Last news in Fakti

8 Октомври, 2012 20:20 11 370 19

В имоти инвестира най-много средната класа

  • инвестиция-
  • богати-
  • бедни-
  • имот-
  • акции-
  • застраховане

„Парите променят мисленето”. Много от хората се съмняваха в това, но след началото или т.нар. нова икономическа ситуация, повярваха в истинността на тази сентенция. Изследване проведено от германски институт в Регенсбург показва в какво бедни и богати влагат пари.

В областта на недвижимите имоти инвестират най-вече представителите на средната класа (бел. ред. в таблицата „останали”) – 43.60%. След тях се нареждат богатите с 35.10% и на трето място с 21.30% остават бедните.

Вложение в определен вид бизнес, разбира се, е най-популярната сред богаташите инвестиция. 69.50% я използват като средство за натрупване на капитал. Популярността на кредитирането на запад е сред основните причини дълговете да са най-популярната инвестиция сред бедните – 71.70%. Чрез заем се инвестира в покупката на имот, ценни книжа и застраховане и други.

Инвестиции в: Богати Останали Бедни
предприемачество 69.50% 22.20% 8.30%
ценни книжа 65.90% 23.90% 10.20%
акции и фондове 51.40% 37% 11.60%
недвижими имоти 35.10% 43.60% 21.30%
банков депозит 29.40% 32.90% 37.70%
застраховане 16.40% 28.50% 55.10%
дългове 9.40% 18.90% 71.70%

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1111

    1 0 Отговор
    Инвестиции в дългове...хахахаххаха...Това е играта на банките,както и подозрителната липса на знания относно парите в учебните заведения по цял свят...Всички които смятат да забогатеят да принтират таблицата...
  • 2 Чуденката

    1 2 Отговор
    Много се чудя кои влизат в категорията "останали"?

    Коментиран от #4

  • 3 куку

    1 2 Отговор
    В останалите са; Варната и Мечока...единия има пари,другия самочуствие? Добре де, инвестиции ами диаманти,злато???? това къде е споменато?

    Коментиран от #12

  • 4 qwerty

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Чуденката":

    Еми ако си направиш труда да прочетеш материала, там е упоменато кой влиза в тази категория.
  • 5 Мики Уики

    1 1 Отговор
    е, каква е тая инвестия да се заробиш с дълг?

    Коментиран от #6

  • 6 qwerty

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Мики Уики":

    Еми като купиш жилище с кредит - ти на това какво му викаш? Нали след като изплатиш кредита, имотът ти остава като инвестиция...

    Коментиран от #11

  • 7 Johny

    2 1 Отговор
    Лошо , 50 % от коментаторите на статията нямат никаква идея що е то инвестиция . Питам се защо се наемат да коментират теми непонятни за тях ???

    Коментиран от #13

  • 8 Евлампи Гъзибарев

    1 0 Отговор
    В България се инвестира в нов айфон на лизинг - купуваш си телефон за 1500лв, сядаш в кафенето, сърбаш 3 часа количка или кафе на стойност 2 - 3 лв, изваждаш на масата бленувания телефон (все пак, трябва да се вижда иначе ефекта от него се губи) и чакаш да завалят сделки и предложения за бизнес
  • 9 Кака Мутка

    1 0 Отговор
    г-н Гъзибарев, точно така е, за съжаление
  • 10 Дупибарев

    1 2 Отговор
    А ако отидеш на делова среща с очукан опел, костюма от бала и телефона за 5 лв също няма да стигнеш до никъде...

    Коментиран от #17

  • 11 мен

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "qwerty":

    на това му викам заробване. И да не забравяме, че имота я го изплатиш я не, 30 години да плащаш луди лихви, които банката непрекъснато ти вдига, оправдавайки се с инфлацията не е лесно, малцина ще издържат до края. А който почине например на 27-мата година банката му взима "инвестицията"
  • 12 The Bear

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "куку":

    Ей, умник - затваряй си устата, че като духне вятър главата ти свири. Чети статията, гледай таблицата, анализирай цифрите и мисли - ако до утре не си си отговорил на въпроса и ако се държиш прилично - ще ти отговоря аз!
  • 13 The Bear

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "Johny":

    Прав си. У хората на които езикът им е по-бърз от мисълта, обикновено им се откача ченето от приказки, без самите те да знаят защо въобще са си отворили устата, с каква цел. Знам го от собствен опит - такъв съм на 6-7 водки, а на другата сутрин се срамувам какво съм приказвал. Та третирай въпросните изказващи се като хора, които няма никога да изтрезнеят:))
  • 14 лили

    1 0 Отговор
    Споко всичко ще се оправи с недвижимите имоти. ПОВЕЧЕТО БАНКИ ВЕЧЕ СА ЗАПОЧНАЛИ ДА ПРЕДЛАГАТ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ СИ АПАРТАМЕНТИ В СОФИЯ НА ПО 250-300 Евро. Скоро ще ги пуснат на близки до тези цени и за всички останали. Който не е в час, той не знае, с колко много апартаменти са се набалбукали банките вече....а най-лошата зима предстои.....до напролет ще им покачат бройката още повече...
  • 15 1111

    1 1 Отговор
    Лили,точно това пише в статията...бедните инвестират в дългове,а работата на банките е да ги убедят,че правят много добра и перспективна инвестиция.Иначе инвестицията е страхотна,но за банката,не за клиента!Ходил/а ли си за риба някога?Виждал/а ли си силиконова рибка за стръв? Тези апартаменти за които пишеш са точно силиконови рибки.За многократна употреба са...хахаха...Жилището е хванало първата ,,рибка"...тя вече е в живарника...сега е ред на втората рибка и това в случая са служителите на банката...Когато ги уволнят(не дай боже) и ,,скъсат джоба"и те губят същото жилище...Тогава банката ще предложи жилището на следващата рибка и т.н. За банките не е важна моментната пазарна цена на един имот...за тях е важно да го ,,продадат" на максимален брой хора,максимален брой пъти...Затова парите са при тях,а проблемите при техните клиенти..
  • 16 vesto

    1 1 Отговор
    Чудя се защо всички "плюете"банките?Аз съм кредитополучател който изнемогва с вноските си.теглил съм 100 000лв. и за 30 год.трябва да върна 230 000лв.това бяха условията на банката и аз ги приех.и аз не харесвам банките,но сам отидох при тях и се наведох и сам се сапунисах.така че всеки е отишъл по собствена воля,подписал е договор и ся ще връща.всеки който влезе в банка сам си копае гроба.това е истината
  • 17 Дупи.бефф

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Дупибарев":

    От цървул ,бална обувка не става!!! И с най-новия телефон да отидеш на делова среща,когато си кух,пак си си кух.
  • 18 БАЙ ХУЙ

    0 0 Отговор
    Гледайте само последния ред дълговете и правете, като първите, които са и по малко.А и един съвет за да сте добре и живеете хубаво се пазете от три неща в живота банки, съд и лекари.Хайде със здраве
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.