Last news in Fakti

15 Април, 2013 09:00 46 535 73

10-те най-търсени квартала за покупка на жилище

  • жилища-
  • квартали-
  • софия-
  • търсене-
  • imot.bg

Центърът на София, Лозенец и Стрелбище са трите най-предпочитани квартали за покупка на жилище. данните са на база броя търсения по конкретни квартали и конкретен тип имот от потребителите на специализирания сайт imot.bg. Независимо дали става дума за гарсониери, дву- или тристайни апартаменти, най-важното за клиентите е имотът да бъде на комуникативно място или в близост до парк. Като изключим централната градска част, наличието на метро в Лозенец и спадът в цените, отново привлича купувачи. Стрелбище успява да се добере до третото място благодарение на доброто съотношение местоположение/цена на имота. От една страна е разположен в близост до центъра, а от друга – граничи с Южния парк. Предлагането на жилища старо строителство в сравнително добро състояние и наличието на много оферти за апартаменти в нови кооперации също е в плюс за района.

Интересът към центъра и елитния южен квартал е почти равен. През март в централната градска част жилища са регистрирани 60 817 търсения, а в Лозенец с около 1000 по-малко – 59 810 търсения. За третия в класацията квартал Стрелбище са направени 51 533 търсения.

Сред останалите ТОП 10 квартали, към които клиенти проявяват най-силен интерес, са както елитни райони като Изток (№4) и Иван Вазов (№9), така и райони от по-ниския ценови сегмент, като например Младост 1, Гео Милев, Борово и Бели брези, посочват от imot.bg.

ТОП 10 на най-търсените квартали за покупка на жилище в София

** квартал брой търсения *
    Март.13 Март.09
1 (1) Център (виж повече) 60 817 49 691
2 (2) Лозенец (виж повече) 59 810 46 368
3 (4) Стрелбище (виж повече) 51 553 36 853
4 (7) Изток (виж повече) 48 734 33 983
5 (6) Гоце Делчев (виж повече) 47 928 30 207
6 (5) Борово (виж повече) 47 324 34 134
7 (10) Младост 1 (виж повече) 47 324 31 566
8 (8) Бели брези (виж повече) 45 713 32 322
9 (3) Иван Вазов (виж повече) 44 505 37 457
10 (6) Гео Милев (виж повече) 43 498 34 134

Източник: imot.bg
* данните са за 1-, 2- и 3-стайни жилища за м. март
** в скобите е посочена позицията, която е заемала дадения квартал през м. март 2009 г.
 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 какво търсене

    1 0 Отговор
    и аз търся-но не намирам нищо хубаво .

    не че няма хубави апартаменти - скъпи са .
    май докато чакахме хубавото пак дойде лошото , скъпото

    Коментиран от #6

  • 2 Дупемир

    1 0 Отговор
    Изчакай малко. Сега след приемането на "гениалния" закон за масово деклариране на собственост ще има много продажби точно в тези квартали.
  • 3 голям кеф

    0 1 Отговор
    Много се кефя как говедата се бутат в егати районите.. Кой нормален човек би си купил жилище в Стрелбище или Лозенец? Съжалявам хората които живеят по-отдавна там преди да ги презастроят.
  • 4 на голямия кеф голям ..

    1 0 Отговор
    Щом си наследствен цървулан, по произход и манталитет няма да разбереш за какво става дума и още един живот да проспиш в София.
  • 5 Bobi_M, 28 години

    1 0 Отговор
    Старата част на р-н "Лозенец" е много хубава и спокойна. Предимно малки кооперации на по 3-4 етажа и къщички. Така, че # 3, нещо си в грешка!

    Друг е въпроса, че с тези непосилно високи цени, и брутна заплата от 750 лв. месечно, и 50 години да работя, пак няма да успея да съградя блянувания дом - хубава и добре обзаведена къщичка с градинка.

    Мъка, мъка и мизерия ни е живота в Българията...
  • 6 боздуган

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "какво търсене":

    Аман вече.Само София......Вярно че може би една пета от населението е там............................................................................................................
  • 7 пламен

    1 1 Отговор
    стига сте продавали жилища в София,не виждате ли че само провинциалисти ги купуват, и после защо Столицата ни е пренаселена от хора и коли. Апела ми към уважаемите провинциалисти е-насочете се към други градове,стига с тая София

    Коментиран от #10, #12

  • 8 Nqkoisi

    1 0 Отговор
    Ако бизнесът се пренасочи малко и към другите градове, хората няма да се преселват масово. Аз съм във Варна и нямам никакво желание да се местя, но получих оферта за работа за заплата 2,5 пъти по-голяма от настоящата ми. Вероятно ще откажа сега, но мислейки за бъдещето на децата ми, някой ден вероятно ще приема.
  • 9 ПРОВАНС

    4 1 Отговор
    Ами като сте останали само таксиметърджии и носачи кореняк софиянците ....идваме от провинцията да вдигнем нивото......
  • 10 М_Sux

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "пламен":

    Ало, вие точно сте най-големите провинциалисти - да точно Вие. Първо като сте от столицата се имате за много важни и си мислите, че всичко ви е позволено, но определено сте доста смешни отстрани.
    Второ кой от вас претендира, че е от София? - нима точно пра пра баба ти е от тези 20 хиляди човека които населяват София през 1878г.?
    Ти си точно от тези хора дет продават имоти на село и отиват в София и почват да обесняват как не трябва да има такива хора. В неделя вървя по улиците в София и няма с кой да се размина - а да, те софианци по селата заминали. Предпочитам да съм(и съм) от някой по-малък град, но да знам от къде съм и че съм от град с традиции. А не като вас - хора дето имат по 5 села за 30 години се претопят и стават столичани. Айде поздрави на село.
  • 11 Луд

    1 2 Отговор
    Много ми е интересно уважаемите кореняци софианци, като отидат на лекар питат ли го дали е 3 поколение шоп или просто търсят най-добрия щото видиш ли чавето е много болно. Не съм чул още за такъв случей. Ами като дойде време за уроците питате ли даскалите дали са 3 поколение софианци или пак търсите най-добрия. А като ви се счупи таратайката? Ми даже любовника на жена ви и той е от "село" ама тя си го харесва повече от вас :)
  • 12 още един луд

    2 5 Отговор

    До коментар #7 от "пламен":

    Живея и работя в София а съм от Ямбол, нямам търпение да се махна от тук, работя в банка. Това тук не е град, едиствения по- смотаан град в който съм живял е Марсилия. Но въпреки 80% мюсулманско население , циганията в София я надминава многократно. Мно се лъжете ако мислите, т.е ако изобщо мислите, че някой умира от кеф да е Жител на това село София. В елитните ви квартали нямате канализация даже, то по селата има. Къща за милиони, а около нея кални пътища. Е.ати разбиранито за лукс и елит.

    Коментиран от #18

  • 13 ВИП АМГ

    1 0 Отговор
    a zashto nikoi ne tarsi panelki v moq kvartal lulin
  • 14 omnia mea

    2 0 Отговор
    До Прованс: Покорно благодаря от името на всички кореняк- софиянци за благородното намерение да подобрите културата в София, но от сърце ви препоръчвам да ни забравите, нека си стоим сами, прости и неуки, please!!!
    До M_Sux: Пра-прабаба ми е била точно от онези двайсетина хиляди, населявали "покрайнините" на столицата през 1878-ма (семейната ни къща и до днес е на ъгъла на Витошка и Солунска), та да ти обясня от какво сме недоволни ние, потомствените софиянци, пък дано ме разбереш -
    Първо, не делим хората по месторождение, защото човек не избира къде да се роди, а и в историята ни е имало ред бележити възрожденци от малки градчета и т.н. - аргументите са ти известни, няма да изброявам...
    Проблемът ни е с МАНТАЛИТЕТА на новопристигащите. Разбирам, че на всеки му се иска да живее при добри условия, да получава висока заплата, но е време тези хора с куфарчетата на колелца да се научат, че ако настъпиш/избуташ някого, трябва да се извиниш, а не да гледаш тъпо и агресивно; ако ядеш пица, мазният картон трябва да се пусне в кошчето, а не да се мята на тротоара; ако наемеш апартамент не е нормално да го напуснеш с куп неуредени сметки, откраднато спално бельо, лампиони и завеси и следи от нож по гланцирания барплот (що да си купуваш дървена дъска за рязане на домашната луканка, платил си си, ще им --- майката на хазяите); ако си се уредил на добра служба с помощта на някой земляк, не е задължително да привикаш в София всичките си некомпетентни роднини, за да заф

    Коментиран от #23

  • 15 omnia mea

    2 0 Отговор
    Докато пишех коментара си, тук се появили още 2 мнения на временно пребиваващи. Освен омраза, друго не прочетох в тях. Как очаквате да ви приемем, щом вие не приемате нас, домакините си?! И още нещо, което писах в първия си пост, но не се е побрало: вие няма да се промените, но поне се опитайте да възпитавате по-добре децата си. Това, че в Люлин (примерно) няма елегантни сгради НЕ Е ПРИЧИНА те да идват с метрото и да покриват с драсканици мраморните фасади в центъра. Научете ги, че контейнерите за отпадъци не са за палене, а телефонните кабини не се за чупене. Научете ги да казват "благодаря" и "съжалявам" - това не е срамно, а е признак на възпитание и ще ги приемат по-добре. Сами се гетовизирате с културата си, а после се сърдите. И отново уточнявам: написаното засяга селяндурите по манталитет, а не селяните по произход - сред вторите има множество свестни, добри, умни и почтени хора.
  • 16 СА 1299 МВ

    2 0 Отговор
    Който не се чувства добре в София може да си продаде апартамента, да си купи нива и да заживее отново сред природата. Приветствам всички културни граждани и селяни, с афинитет към науката и изкуството да дойдат в столицата. Останалите тарикати, далавераджии, андрешковци и хейтъри умолявам да не идват, защото тук е пренаселено от такива!
    П.С. Да не се делим на географски принцип. Както има "гражданин на света" трябва да има и "гражданин на България".

    Коментиран от #63

  • 17 1111

    1 1 Отговор
    Търсене сигурно има,но толкова апартаменти няма...Времето за покупки отмина отдавна,но спомена за цените от 2010-11 год. никога няма да отмине...Писал съм и друг път,че цените от тези 2 год. купувачите със свещ ще ги търсят...

    Коментиран от #19

  • 18 Соломон

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "още един луд":

    Айде оди си у Ямбол и не се коси ,че в София е мръсно и кално-това е заради такива като вас които не са свикнали да им е чисто и подредено.Аман от провинциалисти!

    Коментиран от #52

  • 19 сейлъм

    0 2 Отговор

    До коментар #17 от "1111":

    E, от догодина и купувачите със свещ ще ги търсите, така че ще се наслаждавате на непродаваемите си имотчета.
    Колкото до статията, естествено недалновидна както повече статии тук, НЯМА тенденция хората да предпочитат да живеят в центъра, НЯМА тенденция хората да търсят Лозенец, причините ако не може да си ги изясните поогледайте се. В центъра мръсно, шумно, без паркинги, детски площадки да не говорим, в Лозенец - тясно и нагъчкано, счупени улици, стари мухлясали сгради, няма грам къде да паркираш, тук там някоя градинка. Е, кой иска да живее в тези умрели квартали, че и да плаща доста солено затова?

    Коментиран от #25

  • 20 едел

    0 1 Отговор
    Е.ати льольовците, къде оставихте Хиподрума и Лагера бе?! Перфектните квартали, на две крачки от центъра, зеленина, градинки, спокойствие, а ще ми слагате Младост 1 и Гео Милев дето са пълна кочина!
  • 21 Mladost-1

    1 0 Отговор
    Майка ти е кочина!
  • 22 Софиянец

    1 0 Отговор
    Човек си върви и една жена изтупва от балкона килимче върху главата му...Той възмутен извикал -Не така,долу минават хора,селянко-о-о-о! Тя отговорила- Оно беемо,ама веке не смо...Този образ на селянката е типичен за болшинството пришълци дошли в нашия град.Моля новодошлите не бъдете като тях!Благодаря Ви предварително.
  • 23 М_Sux

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "omnia mea":

    Толкова много изписа и накрая нищо не каза.... това е манталитет на цяла България и за това сме на това дередже или искаш да ми кажеш, че вие софианците сте много възпитани и морални... аз пък нон стоп виждам как от скъпите лимузини се изхърлят боклуци... също виждам как не спазвате правилата за движение и дори застрашавате невинни. Просто тези неща които ги изреди се отнасят за всички.
  • 24 БУХАЛ

    2 0 Отговор
    Същата ситуация е и в САЩ. Винаги когато когато като такс шоф в Чикаго съм обслужвал клиенти от Ню Йорк , последните са демонстрирали превъзходство, пренебрежение и открити подигравки към местните. " А бе селяци/country people/ Що не ви е духнал вятърът?"/ Chicago -WINDY CITY/ Към мен: "How much the damage?"/буквално -колко е щетата от пътуването?/ –12,50; Дава ми $20 и "Keep the change! /Задръж рестото/, след което вади ДРУГИ $20, почти ми ги блъска в гърдите и тържествено заявява: "Виж как плащаме ние от Ню Йорк, не сме като вас пробити селяци" Нюйоркчани в Чикаго за сметка от $7 са ми давали 107. А пийнат ли алкохолче- БГ пияниците Ряпа да ядат: Час 02.30: Един го карам пред къщи, плаща, но вместо да слезе - заспива. Събуждам го -Сър, пристигнахме на Вашия адрес! А добре, плаща втори път и пак заспива. Отново с мъка го събуждам; Сър, присигнахме! А бе стига си ме събуждал, Ти си много груб и сигурен ли си че това е моята къща? Да това е вашата къща .ул ...№... слиза след дълги увещания , отива на 1 метър от № на къщата, гледа изпитателно, , връща се с походка ZZTop и казва Sorry, А бе вярно е била мойта къща и плаща трети път. Същите пияни свине са и в Ню Йорк:Приближаваме късно вечер с много богат и много пиян клиент към дома му. Той обаче не ми казва № а започва да разпознава къщите. Прекрасната тиха уличка силно осветена с жълта светлина в богаташкия квартал е къса и има по десетина къщи като прогимназии от двете страни. Уличката свършва, а къщата не откриваме. Сър, какво да правя? Карай нататък! Тука е някъде. Правя кръг от 1/2 миля и започваме отначало да разпознаваме в движение. Не тази, не тази, не тази .. и улицата пак свършва. GO DOWN & OVER ! /Карай нататък/ Правя трети заход, който също е без резултат. И така 7 пъти. Клиентът заспива, митърът е навъртял вече огромна сума.Не смея да събудя богаташа. Вземам обаче сел фона му ,който е до него на задната седалка. Обаждам се по него на полицията и обяснявам случая. След няколко минути Деж полис офисър ми дава точния адрес, който се оказва не от дясната , а от лявата страна. Паркирам пред къщата и след половин час клиентът се събужда , търси вода за пиене:" Аа,кога пристигнахме? PERFECT! GOOD JOB! YOU ARE GOOD DRIVER"!
  • 25 1111

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "сейлъм":

    Не разбираш ли,че хората търсят ТУХЛЕНО с-во в тези квартали? Доказано е,че тухлата държи цена във времето,а не панела.Ако 90% от посещенията в сайта са от любопитство а 10% от потенциални купувачи,това прави м/у 3 и 5 хил. души за определен район.Дори да са 1500 за район,толкова тухлени апартаменти НЯМА!!! Задай си правилния въпрос:Защо продавачите не продават на тези цени???...п.п Не ме слагай при продавачите,не продавам...
  • 26 Владимир Йосифов

    1 0 Отговор
    БЛАГОДАРЯ !
    От много години го пиша, но чак сега ме подкрепяте .

    За хората, които живеят около Раят живота е хубав .

  • 27 ПЛАМЕН

    1 0 Отговор
    БРАВО,ДОБРЕ РАЗСЪЖДАВАШ КАКВО ОЩЕ ЧАКАШ,НАПУСКАЙ СТОЛИЦАТА,НЕ ГУБИ ВРЕМЕ,ЕДИН ПРОВИНЦИАЛИСТ ПО-МАЛКО,ОСТАВА ДА НАПУСНАТ ОЩЕ 2500000 ДУШИ
  • 28 alk

    2 0 Отговор
    В горните квартали яко се заселиха. Ако искате да няма задръстване изберете си кротко полето хем на широко хем убаво
  • 29 alk

    1 0 Отговор
    chinovnici s kostumi nai me kefqt po edin v kola i zadrastili cqla sofiq .nervno furlq fasove prez jama i ripa na gasta na edno mesto
  • 30 генерала

    1 0 Отговор
    сичкото селяни искат да живеят в центъра
  • 31 alk

    0 1 Отговор
    и не се делиме на софиян и селяни а тряя да се знае кой къде отива и като единия оди на ....... да му кажеме да се върне за да нпречи на другите и да си пази града да не земат да се населят циганета и турци и да се е.. м....та на тая държава
  • 32 куку

    1 1 Отговор
    Най харесах коментара на ямболията от Марсилия, дето живее в София пък не му харесва,пък и Марсилия била "гаден град"? Контра въпрос: Е, какво ти харесва? Каргона или Велислав Драмов? Брееее, пораснаа пилце :) :) :). Апропо- София за съжаление на всички критикуващи е хубав (напоследък и чист) град! Това прави впечатление дори на чужденците....Развитие в положителна насока имат също: Бургас,Варна и Русе въпреки, че има още много работа. Даааа няма евтино господа, един добър имот с отлична локация,изпълнение и преспектива струва скъпо! А,който иска нека погледне Марсилия на "Вюто" и ще придобие ясна представа какво не е харесал господинът от Ямбол дето е центърът на "просветата"? :) Нищо лично против самият град Ямбол....просто не харесвам тъпи коментари.

    Коментиран от #33, #51

  • 33 Владимир Йосифов

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "куку":

    В Лозенец има чужденци !!!
    НЕВЕРОЯТНО е !
    fakt :)


    Улица Славище е страхотно място за живот !

    В Лозенец и Хладилника живеят млади хора, които пътуват в чужбина и искат да живеят добре ТУК .
  • 34 Alk

    0 0 Отговор
    Оня ден ходих на една к..ва ш тоя блок там е пълно беше много готино. Иначе улица е силно казано стигнах до там с колелото много задръстване имаше иначе е готино, ееййййй и покрива на коптора тече точно под покрива живее сливката иначе е готино. и циганки метат улицата яко прах се дига иначе е готино.Перфектна локация иначе ако си к..ва и искаш да идват повече клиантела
  • 35 alk

    0 0 Отговор
    http://www.youtube.com/watch?v=nNSRDKKM5mY
    поздрав за всички новодомци граждани
  • 36 KIKO

    0 0 Отговор
    Ей, Прованс...с тези изказвания най- много да вдигнеш нивото на Панчарево или язовир Искър...
  • 37 св

    1 0 Отговор
    да живее г-н Жельо Желев господа селяни
  • 38 ВИП АМГ

    1 0 Отговор
    dragalevci i boiana e istinata

    Коментиран от #42

  • 39 AXXX

    0 0 Отговор
    Охоо, с по 50% нараснал "броят търсения"...
    Какво търсят тези хора в тая скъпотия? Няма ли да чакат големия срив - обещаха да е скоро...

    Коментиран от #44

  • 40 факт

    1 1 Отговор
    Точно заради новодошлите жители София се развива с такива темпове пред другите градове. Познавам софиянци ,които са пълни селяни ,но голяма част от тях са първо поколение от кореняците нищо лошо ,но те са сигурно само 10хил. Пример за селско поведение е ако номера ти е различен от СА(С) всички ти свирят,все едно ще ги блъснеш,да не говорим,че не ти дават предимство не те пускат да се преостроиш и т.ни оправят цялата ти рода устно.Не мисля ,че някои от мегаполисите иска да намалее и да спре своето развитие. Много голяма част от новите жители на София са еродирани личности дошли да се докажат и развият в професията си

    Коментиран от #45, #60

  • 41 veritas

    1 1 Отговор
    това не са квартали а анклави
  • 42 БИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "ВИП АМГ":

    Ти там ли живееш?
  • 43 мото

    0 0 Отговор
    преместих се миналата година в хладилника , доволен съм от избора си . парк на 3 минути парадайз на 2 , но големия минус е теснотията супер тесни улици и сбити кооперации, може да изгориш 5 литра бензин докато намериш къде да паркираш.
  • 44 Еххх , Аххх

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "AXXX":

    Не ти ли омръзна да даваш акъл на народонаселението ?;)

    Това не е "онова" - да го вкараш , дори на сух терен - тук трябва желание за приемане , насилствено не става !

    Това ,че са притеснени не е достатъчно - трябва да им се завре главата в ...за да узреят !
    Самият аз се учудвам на тъпотията на българина - да тича срещу течението , само защото някой нещо му е обещал.........;)
    А от 2011 год онзи Някой вече говори друго , смени плочата - но всуе !
    ..........

    Не можеш да спреш реката с длани - ;)
    ТЕ ще отидат в небитието , но няма да приемат , че са ги излъгали за пореден път!

    Пазарът си "знае Работата" - много е близо точката за реверсия
  • 45 куку

    0 1 Отговор

    До коментар #40 от "факт":

    Определено! Ти се явяваш, еманация на ЕРОДИЦИЯТА!!!! :) :) :) Само е лошо, че:( Еродитите) прииждащи от всякъде карат автомобили с много КУРОЗИЯ по МИТАЛНИТЕ части и правят опашки в магазините пред щандовете за МИСО....:) :) :)

    Коментиран от #46, #53

  • 46 Куку , Груб си

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "куку":

    Граматиката не е майка на знанието;)
    Може би на "знаенето" ........не се вглеждай във формата ;)
    лошото е , че ако погледнеш съдържанието .......;)
    ..............
    "Факт" не е непременно грешник , в София има много кореняк софияндури ,
    ..........
    никой не е съвършен;) а ЕрОдицята не е нахранила никого ,
    нито интеуекта ;)
  • 47 alk

    1 0 Отговор
    тия дето са коренци са по скоро от покрайнините на софия вече да не са луди да се бутат в ман ливади примерно. Там гъмжи от чалгани от хасково примерно
  • 48 алк

    1 0 Отговор
    и ако някой се чуди кво е да си с....к ще обясня. Идваш в софията при което донасяш касетки с чалган с тебе понеже родния ти град е яко турчлясал и така си свикнал. Намираш работа буташ се ходиш на работа с костюм не защото те кефи а за да те забележат и бършеш на шефа обувките за никаква заплата- примерно биснес парка любимото сварталище на с..ците. Е тва наричат амбициозен с...к. ЕМи те тва е. Подбиват заплатите и цените на всичко и си мислят че са фанали ...... на президента

    Коментиран от #49

  • 49 Айде бе???

    0 1 Отговор

    До коментар #48 от "алк ":

    Ти много активен нещо го раздаваш в тази тема май? Комплексирал си се нещо до небето? Ако някой се чуди какво е столичанин, сега ще обясня. Това е в много от случайте прост комплексар (досущ като теб). Седнал той да обяснява кое как е, а едно изречение не може да напише като хората. И още по-смешното е, че се мисли за нещо повече от другите. Простака си мисли, че кореняците живеели в покрайнините. Ти бавен ли си? Какъв си? Или и ти си от пишман СОФИЯНЦИТЕ, от село Бояна, Княжево, град Люлин, Младост, Горубляне и си мислиш, че като твоето село е станало квартал си станал кореняк Софиянец. То ако всичко беше нормално трябваше вие да плащате за разните там зони от цветовете на дъгата. Един вид вие да ни плащате, че сме ви приели в столицата. Кореняка той софиянец от покрайнините. Има да мечтаеш с простотията си на Н-та степен да те вземат на работа в бизнес парка, като чистач, ама и това няма да стане, толкова си неграмотен. Ти си типичния пример за това къде се коренят проблемите на морално изпадналото ни общество. Злоба и простотия. Това е. Все по-неграмотни хора. После някой си ми говори за граждани, селяни и т. н. Каква е разликата м/у твоята баба и бабата от село бре, при положение, че и двете са се трудили цял живот да създадат поколение, и сега и двете мизерстват с мижавите си пенсии. Едната затворена в панела, другата в пуста къща. Децата им вече заминали я в чужбина, я в някой от крайните квартали на столицата и станали комшии на някой кореняк, като теб в Люлин. Едната за приятел разхожда кучето си в парка, а другата коза. Простотията съсипа цяла държава и жалкото е, че все още е на ниво. Ако си по-малък от 10-12 години се извинявам за комената си. Има още много теща, които трябва да проумееш.
  • 50 1111

    0 0 Отговор
    Таблицата под статията показва,че търсенията в тези 10 района са м/у 1500 и 2000 ...НА ДЕН ...!?!?...Сигурно порно канала на Близу се гледа по-малко...Колко ли търсения ще регистрира сайта след изборите,а? Моята скромна прогноза е 20-25% повече от м. март...
  • 51 още един луд

    0 1 Отговор

    До коментар #32 от "куку":

    Пич мно си сляп. Мислех да не ти отговарям, ама засегна темата лошо. Що за комлексари сте софиянци, ми стойте си в София, ходете на ски на Витоша и на море в Панчерево. .аси задръстеняците, хората се обединяват и се борят за свободно движение из света, той за софиянци и провициалисти бръщолеви. Поживей в Марсилия и ще те видя....но не като турист. В живота правя неща не които ми харесват а каквото трябва да се прави. Ако искаш да се оттървеш от селяните мога да ти продам 3-4 ап. в елитен квартал но са от 105 кв.м нагоре. Ааа и в Бургас, стига да можеш да си го позволиш. Бонус гараж.
  • 52 напушен

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Соломон":

    Вземи прочети какво си написъл преди да го пуснеш.
  • 53 мИсо

    0 1 Отговор

    До коментар #45 от "куку":

    Те са пред щандовете за мИсо, а ти се облизваш пред щандовете за консерви в промоция....

    Коментиран от #64

  • 54 Bossman

    0 0 Отговор
    Щом човек има възможност инвестицията с хубав квартал си струва.Освен това не е задължително покупката на апартамент само в родината.Мина времето да си купиш апартамент за едното жителство в столицата.
  • 55 alk

    0 0 Отговор
    и аз тва искам да кажа няма смисъл апарт в софията само да подбиваш цените и на без тва забутаните апартаменти на 4 ни цени заради наплива тълпи провинциалисти и да се буташ с тях по едно и също време в задръстването до бизнес парка и обратно заради тяхната простотия. Все пак бизнес парка е на господин Плевнелиев дето плаща с държавни пари самолета му до усата да направи техно парк на държавна земя за простите амбициозни студентчета. Плевела е истински амбициозен като работниците му.

    Коментиран от #56

  • 56 Bossman

    0 0 Отговор

    До коментар #55 от "alk ":

    Винаги има смисъл да имаш апартамент в София.Защо трябва да плащаш за хотел?Купи си апартамент и си гледай кефа.
  • 57 alk

    1 0 Отговор
    много некачествено е стройтелството сега тухлита са тънки. по добре сам да си спретнеш нещо. някой хора дават всичко за апартамент от там идва и лошото качество. балконите тераси текат след 5 години покрива е леж. аз не бих се заробил за 30 години. за 6000 лв си направих основен ремонт на къщата повечето сам. който няма къде да живее да си ходи в тях няма смисъл да мизерства и да пести от лютеница

    Коментиран от #58

  • 58 myxaxa

    1 2 Отговор

    До коментар #57 от "alk ":

    Кой каквто ще да говори, накрая винаги става въпрос за ПАРИ. Софиянчетата ги е яд ,че трябва да си правят сами ремонтите на 100г. си къщи, и че немогат да си заменят панелката с ново строителство, а селянина идва да учи тук и си купува апартамент, било то и 40 кв.м.
  • 59 alk

    1 0 Отговор
    Ами не е яд просто невиждам смисъл да вкарваш парите на някой мутраген дето строи блок и ти продава на 10 пъти по скъпи цени. 40 квадрата не става за живот

    Коментиран от #61

  • 60 бис

    1 0 Отговор

    До коментар #40 от "факт":

    Факт, факт е,че София се развива с такива темпове не заради новодошлите жители, а поради причина,която ще коментираме друг път. В това да си селянин няма нищо лошо.Проблем е ,обаче, когато си селяндур. А когато си ерОдиран селяндур .........става страшно. Та, всъщност исках да Ви кажа : бъдете 135% сигурен/на/, че тези дето свирят и не Ви пускат да се преОстроите не са кореняк софиянци. Това са онези,дошлите да се доказват и развиват.
  • 61 Владимир Йосифов

    1 0 Отговор

    До коментар #59 от "alk ":

    Ха, ха !!!
    40 м2 е мечтана площ на 1/3 от парижаните !

    Дами и кавалИери, НЕ Е важно колко голям е коридора,
    който ще изплащате 25 години, а къде се намира .
    В белите страни апартамент 40 кв. м си има дневна, спалня, кухня, баня .
    АМА имат и мазе и качествени мебели и е УДОБНО !!!
    В мазето се съхраняват дрехи, мебели, спортни уреди и ...

  • 62 eli

    1 0 Отговор
    жалкото е,че в най скоро време няма да се коментира селяни и софиянци ли населяват столицата,а турци,цигани и най-лошото помаци /т.е.фанатици/
  • 63 бис

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "СА 1299 МВ":

    Та , селяните с афинитет към науката и изкуството да дойдат в столицата, казвате? Снощи отидох да видя една постановка в "Сълза и смях"- добра пиеса, прекрасна режисура, великолепно актьорско изпълнение. Балкон , 1-ви ред. Разположило се младо семейство с 9-10 годишен син и накакви по-възрастни двама ,трима. Марково облечени, добре изглеждащи.На парапета пред тях наредени фъстъци, леблебия и още някакви ядки в целофанени пликчета.Мислех си,че като започне представлението ще се спрат-но не би. Тръгвайки си не се въздържах и обясних на господина,че не сме на стадион или на цирк, и че това е Храм на Мелпомена.....Младия мъж ме погледна неразбиращо и рече: "Чи нии нищо пристъпно ни сми направили."Е, да приветстваме новите граждани на България. А аз няма да си продам апартамента,но ще си купя къща в някое тихо селце населено с хора без натрапчиви претенции и самочувствие.
  • 64 куку

    1 0 Отговор

    До коментар #53 от "мИсо":

    Въртя се пред щандовете с косерви вярно! Обаче за съжаление в България няма производство на: Терин,трюфели и качествени аспержи (бял аспарагус)? Когато съм тук си купувам консерви с такива....пропуски в дистрибуцията просто? Иначе МИСО ми доставят директно от производител и в къщи, какво да правя пред щанда, да душа недобре измитите тави или не къпаните "граждани" от опашката :) :)?

    Коментиран от #73

  • 65 alk

    3 1 Отговор
    Гледай къртицата ще разбереш защо като си селянин е нормално да приемеш травестит в къщата.

    - за един селянин е нормално да се предрежда на опашката
    - нормалнно е да има робско мислене и да дава 20 таци на КАТ
    - нормално е да работи работа която не харесва
    - да седи в София която не харесва
    - анцуг Адидас е неизменна част
    - да рита футбол в на малки врати и на терен от настъргана гума
    - да си пазарува Лонсдале и еверласт
    - хварля фасове
    - бута се с кола в задръстването (вместо да извади байка макар и селкси за да не го заподозрат за " селянина с колелото ")
    - кара ски с бесна скорост по пистата между децата
    - купува си скъп апартамент и мизерства следващите 30 години при което селското в него избушва на макс.

    - нормално е за него да си пусне Селтак музика
    - пренася мисо, буркани и други демонстративно.

    Това са хора с робско мислене яко изостанали готови да продадат и майка си за да заемат неква по висока работна позиция на 2 но по ниска заплата.
  • 66 ддд

    1 0 Отговор
    С...ците задрастиха София ,време е ние софиянци да отидем на село.
  • 67 Аа-ъЪ

    1 0 Отговор
    " С...ците задрAстиха София " .... :D Щом казваш.
  • 68 alk

    1 0 Отговор
    аз съм първи в някое близко селце на 10 км макс. Значи понеже селяните не познават кварталите на софия и ги гледам се самоизмачват. Примерно наемат си квартира в лозенец и ходят до младост 4 с кола сами в колата напипала бемвенце или пък от борово до дружба се ходи с 204 като стрида в маршрутките. Еми наемете си квартира наблизо като работиш в дъ мол не отивай на маикя си у къртицата да живееш. тряя ли целия град да чалгиш всеки ден.
  • 69 ддд

    1 1 Отговор
    Да точно ЗАДРАСТИХА ,а не (задръстиха) защото СОФИЯ се пренасели. Почти цяла България се пренесе и София се превърна в едно огромно село .
  • 70 ale

    1 0 Отговор
    софия никога няма да е село. Зимат си най флай и още два три бардака и си тръгват и ще почнат селата им да се развиват и софия също ама те не та не в софия имало заплата на село немало.

    Е ква ти е файдата да даваш 300 лв квартира + 200 бензин +100 да си стгнеш до Русие примирно. И кво стана 500 лв правиме горница. Е за кво да работиш в София за 1000 като 500 фракват на майкя си у катеричока. И стандарта е по висок още 200 лв горница за чалган. И кво стана по добре да си работиш за 300-400 лв на село и да си живееш живота.

    Коментиран от #71

  • 71 beawinner

    1 0 Отговор

    До коментар #70 от "ale":

    Заради кариерното развитие, което в провинцията го няма.
  • 72 ale

    1 0 Отговор
    е за да изч.каш една бизнес парк ли ти тряя. Кво ше развиваш ква кариера осъзнайте се пичове. Всеки ден гледам едни задръстени физиономиики по колите псуващи мрачни . Тва не е стриптиз бар да се редите като мухи на л..но около тоя бизнес парк
  • 73 Veselin Stanoev

    1 1 Отговор

    До коментар #64 от "куку":

    В България няма производство на трюфели,терин и аспержи,но знам местата,където се предлагат на добра цена.А погледна ли в магазин "Дар от боговете"намиращ се на бул.Цар Борис 3 ?