Last news in Fakti

30 Ноември, 2012 17:45 10 097 10

Масова сеч в столичния квартал Лозенец

  • парцел-
  • сеч-
  • имот-
  • лозенец-
  • софия

19 дървета бяха изсечени тази нощ (29 срещу 30 ноември 2012 г.) в столичния квартал Лозенец. Това алармираха в редакцията на Факти.бг живущи в непосредствена близост до парцела, който се намира на ъгъла на улиците „Червена стена” и „Петър Станчев” (зад сградата на Червения кръст и до хотел „Кемпински Зографски”).

Снощи след 22.00 часа три лица с триони са започнали да секат дърветата във въпросния парцел. След забележка от страна на живущ в блок в близост до терена, те се разбягват, но се връщат по-късно на място и отсичат 19 дървета – 2 ябълки, 2 вишни, 3 букови дървета и 12 ясена.

Представители на общинските власти днес са били на място. Съседи са предали трионите, които снощи са успели да изземат от нарушителите. Днес районната еколожка и заместник-кмет на район Лозенец са били в 4 РПУ и от там са обещали засилено наблюдение на обекта.

Това е третата масова сеч, която се извършва в имота от април месец насам. На 30 април 2012 г. има издадена наказателно постановление за изсичането на 17 броя дървета в същия имот – акация, айлант и ясен. Тогава собственикът на парцела е подал жалба, че в имота му се извършва сеч. Другият случай на безразборно премахване на дървета е от 26 ноември. Тогава са били изсечени за 4 сребристи смърча в прекрасно състояние, 1 обикновен смърч, 10 ясена, 1 ябълка, 1 вишна, съобщават от Дирекция „Зелена система” към Столична община.

Изсечените дървета са в парцела. По закон те трябва да бъдат извозени от собственика, тъй като теренът е частна собственост.

По време на бума на пазара на недвижими имоти, Лозенец беше един от най-интензивно застрояващите столични квартали. Много от къщите с дворове изчезнаха и бяха заменени от жилищни кооперации и офис сгради. Справка в специализирания сайт за недвижими имоти – imot.bg показва, че към момента там се продават почти 2000 жилища, като над 1100 от тях са 3-стайни апартаменти.


Ако имате проблем с държавните институции, свържете с нас: [email protected]

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1111

    3 1 Отговор
    В първия момент помислих,че някой разчиства терена за строителство..хаха..ама като се замислих...абе кой ще прави проекти,изкопни работи,строителство ...а накрая не могат да му вземат и 200евро на кв.м...цените падааат..а докато го построят ще стигнат някъде м/у 48 и 53евро без ДДС...
  • 2 куку

    1 0 Отговор
    Toва някой за печката ги краде, да зима иде! Кой ще ти строи точно там?

    Коментиран от #5

  • 3 1111

    1 2 Отговор
    Ама и фургона е излязъл добре на снимката...А къде са химическите тоалетни...не ги виждам..
  • 4 куку

    1 0 Отговор
    Няма тоалетни, ей там в храстите ако има нещо зор? иначе с тоалетни цената е 220е за м2
  • 5 горския

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "куку":

    2 снимка е топола,драги редактори :)
  • 6 Име

    0 1 Отговор
    Пич,ти освен ,че си прост ,явно си и беден.Хахахах...Стой си на село .Кой те е канил в София .
    3 години пишете глупости.
  • 7 Име

    0 0 Отговор
    Уточнявам-предишното беше адресирано до потребител 1111.
  • 8 пончо

    0 0 Отговор
    това не са лица. Това са М....ЛИ!!!!
  • 9 Нагъзакис

    1 0 Отговор
    Ми това е положението в България. Глад е...н и гръцка музика .
  • 10 Bossman

    0 0 Отговор
    Мястото за построяване на кооперация е страхотно,но ми е любопитно за колко време ще успеят да продадат апартаментите.Явно са намерили финансиране за построяването на сградата.