Last news in Fakti

18 Октомври, 2013 09:21 4 235 6

Съдбата на недостроените сгради

  • строеж-
  • инвеститор-
  • пловдив-
  • кукерово-
  • сграда-
  • търг

Строителните скелети, които виждаме от началото на кризата по улиците не само в столицата, но и в по-големите градове на страната, са с неясна съдба. През годините анализатори се обединиха около прогнозата, че след време ще бъдат размразени, достроени и продадени. Близо 5 години след спукването на балона, все още няма индикации за подобен оптимистичен вариант. Обектите пустеят, повечето от тях дори вече не се охраняват, защото и това струва пари, а голяма част от предприемачите отдавна не са на пазара. Банките са им взели недостроените сгради, заради неизплатени заеми.

Единственото, което остава за финансовите институции (или на държавата) е да продадат на търг имотите. Подобна е и съдбата на жилищна сграда в разложката местност Кукерово. НАП Пловдив я обяви за продажба, но дали ще се появят кандидати за 111-те апартамента в нея е доста съмнително. Причината е, че имотът е на груб строеж и са необходими значителни средства, за да се довърши. Строителството й е спряно през 2008 г., а обявената начална продажна цена е 442 700 лв. Бъдещият собственик на обекта ще получи парцел от 4200 кв.м. Жилищната сграда заема 1001 кв.м. Всеки, които проявява интерес към имота, може да направи оглед и да подаде ценови предложения от 21 до 30 октомври след предварително уговорена среща с представител на НАП Пловдив.

Кукерово е известна туристическа дестинация, чиято природа напомня тази на Алпите. В близост има голф игрище и SPA комплекси. Това обаче вече не е предимство и не гарантира по-голям интерес от страна на предприемачи и ситуацията няма да се промени, докато потенциалните купувачи не са сигурни в доходите си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пламен петров

    0 2 Отговор
    1000 м2 разделено на 11 апартамента и се получава че един апартамент е 8 квадрата.
    Поправете си данните

    Коментиран от #4

  • 2 пламен петров

    0 1 Отговор
    на 111 апартамента - поправка
  • 3 Vladimir Yosifov

    0 1 Отговор
    50 години мълчание за Измамата Родна стряха доведе до хиляди такива ужилвания ...
  • 4 Тодор Колев

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "пламен петров":

    1000 м2 : 11=90 квадрата е един апартамент. а горе пише 111апартамента, голяма каша.
  • 5

    0 0 Отговор
    Сградата е стъпила на 1001 м2 от парцела 4200м2. Ако е на 10 етажа това прави 10 000 м2
  • 6 J_GOEBBELS

    0 0 Отговор
    koito e platil pari tazi statiq da se publikuva kato reklama , dragi publichen sudiq ispalnitel nikogo ne go interesuva ednata razpadashta tsementova plocha na tozi grub stroej