Last news in Fakti

28 Октомври, 2013 14:18 1 229 0

Новото министерство е в новия си дом

  • строителство-
  • зут-
  • мип

Министерството на инвестиционното проектиране (МИП) от днес вече е в нов дом. След като няколко месеца сградата на бившия испански институт „Сервантес” на столичната улица „Съборна” беше в ремонт, от днес там започнаха да се нанасят служителите. Преобладаващата част от тях са прехвърлени от бившето Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

Нов Закон за устройство на територията е един от важните проекти, по които работи новото министерство. Той ще се основава на германския модел на строителство и проектиране. Плановете са да влезе в пленарна зала до края на годината.

Сред другите приоритетни теми са улесняване на процедурата по получаване на разрешително за строен, повече възможности за строителните компании и повишаване производството на строителни материали.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА