Last news in Fakti

4 Юли, 2013 11:20 1 684 0

Да има мораториум върху обекти по Черноморието

  • мораториум-
  • строителство-
  • черноморие

Да бъде наложен мораториум с давност 1 година върху всички разпоредителни сделки и строителни дейности с държавни имоти по българското Черноморие беше прието вчера от парламентарната комисия по регионално развитие. Мораториумът не се отнася за частните и общински имоти.

Ако депутатите приемат предложението, това означава, че няма да може да се стори върху държавни земи и урбанизираните територии в зони „А” и „Б” посочени в Закона за Черноморското крайбрежие и се забранява промяна статута на тези земи.

Парламентарната комисия също така възложи на Министерството на околната среда да изготви карта на база Закона за Черноморското крайбрежие, в която да бъдат отбелязани всички природни образования като лагуни, дюни и други. Необходимата за изработване сума трябва да бъде посочена от Министерски съвет до един месец. До момента на Агенцията по кадастъра са отпуснати 500 000 лв. за изработване на специализирани карти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА