Last news in Fakti
  Тема: Украйна

20 Август, 2022 18:43 14 094 42

Започва премахването на негодни за живеене жилища

  • мариупол-
  • украйна-
  • жилища-
  • сгради-
  • разрушаване

Близо 500 сгради са сериозно поведени по време на войната

Започва премахването на негодни за живеене жилища - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Руските строители започнаха да разрушават първите жилищни сгради в Мариупол, непригодни за живот и реновиране, съобщават от пресслужбата на Министерството на строителството, жилищно-комуналните услуги на ДНР. „Руските строители започнаха разрушаването на първите многоетажни сгради в Мариупол. Според заповедта на Държавния комитет по отбрана първите четири къщи в Жовтневия район на града са определени за събаряне“, се казва в доклада.

Тези къщи са сериозно повредени по време на боевете и не могат да бъдат възстановени. Къщите се събарят с багери за разрушаване. Събарянето им ще отнеме десетина дни, след което ще започне разчистването на отломките. Общо над 500 жилищни сгради са предвидени да бъдат съборени.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 55 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Голем смех

    72 94 Отговор
    Добре са се захванали рушляците. Трябва да върнат на Украйна града във вида в който е бил, преди да го разрушат.

    Коментиран от #4, #37

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 az #Контрапропаганда

    109 70 Отговор
    В Мариупол руснаците започнаха мащабно строителство, за да има къде да настанят хората останали без дом, благодарение на Киев!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ай честито!

    63 39 Отговор
    Гръмна и огромната военна база на ушанките в Мелиотопол. Огромни облаци черен дим са покрили града. Ама с това нерегламентирано пафкане, големи поразии стават.

    Коментиран от #10, #20

  • 6 А50

    82 58 Отговор
    За войната срещу Русия и разрушенията, наглите европейци ще си платят със скъпите енергоресурси и суровини. Европейското производство няма да бъде конкурентно на азиатското. На лакомите корпорации малко им беше 50% участие в руските компании, искат всичко без условия, е сега ще загубят почти всичко.

    Коментиран от #17

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 разбирач

    70 48 Отговор
    Мариупол е руски и руски ще остане
  • 10 НАТО

    32 36 Отговор

    До коментар #5 от "Ай честито!":

    Играл е големия брат - Химарс.

    Коментиран от #11

  • 11 Плашимир

    6 6 Отговор

    До коментар #10 от "НАТО":

    Да бе батальон "Монако" ги стрелял!
  • 12 Дългият

    33 45 Отговор
    Браво...започнаха репарациите...възстановявайте окупатори...
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Най добре

    44 31 Отговор
    Русофили заминавайте да строите развитото социалистическо общество ,заплата на месец 1 милион рубли суха пара.
  • 15 Путлерофоб

    49 40 Отговор
    То годни за живее след “освобождението” останали няма. Започват разрешаването просто защото вонята на разлагащи се труповете които са “освободи” е не търпима. Забележете след колко месеца започват да разрушават, а кога ще постоят нещо? След колко години? Никога. Колкото построиха и създадоха нещо в окупираните от тях територии преди 8 години. Просто съсипаха живота на хората оцелели по изключение при “освобождението” за да задоволят егото на кремълския г-н-о-м.Където е стъпил руски ботуш после и трева не никне.Това е така и то не от сега.
  • 16 Руснаков

    39 31 Отговор
    Брех да му се не види.....нали алкохолиците стреляха с високоточни...безаналогови...а сега 500 жилищни сгради...и 1000 декара разорани ниви...
  • 17 АБСОЛЮТНО ВЯРНО И ТОЧНО КАЗАНО!!...

    15 10 Отговор

    До коментар #6 от "А50":

    Така и ще стане..липсата на суровини или ако са прекалено скъпи. Променя пазарите..

