с големи темпове и сигурни пазарни инструменти! :)))
    Върти ги едни недвусмислени сделки м/у САЩ и БГ даже има и солидна обосновка! Излиза, че е надхитрила всички банки докато си почива събота и неделя! :)))
    Сега само и остава да си намери някой луд за да и повярва!!!
  • 245 аз

    1 0 Отговор
    И за златото понеже стана дума:
    http://brink.blog.bg/history/2010/10/04/grafika-na-cenata-na-zlatoto-za-poslednite-10-godini.615454
    Това е една графика за 10 годишен период!
    Хааа сега Аххх да извади за същия този период цените на имотите???

    Коментиран от #247, #248

  • 246 AXXX

    6 1 Отговор
    http://www.moitepari.bg/Spravochnik/Indexi/index-depoziti-bgn
    http://www.moitepari.bg/Spravochnik/Indexi/index-depoziti-eur

    Хайде сега спецЯлистите, хууубавичко разгледайте картинките и табличките под тях от горните линкове.
    И да помълчим... В памет на положителните реални лихви по депозити.

    Коментиран от #252

  • 247 AXXX

    1 1 Отговор

    До коментар #245 от "аз":

    В НСИ-то пише, че за последните 10 години цените в България са скокнали със 177% нагоре – 2,8 пъти е равносметката, при 40% връщане назад междувременно. Преди време някой изкара статистика за 60 години за САЩ (някой да не се обърка пак, че сравнявам) – резултатът е 22 ПЪТИ. Познайте в коя посока.
    Но ти си спецЯлист, знаеш, че точно сега е момента за златото... хааа-ха.
    Абе, що така нищо не казваш за себестойността на златото... И тя ли така, като цената?...
  • 248 AXXX

    7 1 Отговор

    До коментар #245 от "аз":

    А, да добавя, за илюстрация как действа инфлацията на имотите.
    Цена на квадрат през януари 1996 – 18 лева, цена през януари 1997 – 274 лева...

    Коментиран от #253

  • 249 аз

    1 8 Отговор
    Ти четеш ли какво се пише или само си дрънкаш като спецЯлистка!?
    НЯМА ЛИКВИДНОСТ СЛАДКА МОЯ, ДОКАТО ПРИХОДИТЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО НЕ ДОГОНЯТ НИВОТО НА ИНФЛАЦИОННИЯ ПРОЦЕНТ!
    ИНАЧЕ МОЖЕ И НА ЕДИН МИЛИОН ДА СКОЧИ ЦЕНАТА АМА НЯМА КОЙ ДА КУПУВА, СТОИ ТИ ИМОТА КАТО ПАМЕТНИК И ПАРИТЕ НЯМАТ РАЗБЛОКИРАНЕ!
    Чудя се вече, дали разбираш български или не???
  • 250 аз

    1 0 Отговор
    И какви са тези графики за падащи лихви!?? Че депозитите в ЕВРО паднали от 4 на 3,2 процента мърдане с 0.8 процента!!!!
    Ама ти искаш да разсмееш някого или какво??? А сега кажи колко са паднали цените на имотите в този същия период!!!
    ПОМОЛИХ ТЕ ДА ПУСНЕШ ГРАФИКА НА ЦЕНИТЕ НА ИМОТИТЕ ЗА 10 ГОДИШЕН ПЕРИОД НАЗАД!?
    ИМАШ ЛИ ТАКИВА ДАННИ???
  • 251 аз

    1 0 Отговор
    Ти четеш както ти падне кукленце! Я виж това от коментар 245:
    "И за златото понеже стана дума:
    http://brink.blog.bg/history/2010/10/04/grafika-na-cenata-na-zlatoto-za-poslednite-10-godini.615454
    Това е една графика за 10 годишен период!
    Хааа сега Аххх да извади за същия този период цените на имотите???"
    Ама не ти е удобно да дадеш такава графика май ааааа????
  • 252 Психоза Масова

    1 0 Отговор

    До коментар #246 от "AXXX":

    Инфлацията е валидна за всички. Не я приспадайте само от лихвите. И наистина е по-добре да помълчите за нея, защото и без да сме такива спецЯлисти, като Вас, ни е ясно откъде дойде тя. Точно тези безумни спекулации на фондовата борса, при НИ и сега - при златото, докараха фалита на стотици банки в САЩ, а европейските са пълни със сложни финансови инструменти - чисти загуби, но ЕС не допуска фалити и им налива пари. В САЩ също наляха много пари, защото банките фалираха, но ипотеките се поеха от държавни фондове, които бяха подпомогнати от държавата. Откъде се взеха тези пари? Ами, напечатаха ги. И парите без покритие, които се изсипаха в обръщение, обезцениха съществуващите пари и вложения. Парите, които вземате от наем са също така обезценени, както и лихвите, и заплатите, и всички други видове легални доходи (е, при наркотиците не знам как е:) Ето така ни я докараха тази инфлация - с безотговорно раздавани кредити за изкуствено завишени цени. Точно поради тази причина, излизането от кризата, която ни спретнаха, няма как да бъде отново да се вдигнат цените и т.н. Няма как да се лекува ухапан от вампир с пускане на кръв:)

    Коментиран от #255

  • 253 аз

    1 0 Отговор

    До коментар #248 от "AXXX":

    АХХХ каква си .... .....!!!!
    ПОКАЖИ ГРАФИКА ЗА СЕНИТЕ НА ИМОТИТЕ В БГ ЗА 10г. назат МИЛИЧКА!!!

    Коментиран от #254

  • 254 AXXX

    1 0 Отговор

    До коментар #253 от "аз":

    E драгичък, нали ти давам числа. Те графиките се рисуват от числата.
    Като разгледаш числата, става ясно и каква е графиката – в случая прилича на свъсена вежда – за 10 години ще видиш първо нагоре, после 35% надолу, а към края (последната година) – равно със закачливо вирнат нагоре край... Или, по-скоро ти би го видял като учудено вирнат нагоре край... ха-ха-ха.

    Казах ти, че данните са от НСИ - те ги показват в таблички на Екселя. Като искаш графика, ползвай табличката и си начертай графика, ако искаш за 10, ако искаш от 1993 година (от тогава започват) до сега. Ето го линка
    http://www.nsi.bg/otrasal.php?otr=20
    Цъкаш на 3.3, динамичен ред и чертаеш.

    И понеже днес съм бяла и добра, ето ти и готови графики, където се вижда това, дето ти го разказах току-що.
    http://www.investor.bg/price_statistics
    http://www.investor.bg/price_statistics
    Ако искаш да ми кажеш, че дългосрочният тренд на златото е нагоре, ще се съглася. Не вярвам и ти да отречеш, че дългосрочният тренд на имотите също е нагоре.
    В развиващите се и догонващи като нас цени и доходи – малко по-стръмен е дългосрочният тренд...
    Разликата е, че в златото не може да се живее, върху него не може да се строи, нито пък може нещо да се посади отгоре му... освен едната вяра, че вечно ще поскъпва, което може и да е вярно.
    М. Твен пък прозорливо възкликна – „Купувайте земя, момчета, не я произвеждат вече.” Потърси колко свободни парцели се предлагат в СЦ на големите градове, виж последните движения на
  • 255 АХХХ

    9 1 Отговор

    До коментар #252 от "Психоза Масова":

    Драга Масова, ако сте чела коментарите ми, би трябвало да сте забелязала, че също като вас смятам, че „инфлацията е паричен феномен”, тоест резултат е от печатането на пари.
    Лошата новина е, че очевидно болестта ще се лекува със същата отрова – още печатане. На фона на алтернативата – дефлационна спирала, депресия, безработица и глад, новината може би не е чак толкова лоша...
    Проблемът с инфлацията е, че преразпределя благосъстоянието. Едно от проявленията на това й коварство е, че облагодетелства длъжниците, но ощетява кредиторите – затова и правителствата с големи дългове не устояват на изкушението да „печатат” повече и повече. Този феномен, пренесен на микро-ниво, означава, че бремето на кредитополучателите намалява с обезценяване на валутата, в която е деноминиран кредита им, а депозантите получават намаляваща лихва (по правило отрицателна) и на практика плащат на банката, че им пази парите. Затова и дългосрочните лихви са по-високи, защото инфлацията пълзи (не дай Боже да вземе да галопира) във времето, но ги получавате, ако забравите тези пари за 2 години примерно.
    Ако проследите движението на цените на имотите в дълъг период спрямо инфлацията, ще видите, че имотите печелят откъм темп – затова и се ползват като убежище от инфлацията, за разлика от банковите депозити...
    Ако сте решили, че ви карам да инвестирате в имоти, за да ги давате под наем – в грешка сте. Тази работа не е за всеки, нито всеки имот става за тази работа. Което не ни пречи в имотния сайт да хвърляме по едно око как изглежда общата картина с лихвите, инфлацията, наемите, цените... защото тези неща са свързани.

    И като започнахме с равносметките за 10 години, ще повторя нещо за лихвите-наемите-инфлацията-цените, което казвах на някого тук преди време (отегчените да прощават):
    Средната доходност от наеми е 5-7%. Наемателят за 10 години е изплатил повече от половината апартамент на хазяйката.
    Лихвите по депозити бяха около 2% за евро и 3% за лева от 2001 до 2006 включително, около 4% за 2007 до средата на 2008, после 15-16 месеца с прословутите високи лихви (7-8%), заради които много народ си повярва, че е велик инвеститор, и накрая – пак наобратно до сегашните 4-5%, за които банкерите официално заявиха, че ще падат още.
    Равносметката е - за 10 години натрупани лихви по депозити под 50%.
    И 64% натрупана инфлация (7.4, 5.8, 2.3, 6.1, 5.0, 7.3, 8.4, 12.3, 2.8, 2.4, 4.2).
    Освен че е платил половината апартамент на хазяйката, за 10 години са се изпарили и 14% от стойността на „инвестицията” ви в депозити на наемателя.
    През това време имотът на хазяйката е поскъпнал почти три пъти номинално и два пъти реално. При това, тя всеки месец си е взимала наема, който може да похарчи веднага, преди да го е изяла инфлацията, и който тя редовно „индексира”. Хазяйката, дори да е купила апартаментчето с кредит, за 10 години няма как да го плати три пъти на банката, каквато и да й е лихвата. А както виждаме, имотчето си поскъпва три пъти, даже когато 1/3 от десетилетието е белязано от Страшна Криза като нашата. Затова най-предпочитаната професия е „рентиер”.

    Коментиран от #259

  • 256 1111 до аххх

    9 1 Отговор
    АХХХ,с този пост им скри топката..хаха...И Тръмп не може да се аргументира по-добре..БРАВО!!!

    Коментиран от #263

  • 257 bubblehead

    1 2 Отговор
    Ще си позволя и аз да я постна линка още един път от поста на госпожа АХХХ защо трябва да се гледа в перпектива на нещата а тя с евиж като се погледне по голямата картина

    http://www.investor.bg/price_statistics

    И това което се вижда е че цените днес са на ниво декември 2006 януари 2007. Тоест от ръста на имотите от времето на балона сме предали само 3 години и толкоз. Тоест само купилите през 2007-2009 са назад, но ако са решавал личен жилищен проблем никои няма да ги мисли 5-10К евро ако погледне какъв славен път ни чака другари... поне по нормалния свят смятат така. Друго се вижда на графиката едно плато днес. Ха познаите веждите след платото на къде следва нагоре или надолу !? Остави платото ами ако се вгледаш по детаилно то не е и плато ами си има наклон .... и познаите наклона накъде е... ама да не ви плаша много че и без друго стресирани и объркани ми се видите та чак в Берлин ви се чини по-евтино... ха-ха! Начи най -голямата катастрофа ще доиде по линия на чакането на катастрофа в България в следващите 3-4 години ...
  • 258 аз

    2 1 Отговор
    Крие шапките на тези които са без глава!!! :)))
  • 259 Психоза Масова

    2 1 Отговор

    До коментар #255 от "АХХХ":

    Как може инфлацията да е феномен, след като е предизвикана от печатането на пари, а то е преднамерено действие, а не природна стихия, например? Сметките Ви отново са умишлено грешни. Невероятно е колко време и усилия влагате, за да подвеждате хората. За колко пари става дума? Кажете ни най-после какъв е размерът на вложението Ви, за да Ви разберем?

