Last news in Fakti

8 Януари, 2013 09:37 42 856 34

Какво купува най-богатият човек на Земята

  • милиардер-
  • слим-
  • ипотека-
  • испания-
  • жилища

Най-богатият човек на света –мексиканецът Карлос Слим, реши че е време да инвестира в недвижими имоти в закъсала Испания. Милиардерът купи 439 ипотекирани имота на обща стойност 577.5 млн. USD. Това е добра новина за Испания, която се опитва да намали количеството на проблемните активи.

Досега банките бяха принудени да правят значителни отстъпки в цената при продажбата на такъв тип жилища, за да могат да привлекат купувачи. В средата на изминалата година някои от тях дори ги предлагаха с до 70% по-ниски цени в популярни туристически райони като например Коста Бланка във Валенсия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 балъците

    1 1 Отговор
    abe uj im e naprail usluga ma hi4 ne e taka za da e nai bogatia ne e nai glupavia 100% posle 6e si gi vurne parite 3-no i 4-no da ne e baluk taka 6e dade polovin miliard 6oto mu dreme za ispania!!!

    Коментиран от #2

  • 2 неутрален

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "балъците":

    По-добре да купи тези имоти на реални цени и да прави каквото си иска с тях, от колкото те да седят в застой на имотният пазар..
    А за това дали са балъци... мога да кажа, че 500 млн долара оборот от само 1 купувач е някаква невъзможна мечта за родният ни пазар...

    Коментиран от #25

  • 3 Spewn1

    1 29 Отговор
    При посещението си в Катар Бойко Борисов се хвалеше как те щели да инвестира 100 млн. $ в България, а в същото време дъщерята на шейха на Катар си купува картини за по 260 млн. $. Сметнете колко е далече България във всеки един аспект на икономическия живот.
  • 4 1111

    1 0 Отговор
    Изключителен пример за разликата между инвестиция в имоти и покупката на двустаен в Манастирски ливади..

    Коментиран от #6

  • 5 един

    1 1 Отговор
    Добре де , но направихте ли сметка колко струва едната ипотека ? Единия имот излиза по 1.3 млн. Бая имотче ще да е ?
  • 6 pazar

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "1111":

    За тия пари щеще да купи всичките ливади:))Нашите искат да дават гражданство за 1 мил.лв колкото струват 2 трактора....
  • 7 W164

    1 1 Отговор
    ТЕЗИ 577 МИЛИОНА СИГОРНО ГИ ВАДИ ЗА МЕСЕЦ.http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B0%D0%B9-%D0%B1%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5_%D1%85%D0%BE%D1%80%D0%B0_%D0%B2_%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0 САМО МУ ВИЖТЕ РАЗЛИКАТА НА ПАРИТЕ МУ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ.ИЗЛИЗА ЧЕ ПЕЧЕЛИ ПО ОКОЛО 1 МИЛИАРД ДОЛАРА НА МЕСЕЦ ИЛИ 12 МИЛИАРДА НА ГОДИНА
  • 8 Оръфляк

    3 1 Отговор
    Да не е луд някой да си даде парите и после да слуша само ,ах, колко сме бедни колко сме нещастни, колко са лоши тия от управлението......
  • 9 куку

    1 0 Отговор
    Всъщност тук във форума имаме 2ма и по- умни и дори по-богати? Това са /аз!/ и Павлов....Еманацията на бизнес идеи,успешни вложения и възвръщаемост? Започнали от кота " нула" успешно задържащи се само, и единствено на нея:) Няма какво да го обсъждаме човека, имал бол пари и дал....дали е направил добро вложение ще покаже времето? Ама пък защо точно в Испания с толкова голяма безработица и толкова много цигани....според мен не си е направил добре сметката? То май, че не разбира много от сметки му личи от цялостното финансово състояние:):):):)
  • 10 диан

    1 0 Отговор
    да ама ние сме бедняги и инвестираме в BMW та:)
  • 11 Българин

    3 1 Отговор
    Ако дон Карло не знае ,то кои?.След няколко години Испания ще се оправи и тогава ,ще спечели троино.Испания има производство.При нас нищо.Ако Евро-съюза спре парите си за нас сме Мъртви.
  • 12 аяж

    1 0 Отговор
    Много пропаганда гледаш по "любимото" бтв, приятел ! Т.нар. европейски пари "захранват" едва 3-4 % от заетите работещи !
    На тях изобщо, ама изобщо не може да се разчита, да ни закърпят положението !
  • 13 Sasho

    1 0 Отговор
    Искам само комисионната на брокера :P
  • 14 ГДЕ

    1 1 Отговор
    До куку..Ти ходил ли си в Испания 4е говориш???И ако искаш да знаеш,това е държава с едни от най-хубавите курорти в Европа.. Обикалям света ве4е 25год и съм видял много..

    Коментиран от #16

  • 15 инвеститор

    1 0 Отговор
    И аз се чудя къде да инвестирам мисля да купя северна България но ако ми я продадат без м...лите.
  • 16 куку

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "ГДЕ":

    Ами за цялостният тренд на имотите съдя по коментарите и мненията на коментиращите тук в този форум? А общото мнение е ,че където има безработица и цигани имотите им падат цените. Значи човекът се е /набутал/ и то много здраво:):):):):)

    Коментиран от #17

  • 17 Ха сега де...