    Коментиран от #21

  • 18 Румяна Радева

    11 21 Отговор
    Президентът Радева е издал указ за награждаване с орден,,Супер майка героиня,, на всяка българска жена родила и отгледала 15 деца плюс парична премия от 30 000 лева.
  • 19 Мдааа

    9 10 Отговор

    До коментар #7 от "Плашимир":

    Само че, преди да ги вземе в университета ги мобилизира на войната. Направо от училище ги взима.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Да ама не

    30 10 Отговор

    До коментар #17 от "АБСОЛЮТНО ВЯРНО И ТОЧНО КАЗАНО!!...":

    Да го врътнат крана, но не смеят така губят последното средство с което могат да шантажират. Целта не е да спрат непълно газа, а да ограничат количеството предизвиквайки недостиг и така да вдигнат цената му и да компресират намаляващите и без това покупки от тях, като междувременно се надяват, че повишените цени биха предизвикали и политически сътресения от които да извлекат някаква полза.Този план обаче има един много голям недостатък и той е, че извън краткосрочната перспектива е неработещ в желаната посока, а в точно обратната. Когато нещо поскъпва неговото търсене започва да намаля и то бива замествано с алтернативи. После обратно връщане няма, някой пострадал от несигурността на този енергоизточник и направил големи инвестиции за да го замени никога няма да се върне към него дори и когато цената му се срине драстично поради липса на търсене за него.

    Коментиран от #22, #26

  • 22 Нали ако нямат достъп до

    16 18 Отговор

    До коментар #21 от "Да ама не":

    Европейски пазари всички суровини и енергийни носители заминават към други държави..? В следствие тяхната икономика върви по мед и масло..европейската продукция боксува и се оскъпява.
  • 23 Слънчев вятър

    14 10 Отговор
    Те се молеха за Русия в Мариупол, те презираха и мразеха Украйна.
  • 24 Смерш

    25 15 Отговор
    Нало пазеха гражданската инфраструктура?А сега 5000 сгради поразени до тотално разрушение?

    Коментиран от #34

  • 25 Преминаващ оттук

    25 9 Отговор

    До коментар #13 от "Швейцария":

    Бил съм в Либия преди петдесет години и мога да ти кажа, че либийците живееха по добре от колкото ние сега в България.
  • 26 Да ама не

    32 14 Отговор

    До коментар #21 от "Да ама не":

    Основната суровина изнасяна от Путлеристан е газ. Другата е нефт. Тези два износа формираха над 70% от бюджета на страната и това преди войната и свиването на икономиката им което тепърва набира скорост. Ако прием, че нефта ще го пренасочат напълно към други пазари макар и на много под пазарните цени то с газа това е напълно невъзможно да стане за по-малко от 6 години поради липса на инфраструктура. Не случайно в момента се изгаря масово газта която е допита и не може да бъде подадена на европейския пазар. При газта е така, че и добива няма как да се спре лесно и бързо. Като знаем колко добре могат да се организират там оптимистичния срок за появата на такава инфраструктура е 10 години за песимистичен не говоря изобщо.Какво ще се случи през тези години дали ще олеле страната е друг въпрос. Европа ще се оправи. Разбира се ще има сътресения, трудни няколко години, но това е цена която трябва да се плати от всички за да се поправят щетите нанесени от поне две поколения продажни европейски политици защитаващи интересите на Путлер. Всяко зло е за добро както казват процеса на отказ от въглеводородите вече е започнал и е не обратим. Сегашната ситуация само ще го ускори и то много
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Радослав М.Димитров !7!1!1!2!1!3!6!8!6!0

    13 28 Отговор
    Проблемът при руснаците е,че се извъртяха на 180 градуса от първоначалните си аргументи за започването на Военната операция.Започнаха добре като стигнаха още в първите часове до Киев и после си биха шута в посока Кремъл,който се превърна в някакъв комедиен център.Аз подкрепях Русия,но ако продължа,това би означавало,че подкрепям Зеленски,защото руската политика и зеленясала отвсякъде.В годините на Втората Светова Война руснаците имаха златна армия.Днес един украински овчар с гега е по-добър от руски десантчик. Май по-убеден Байдънист от Путин няма.Русия се провали морално и сред Българите,защото потъпка мисията си за защита на Балканите от ислямският ужас,бидейки Путин гадже на фашистът Ердоган.