    Коментиран от #260, #261

  • 260 AXXX

    8 1 Отговор

    До коментар #259 от "Психоза Масова":

    Масова, думата „феномен” в случая е икономически жаргон (и не се използва в смисъл на чудо, рядкост, изключение), а изразът е в кавички, защото е цитат от един Нобелов лауреат. Понятието “феномен” се използва и за обозначаване на явления, събития, случки, без значение от причината за възникването им. Икономиката е обществена наука и „феномените” в нея са резултат от действията на стопанските субекти. В литературата също се използва изразът „езиков феномен”, например за метафората, хиперболата и т.н., които също не са природни явления.
    Твърдението Ви относно сметките ми не ги прави грешни, а още по-малко доказва, че е „умишлено”.
    Допускате ли, че предположенията Ви относно „времето и усилията”, които влагам да пиша тук, може да са силно преувеличени? И дали ще се съгласите, че управлението на личното време и усилия е въпрос на личен избор?
    И да Ви кажа „какъв е размерът на вложенията ми”, нищо няма да разберете, тъй като отново ще се окаже, че си правите удобни вам заключения въз основа на хвърчащи предположения. Едното от които е, че отчаяно се опитвам да се отърва от инвестиции в имоти. Ще се повторя, но явно се налага за Вас, че „вложението” ми на жилищния пазар е в къща, в която живеем от 2010 и в която, живот и здраве, смятаме да поостанем в дългосрочен план. Другите „вложения” са в бизнес, който не смятам да обсъждам с Вас, и който има общо с имотния пазар, доколкото земята и сградите, необходими за дейността ни, се водят в счетоводството като ДМА.
    И
  • 261 AXXX

    2 1 Отговор

    До коментар #259 от "Психоза Масова":

    Имате пълната свобода да не ми вярвате, разбира се, което пък от своя страна е неутрално по отношение на достоверността на написаното от мен в този форум, особено по отношение на проверимите факти.
    Относно „подвеждането на хората”, ласкаете ме, ако смятате наистина, че написаното от мен в анонимния форум, би могло да окаже решаващо влияние върху нечий избор. Аз пък бих казала, че е наивно да вярвате, че хората чакат Вие да им кажете какво да правят и че писанията Ви имат силата да обърнат пазара... Вие затова ли пишете във форума?
  • 262 куку

    1 1 Отговор
    Психоза,Аз и Варна разбира се, не че нещо ви се нервирам или дразня. В повечето коментари говорите по презумпция, нищо конкретно като факти не споменавате, нищо определено и доказано не твърдите. Изказвате мнение въз основа на моментно състояние на пазара? Определено когато някой изкаже мнение различно от Вашето, аргументирано с факти...Зпочвате с въпроси от рода на: Ти колко,къде,как и кога? Ако ви се отговори и на тези въпроси? следва: Това не е вярно, ти нямаш,не можеш...и.н. Тогава, защо питате въобще? Нали си имате изградено стереотипно мнение мисля че, то Ви стига напълно?

