Last news in Fakti

22 Август, 2022 21:46 7 877 3

Банкер продаде VIP зала за сватби

  • safisa-
  • москва-
  • русия-
  • зала

В Safisa са свирили и пеели известни знаменитости като Алла Пугачова, Енрике Иглесиас, Дженифър Лопес и Стинг

Банкер продаде VIP зала за сватби - 1
Снимки: Shutterstock

Metalloinvest – собственост на милиардера Алишер Усманов, продаде банкетната зала Safisa в югозападна Москва. Фирмата притежава залата само седем месеца, но това не означава, че тя е продадена на загуба.

В базата данни SPARK се посочва, че дъщерната компания на Metalloinvest – Profiko LLC, от 4 юли е престанала да бъде собственик на 100% в Limn Company LLC, в чийто баланс се намира залата. Новият собственик е PVS and IAM LLC.

PVS and IAM LLC е специализирана в организирането на събития. Съсобственици на компанията са Вачаган Петросов (70%) и Азик Илишаев (30%).

В залата, чиято площ от почти 4000 кв.м. м, синовете на основателя на Сафмар Михаил Гуцериев и собственикът на групата Ташир Самвел Карапетян са празнували сватбите си, художникът Филип Киркоров и президентът на Руската федерация по хокей на лед Владислав Третяк са празнували рождените си дни. По време на тържествата Алла Пугачова, Енрике Иглесиас, Дженифър Лопес и Стинг са свирили в Safisa.

В рамките на последната година два пъти се сменя собственикът на Safisa. Залата е принадлежала на бившия собственик на Черкизовския пазар Телман Исмаилов. Той беше арестуван задочно в Русия по обвинения в убийство и трафик на оръжие. Има обвинения и в отвличане. Исмаилов не се признава за виновен. През лятото на 2021 г. Safisa беше прехвърлена за дългове на бивш член на списъка на най-богатите бизнесмени в Русия според Forbes, президента на Vi Holding Виталий Мащицки. Дъщерната компания на "Металоинвест" стана собственик на залата през януари тази година.

Купуването и продажбата на Safisa от компанията на Усманов може да бъде спекулативна сделка, коментират участници на пазара, макар сумата на сделката да не се посочва.

Усманов попадна под персонални санкции от Европейския съюз, Великобритания и Канада в отговор на "специалната военна операция" на Русия в Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Урюрвкос

    15 0 Отговор
    художникът Филип Киркоров----ново пет
  • 2 Ялова волЯ

    6 1 Отговор
    А в коя зала се изявява Борислава Йовчева ?Казват , че носила титла - мис Бикини ! В стаята с шкафчетата ли ? А може би в Барселона ?
  • 3 Иванушка 🇷🇺

    0 3 Отговор
    Продават всичко пишман олигарсите, на жужито му трябват денги за фронта, съдрани алкохолици