    Коментиран от #41

  • 29 Ейси от Кравай 1987 година

    14 15 Отговор
    Проблемът при руснаците е,че се извъртяха на 180 градуса от първоначалните си аргументи за започването на Военната операция.Започнаха добре като стигнаха още в първите часове до Киев и после си биха шута в посока Кремъл,който се превърна в някакъв комедиен център.Аз подкрепях Русия,но ако продължа,това би означавало,че подкрепям Зеленски,защото руската политика и зеленясала отвсякъде.В годините на Втората Светова Война руснаците имаха златна армия.Днес един украински овчар с гега е по-добър от руски десантчик. Май по-убеден Байдънист от Путин няма.Русия се провали морално и сред Българите,защото потъпка мисията си за защита на Балканите от ислямският ужас,бидейки Путин гадже на фашистът Ердоган.
  • 30 Защо не покажете снимките

    16 12 Отговор
    на новия квартал там, част от който е вече построен?

    Коментиран от #31

  • 31 Защото няма такъв

    26 19 Отговор

    До коментар #30 от "Защо не покажете снимките":

    Някъде да е споменато, че са построили нещо?
    Ти да не би да мисли, че някога ще построят нещо?
    Те могат само да рушат унищожават и да мародерстват.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Да бе

    19 6 Отговор
    Нали нямаше удари по жилища! Объркваща информация!
  • 34 асдаа

    4 3 Отговор

    До коментар #24 от "Смерш":

    В кой си клас? Явно ще трябва да наблягаш на математиката че никакъв те няма там...
  • 35 асдаа

    19 21 Отговор
    Мариупол е руски и такъви ще си остане. А Осрайна ... кава Окрайна? Вече няма такава. Свърши се с това недоразумение. Това което остане от нея (ако нещо остане) ще бъде оглозгано до кокал от краварите и евро-ейовете.
  • 36 Трътлю

    16 1 Отговор
    Тва снимката не е ли от Красна поляна две
  • 37 ДЯДО ПОП

    10 8 Отговор

    До коментар #1 от "Голем смех":

    Скоро и Кремъл трябва да реновират - от вътре на вън !!!
  • 38 Мръсни гадове

    4 5 Отговор
    Всичко ще ви се връща, ще пълзите в краката на Украйна и ще се молите на Европа,
  • 39 Корги

    3 0 Отговор
    Те и при нас половината панелки са за събаряне, ама ще чакаме сами да си паднат. И ние под тях без да ни вадят, за да може да спести съответната община от гробищни паркове и погребения. Важното е че се дадоха едни пари за стиропори за 3-4% от тези сгради преди няколко години и с това си измихме ръцете пред овчия електорат.

    Коментиран от #42

  • 40 хахаха

    2 2 Отговор
    А най-добре е да се премахната и самите руски строители и техните компании и армия, от Украйна!
  • 41 Оракула

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Радослав М.Димитров !7!1!1!2!1!3!6!8!6!0":

    Не сравнявай" ушанките "от времето,
    когато Англия и Сащ бяха логистичната подрепа на Русия,
    чрез техника ,оръжие и храна!
    Днес нещата са коренно различни и затова резултата е такъв!
  • 42 Българин

    1 0 Отговор

    До коментар #39 от "Корги":

    Много точен коментар !! Управляващите са пълни боклуци !! Много хора ще останат без жилища след време , защото не се санираха навреме старите блокове !!! А политиците занимаваха хората с глупости ,а колко пари изкрадоха !!! Затова никой НЕ говори !! Те нали живеят в скъпи къщи ,за хората никой не се интересуваше !!!