Last news in Fakti

22 Октомври, 2013 09:07 1 841 2

Британската кралица няма пари за ремонт на дворците

  • великобритания-
  • кралица-
  • ремонт-
  • дворци

За да бъде спасен дворецът Уиндзор от разрушаване са необходими 60 млн. паунда. Над 30% от кралските имоти се нуждаят от спешен ремонт, съобщава вестник La Repubblica. Когато в Лондон вали дъжд слугите на Елизабет II тичат с кофи, с които събират водата проникваща през дупките в покрива. Това е само един от много примери, с които може да се опише състоянието на Бъкингамския дворец и Уиндзор.

Пари няма, тъй като парите, които определените за кралицата средства в размер между 37 и 44 млн. паудна на година отиват за заплати на персонала, пътувания и различни мероприятия, който на практика се провеждат ежедневно.

На фона на сложната икономическа обстановка на Острова, много са на мнение, че кралицата трябва да ремонтира дворците си за своя сметка, но по информация, разпространена последните дни, главата на британската монархия е останала с „последния си милион” за тази година.

Вариантът да се продадат част от многобройните имоти на кралицата и с тях да се извършват ремонтите не седи на дневен ред, особено като се има предвид, че те се явяват държавни „офиси”, където Елизабет II изпълнява функциите си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Капиталист

    0 0 Отговор
    5 мил.Българи останали в родината по 16 паунда и ще и събереме парите........да си направи жената ремонт......на дворците си.Може да кръстиме фонда.....Да спасим дворците на кралицата на Англия........... и да влезнеме в историята като беден народ но с голямо сърце.
  • 2 Vladimir Pavlov

    0 0 Отговор
    Нейно величество да обясни на нашите герои, как "то хляб и вода не иска.." :)))