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "куку":

    Еми "инвеститора" и той е от ония "кафЕвите" ;) какво сте се зачудили?
    Мексиканците са си цигани за Американците... Гледам ги тука,като скакалци налазват.Само че за разлика от БГ колегите им са малко по-работливи.Работят всичко и не се пазарят:само работа да има.За Крисмас една група от 3/ма ми изблизаха градината за 150$ (2 часа работа).трева,храсти окосиха тревата.
  • 18 bubblehead

    0 0 Отговор
    оръфляк, имаш най-смисления коментар тук.. Поздрави!
  • 19 господин пуек

    1 0 Отговор
    каквото и ще да купува най -богатият човек на земята и той ше иде там кадето и най-бедния -за храна на червеите.там никой не може да отнесе нищо .остава ни само една суета ,злоба завист,алчност и лакомия...и май друго нищо

    Коментиран от #20

  • 20 куку

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "господин пуек":

    Пуяк се коли за коледа, и за хапване! Човек, или поне нормалните оставят наследство,възпитание и най вече нещо след себе си? Я къща, я мост, я чешма ( най-малкото) Тогава и да ръфат червеите, останалите те помнят и знаят на кой е било,кой е строил и .....кой е наследил!!!!!! Дори и инвитро:):):):)

    Коментиран от #21

  • 21 varna

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "куку":

    като си прав си прав, де да беше все така.
  • 22 bubblehead

    0 0 Отговор
    Абе вие ще плеснете и ще се прегърнете ей така както сте си единия дрът реститут другия задника му гол ...ама пусто не става тая оти кукавия малко се срами от правописа на Аксаковския . Инак разбрахме вече само правописа му е грешката на Акасаковския ... ха-ха-ха!
  • 23 АЗ

    0 0 Отговор
    е това се казва покупка от скука- за какъв .... му е това, сигурен съм, че и той дори не знае.

    Коментиран от #26

  • 24 ПРАВДАТА

    1 0 Отговор
    Това е много смислена постъпка от страна на човек с толкова милиони, че нямат точна бройка ! Постъпката му не е толкова лична колкото обществена .. Подпомага икономиката на закъсала страна и в това няма нищо лошо ! Същия пичага членува в фондацията "Мелинда и Бил Геитс " като се съгласява да дари 90 % от богатството си за благотворителност ! И това ако не е хуманна постъпка, просто не знам кое е ! Ако инвестира в България същата сума пари, ще събуди цялата икономика. Евала на такива хора .. защото не се е чуло и видяло някой български милиардер да дари грандиозна сума от парите си (въпреки че има около 10 милиардера) а всеки си ги пази до гробчето :)
  • 25 балъците

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "неутрален":

    Ти май не четеш не е купил и един имот на реална цена а до 70% намаление и да ти кажа никой не купува нещо просто така да помогне на некви хора дори и да е милиардера Слим така че не говори глупости след време ще си върне петкратно инвестицията щото това е инвестиция а не дарение още си малак и не го разбираш!!
  • 26 PlimP

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "АЗ":

    23, щото ги е взел за елементарни пари и като гледам всеки имот средно e с цена над 1 мил. $ едввали са някви съборетини :D, него мисли, направил си е добре сметката, по-точно този който го съветва, че от там му идва заплатата ;)
  • 27 Гост

    1 0 Отговор
    Обръщение към Карлос Слим:
    Яла, бре, яля в България, ама не да купуваш на сиромасите покрива и да ги оставяш на улицата разплакани, ами да купиш неработещи заводи и фабрики, да ги модифицираш и да станат работещи и да създадеш работни места.
  • 28 Bossman

    1 0 Отговор
    Има човека пари и инвестира в недвижима собственост.Малко капитали да съживят местната икономика.Сега е момента за подобен род инвестиране и не само там.Докато едни чакат по-добри времена,други действат.
  • 29 бай хой

    1 0 Отговор
    Ибре, я погледнете цифрите, "439 ипотекирани имота на обща стойност 577.5 млн. USD" всеки от закупените имоти е средно милион и 300 хиляди, дай боже из цял свят сиромаси с такива имоти. Смятайте ги, че са и на търг и са купени под реалната цена...
  • 30 Владимир Павлов

    1 0 Отговор
    За който следи форума - това се нарича инвеститор, а не собственика на два и половина апартамента в София. Тук доста се смяха на моето определение за инвеситор, но статията го потвърди :)) Какво да се прави.
    Като президент на клуб 200 евро смело ще заявя моята прогноза: 200 евро средна цена на квадратен метър жилищна площ за района на София град до 2015г/началото т.е. до две години/.

    Коментиран от #31

  • 31 1111

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "Владимир Павлов":

    Единствената дилема пред теб е: Избор на лечение....
  • 32 Владимир Павлов

    0 0 Отговор
    който чака да си вземе наемчето за да отиде в магазина за хляб, да ми предлага дилема е смешно за начало:))
    За продължение :))) драги 1111, думата дилема означава възможност за избор между две противоположни възможности :) Май не ти е много ясно, какво си искал да напишеш ?
  • 33 1111

    0 0 Отговор
    Избора м/у фармацевтично лечение и електрошок си е дилема....ако не е така,значи си прав...и една дребна забележка: Наемчета-та-та-та-та-та...и т.н....
  • 34 Bossman

    0 0 Отговор
    До коментар № 32:200 евро/кв.м.ще е ама в някой краен столичен квартал,където трябва да се движиш с чифте пищови и да имаш каратистки умения.Продавачите все пак държат на своето