Last news in Fakti

1 Февруари, 2013 12:59 7 323 25

Ще строим все по-малки жилища

  • сгради-
  • разрешителни за строеж-
  • нси

С 14.4% е намалял броят на издадените разрешителни за строеж през последното тримесечие на 2012 г. За периода октомври-декември 992 жилищни сгради са получили разрешение за строеж, сочат данните на Националния статистически институт (НСИ). В тях се планира да бъдат изградени 3162 апартамента. Издадени са и 48 разрешителни за строеж на административни сгради.

Независимо, че са издадени по-малко разрешителни при жилищните сгради, броят на апартаментите в тях нараства с 16.5%. Това означава, че инвеститорите залагат на по-малка квадратура.

Спад в издадените разрешителни за строеж на жилищни сгради се наблюдава и при съпоставка на последното тримесечие на 2012 г. със същия период на 2011 г. То е в рамките на 16.9%. Отново се наблюдава тенденция на увеличаване на броя на апартаментите в тях със 7.4%. Що се отнася до офис сградите, там разрешителните са по-малко с 14.3%. С 6.1% е намаляла разгънатата застроена площ на предвидените за строеж жилища.

Столицата остава на четвърто място по брой издадени разрешителни за строеж – 94. На първите три места са Бургас (156 разрешителни), Пловдив (116 разрешителни) и Варна (95 разрешителни). Предвижда се най-голямо количество нови апартаменти да има отново в Бургас – 947 броя. На второ и трето място са Варна със 608 и София с 420 броя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 това беше

    1 0 Отговор
    Вече няма да се строи, защото няма и купувачи. Ориентираме се към фалит на държавата и започване на нов живот извън територията на България. Ще остане само мафията, а за тях вече има достатъчно построени жилища. Бих предложил тук да си направят държава китайците или евреите, защото едните са пренаселени, а другите все воюват с арабите около тях. Тогава поне на тази територия може и да има просперираща държава.

    Коментиран от #8

  • 2 Трибал

    1 0 Отговор
    Строенето и рушенето са взаимно свързани,за съжаление!Требва да се руши,та да има какво да се строи след това!Както е тръгнало в близката 2025год.и това ще стане,и евреите го знаят много добре!
    По точно всичко ще започне пак от Русия,някъде към 2018год.
    Нали се сещате кой ще финансира подобни проекти!Няма да сме ние,пак те въшкавите чифути!И народа ще вика ура на собствената си простотия!
  • 3 realist

    1 0 Отговор
    Ами няма да се строи разбира се, кой да купува, двата милиона пенсионери ли с по 200 лева пенсия, които си имат жилища, или единия милион цигани на социални помощи , или двата милиона избягали в чужбина българи, които като чуят "българия" и получават колики... или стотиците хиляди закрепостени към банките наивници , купили имот в периода до 2008г. които след като си платят рекета на лихварите-банкери, няма какво да ядът...или платените от строителната мафиа коментатори-манипулатори като АХХ и бъбълхед, които за по една минимална заплата на месец, цвилят по цял ден колко е хубаво в България и как сега е времето да се купува...
  • 4 Bossman

    1 4 Отговор
    Щом някой строи значи има клиенти за това,което е построил.Вече никой не започва строеж без да е сигурен,че ще продаде построеното.В София в момента има започнати над 30 нови сгради и там в момента се работи здраво и са финансово обезпечени.
  • 5 терминал 2

    1 0 Отговор
    България е една умряла държава с още по-мрачна переспектива. За 23 год. демокрация нямаше никакво развитие напред , а дори сме много далече от времената на някакво благоденствие по времето на социализма. Така, че въпреки, че и на Запад не е никак лесно е по-добре да се отиде ако човек иска да има някакво развитие. Трябва да се махаме оттук и като останат само мафиотите , те ще се избият един друг. Не ни трябва повече нито строителство нито фалшиви приказки за благоденствие.

    Коментиран от #6, #22

  • 6 Bossman

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "терминал 2":

    Колкото и малко все пак нещо се прави.

    Коментиран от #7

  • 7 Хъхи

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Bossman":

    @6 Прави се, да се доокраде и малкото останало неоткраднато, да се изгонят и малкото интелигентни, мислещи и с желание за работа хора, а останалите да се поробят. Това се прави...
  • 8 bubblehead

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "това беше":

    1, 2, 3 и 5 от такива като вас наистина не не се трае България . Всъшност смятам че сте един и същи от това нашето диво простолюдие, което за нищо не става само да си излива отровните антисоци ални емоции по интернет... Не от друго от точно такива като вас не се трае ... Най- големия провал на прехода в България не е нищо от от това което се върти из празните ви кратуни а е че създаде тая вашата порода отродени антисоци ални типове... Връзвайте въжето и ритайте столчето за никакъв терминал не заминавайте, че такава порода никъде покой няма да намерите на тая земя... .аси откачалките!

    Коментиран от #11

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Пича

    1 0 Отговор
    Тази статия е изсмукана от пръстите.За какви издадени разрешителни става дума като аз от 5 години не съм чул по улиците на Пловдив някой да чука с чук по строеж.Всичко е умряло завинаги.Оттук нататък ще се строи инцидентно.Имам познат брокер който преди години всяка вечер вечеряше в ресторант а сега не може да си плати тока.Аз също понякога не мога.В скоро време всички няма да можем защото такава е идеята на господата отгоре.А относно Терминала който е решил да не се чуди а да действа живо защото в скоро време ще се усетят,че в България не останаха живи хора и ще хлопнат вратата.Е все някой трябва да остане и да ги храни нали?
  • 11 това беше

    1 3 Отговор

    До коментар #8 от "bubblehead":

    bubblehead, въобще си нямаш представа, до какви размери достигна мизерията в България, под ръководството на Б.Борисов , който бе сложен на власт от американските ти другари. Сега е каймака на 23-те години мизерия. Още не е настъпила и същинската мизерия в САЩ и понеже си още добре , затова ти идват разни неумесни вдъхновения. Дойде време в БГ и бизнесмените да обикалят около кофите. Само Бойкови фирми работят и лапат здраво, а всички други гледат. Ако искаш да си опресниш впечатленията , зарежи ЛА и ела да се заредиш с положителна енергия в БГ. Ела да вземеш властта от мафията и да промениш нещата. Само не разчитай някой да застане до теб, сам си. Навремето Хр. Ботев е пристигнал с 200 четници и пак са го убили, а ти си сам. Въпреки, че всички са недоволни и мизеруват никой няма да те подкрепи. Ако успееш да го направиш ще ти викат Господ bubblehead.

  • 12 Бате Владко

    1 0 Отговор
    Значи ще чакаме този път да дойдат китайците :-) Само че тогава става много зле за българските управници - търтеи и мафиоти, защото в Китай такива ги разстрелват.
  • 13 ФАРА

    1 0 Отговор
    Заглавието е некоректно. НИЕ не строим нищо, нито малки, нито големи жилища. ТЕ, мафията, си строят някакви неща. ТЕ, мафията си имат бизнеси. ТЕ, мафията, инвестират във зелени енергии. Аз пък не виждам никаква причина да съм съпричастен към тъпизмите им. Ако щат да строят - боли ме фара !
  • 14 случайно минал

    1 0 Отговор
    Дааааааа ще строим по-малки жилища---ще ядем по-малко----ще спим по-малко----ще с...ем по-малко-----ще дишаме по-малко----ще се е....м по-малко................докато не остане никой
  • 15 /баба яга

    1 0 Отговор
    Защо ,се отчайвате има лесно да си заминат мутрите просто няма да гласувате за тяххххххххххххххх

    Коментиран от #18

  • 16 Мислител

    1 0 Отговор
    Що не попитате, кой разреши този строеж /мастодонт/ от снимката в центъра на София и кава е там делаверата. За колко пари продаде общината местото. По старото градоустройство от соца неможеше да се строи по- високо от НДК. А делавераджиите от тази фирма вече гонят небесата.
  • 17 Bossman

    1 0 Отговор
    Решението за строеж на тази бизнес сграда до НДК е било взето по времето на кметуването на Стефан Софиянски.Далаверата в случая е за милиони лева от контрабанда и не плащане на акцизи.





  • 18 Пичка им матерна

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "/баба яга":

    Баба Яго ,ми за кой да гласуваме според теб.Че те всички са еднакви а и апетита им е добър.Който избяга избяга а който остана да го д.ха и това е!

    Коментиран от #19

  • 19 партия

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Пичка им матерна":

    Няма за кай да се гласува, всички са от мафията. Преди време направих опит да направя независина партия защитаваща интересите на народа и се оказа, че да създадеш партия ти трябват много много пари.От няколко милиона за малка партия до към над 300 милиона за голяма. Никога никой не пита, когато се създава една партия откъде е взела парите. Всяка партия е мафиотска , защото почва с мафиотски пари. Ако някой не вярва, нека само се опита да види кой е навит да плаща членски внос и дали само ще може да намери пари дори за учредително събрание. Трябва да се наеме голяма зала, на всички членове на партията се осигурява хотел, храна, командировъчни.......... Една шайка мафиоти, които са заграбили парите на народа си прави партии и си управлява, несменяеми са.
  • 20 аз

    0 0 Отговор
    балоне, ти наред ли си????
  • 21 Балонен куку

    0 0 Отговор
    Целият свят ли ти е крив и цяла България трябва да изчезне, защото ти си се набутал с имоти, които само губят цена.
    Пет години по всякакви форуми дрънкаш за новия ръст на цените
    На глупака другите му са виновни
    Яко си изперкал
  • 22 Айде де

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "терминал 2":

    Ами махай се, какво чакаш
    Предполагам че ще избягаш пак към някоя демокрация, макар че плямпаш колко е лоа демокрацията.
    Нитоп един от вас , борци против лошата демокрация, не е избягал в Русия или Северна Корея
    Все в Англия, Щатите, Германия, Испания, Франция се тикате
    Аман от мрънкалници
  • 23 Ертиго

    0 0 Отговор
    Строителството не само, че е умряло ами от догодина съвсем ще спре, след като се изнесат половин милион човека от Бг и се заселят легално из Европа. Ще останат толкова много празни имоти, че ще се чудят как да се отърват от тях, а наемите ще паднат токова, че никой няма да има изгода да инвестира в имот, то и сега вече е така. В момента в идеалния център на София се продават апартаменти на по 600-700 евра , собствениците им са в чужбина и нямат и намерение да се върнат, просто искат да се отърват, както направиха англичани и ирландци като видяха накъде духа вятърът.
  • 24 муспи

    0 0 Отговор
    Всички са недоволни и то не се крие от поробителя защо, защото сме подложени на геноцид. Но единственият ако ще и минимален шанс за промяна е да убиваме евреи, а ние както изчезваме вече, не смеем и да го споменем. Даже един звяр заврян в ъгъл от канибали гласящи се да го ядат, ще се хвърли да прегризи врата поне на един. Убиването на евреи не е убийство, а е благородна, геройска и задължителна постъпка! Огън от засада по тези !
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.