Last news in Fakti

25 Юли, 2013 14:02 4 488 3

Домашен комфорт в ракетен силоз

  • ракетен силоз-
  • къща-
  • лукс

Възможностите на съвременните технологии са неограничени. Поредното доказателство за това е превръщането на ракетен силоз от времето на Студената война в луксозна къща. Подобни екстравагантни имоти в САЩ се появиха на пазара в началото на XXI век, когато военни обекти бяха раздържавени и се оказаха в ръцете на частни лица. Допреди година нямаше интерес към подобни имоти. Днес част от тях вече се причисляват към луксозния сегмент, а цената на подобни обекти е милиони долари.

Ракетният силоз превърнат в луксозен дом се оценява на 3 млн. USD. Къщата, която маскира военният обект, разполага с три спални, две бани и дневна. Имотът разполага и с възможност до него да кацат малки самолети.

Най-интересната част обаче е под земята. Спускайки се по вита стълба на 10 метра, попадате в бункер, който може да бъде окачествен като най-луксозния към днешна дата на планетата подземен имот. Собствениците, които го продават, смятат, че най-вероятно към него ще проявят интерес или чужденци, или творци, които ценят уединението. А тишината в бункера е предостатъчно като се има предвид дебелината на вратата, която е 1 метър. Единственото пространство, което не е оползотворено, е шахтата за ракетите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Виктор Кирилов

    1 2 Отговор
    албанците едвам махнаха бункерите а тия сега започват за живеят в тях...
  • 2 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    Покрива е черен/сив/,ако стените бяха бели,щеше да бъде нова
    класика!.......получава се!!!.........Моята къща е алпийски стил,черни цигли БРАМАК,бял втори етаж и приземно ниво облицовано с ТИГЛИ!
    Може да я видите в един сайт на комуникацията!
  • 3 Симеон Ханджиев

    0 0 Отговор
    Не знам колко е уютно в това жилище,но погледнете какво е паркирано от пред...Аз карам кола на 15 години а те си имат личен самолет.