    Коментиран от #264

  • 263 AXXX

    0 1 Отговор

    До коментар #256 от "1111 до аххх":

    Мерси, мерси!
  • 264 AXXX

    4 1 Отговор

    До коментар #262 от "куку":

    Тогава, защо питате въобще? Нали си имате изградено стереотипно мнение мисля че, то Ви стига напълно?
    ................
    Резонен въпрос.
  • 265 хъш

    1 0 Отговор
    В тая комунистическа кочина след десетина години ще останат само пенсии и лица от ромски произход , КОЙ ЩЕ ВИ КУПУВА ГРОЗНИТЕ СТРОЕЖИ ТОГАВА. Заплатите са по ниски от заплатите в половин АФРИКА, а лихвите по ипотечните кредити са четири пъти по високи от лихвите в Европа С КАКВО ДА СЕ ИЗПЛАЩАТ ТИЯ НЕНОРМАЛНО ВИСОКИ ЦЕНИ И СЪЩО ТОЛКОВА НЕНОРМАЛНО ВИСОКИ ЛИХВИ. 90% от сградите в Б-г не отговарят на никакви норми за сигурност, хигиена, зелени площи и паркоместа и във всяка Европейска държава биха били обявени за негодни за живеене. КОЙ НОРМАЛЕН ЧОВЕК ЩЕ КУПИ ТАКОВА НЕДОРАЗУМЕНИЕ. Всяка трета сделка е проблена или откровенна имотна измама, поради липсата на работеща правораздавателна система и корумпираността на нотариусите и службата по вписванията.КОЙ НОРМАЛЕН ЧОВЕК ЩЕ ПОЕМЕ РИСКА ДА ИНВЕСТИРА В БЪЛГАРИЯ. И преди да ми отговорите",ми ненормалните" знайте , че те нямат пари. Моят съвет към българите е да не купуват нищо над 250 евро/РЕАЛЕН кв.м. , съветът ми към строителната мафия и заблудените продавачи опитващи се осма година да продадат имот на десетократно завишена цена е да слязат на земята, преди да са паднали с гръм и трясък на нея.
  • 266 куку

    4 1 Отговор
    хъш, а смени диска????

    Коментиран от #267

  • 267 хъш

    1 0 Отговор

    До коментар #266 от "куку":

    като спрете да лъжете хората, тогава ще спра да им отварям очите
  • 268 куку

    0 1 Отговор
    Хъш, не знаех че,във форума имаме / офтамолог/?

    Коментиран от #271

  • 269 аз

    1 0 Отговор
    :))) Нещо се ядосвате !!! Когато някой говори истина не ви изнася май ааа? :)))
  • 270 Гладен Брокер

    1 0 Отговор
    Ахххх , търсиш ли си друга работа вече?
    Брокерството е до време, сервитьорството до гроб
  • 271 хъш

    0 0 Отговор

    До коментар #268 от "куку":

    казва се ОФТАМОТОЛОГ, бе смехурко.

    Коментиран от #272

  • 272 куку

    0 0 Отговор

    До коментар #271 от "хъш":

    Ти вместо да ми търсиш печатни грешки, пусни пак оня коментар /с гъм и трясък/, щото скоро не си го пускал,поне в този сайт? Чувстваме се, пренебрегнати!
  • 273 хъш

    0 0 Отговор
    в твоя случай не става дума за печатни, а за ПРАВОПИСНИ грешки
  • 274 ВХП

    0 0 Отговор
    Много странни хора пишат тук :)
    Офталмолог, от офталмология. Не "ОФТАМОТОЛОГ" или "офтамолог".
    Забавното в случая е, че дори правещия забележка усеща, че нещо не е наред в правописа, но и той не го знае точно.
    Между другото аз съм твърдо против анонимноста във форума, тя кара хора иначе скромни, да опитват да надскочат възможностите си..

    Коментиран от #277

  • 275 куку

    0 0 Отговор
    Пунтоакционна,правописна, печатна.....?

    Коментиран от #276

  • 276 хъш

    0 0 Отговор

    До коментар #275 от "куку":

    ПУНКТУАЦИЯ, БЕ АЙНЩАИН
  • 277 хъш

    0 0 Отговор

    До коментар #274 от "ВХП":

    и ОФТАМОТОЛОГ и ОФТАЛМОЛОГ са правилни, но първото се употребява повече. Провери.
  • 278 хъш

    0 0 Отговор
    АйнщаЙн, извинявам се
  • 279 куку

    0 0 Отговор
    Как си: Einsttaein????
  • 280 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 281 Този коментар е премахнат от модератор.