Last news in Fakti

11 Декември, 2012 16:44 5 934 3

Строят най-високата сграда в света за 210 дни

  • небостъргач-
  • китай-
  • оае-
  • бурж халифа-
  • sky city

Китайците не спират да поставят световни рекорди във всевъзможни области. Една от целите им е да построят най-високата сграда в света за ... 210 дни.

В продължение на шест години фокусът беше върху Бурж Халифа в Дубай. Съдбата му беше да се превърне в най-високата сграда в света и към днешна дата е едно от най-впечатляващите творения в областта на архитектурата и строителството.

Китайците обаче възнамеряват да отнемат тази привилегия на ОАЕ като още този месец в град Чанша, провинция Хюнан, започва изграждането на нова сграда, която ще нови титлата „най-висока” – Sky City. Тя трябва да отвори врати в средата на 2013-а.

Плановете са височината на небостъргача да бъде 838 метра, което е с 10 метра над Бурж Халифа. Това само по себе си е достатъчно впечатляващ резултат, за да се превърне Sky City в новия символ на могъществото на човешките възможности. За компанията Broad Sustainable Building този факт не е достатъчен. От строителната фирма планират изглаждането на обекта да стане за ... 210 дни. Първоначалната идея е била този срок да е 90 дни.

Broad Sustainable Building е известна вече в цял свят със свръх бързия начин на изграждане на небостъргачи. Един от примерите е Ark Hotel, който е построен за 15 дни. Друг подобен обект от 15 етажа е бил изграден за рекордните 6 дни.

Sky City ще има 220 етажа и ще бъде с обща разгъната площ над 1 млн. кв.м. В него ще могат да живеят 100 000 души (още един световен рекорд). Строителството ще струва 638 млн. USD. Както и всички други сгради, построени от Broad Sustainable Building, и Sky City ще разполага с иновационна термоизолационна и енергийно ефективна системи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bossman

    1 0 Отговор
    Това не е изненада.В момента те са най-амбициозните и най-пробивните.
  • 2 Владимир Владимиров

    0 1 Отговор
    Не заблуждавайте хората...искат да го сглобят за толкова дни,не да го построят!
  • 3 Уха

    0 0 Отговор
    Китаеца удря янкито в земята напоследък. Започвам да спестявам в юани вече!