Last news in Fakti

4 Ноември, 2013 00:07 4 891 2

Метрото при летището готово предсрочно

  • метро-
  • летище софия-
  • терминал 2

Метростанцията, която се строи до Терминал 2 на летище „София” ще бъде предсрочно готово. Към момента 70%  от станцията е построена. Очаква се работата по инфраструктурните дейности да приключи изцяло в края на януари 2014 г. . „Ако зимата е на наша страна, всички конструктивни дейности ще бъдат завършени по-рано от предвиденото в графика. Вече е изградена и подперонната плоча на блок 1 на метростанция 23. А съвсем скоро предстои изграждането на високоволтовото напрежение, което от въздушно ще стане подземно“, каза ръководителят на обекта инж. Росен Манолов. Готов е и тунелният участък, който върви почти до летището, а естакадите са изградени на половина.

Довършителните работи и интериора ще започнат в началото на следващата година. По план завършването на участъка трябва да е в края на февруари 2015, но се очаква строителството да приключи до Коледа 2014 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Silvia Irgianova

    0 0 Отговор
    Супер, много красиво.
  • 2 неутрален

    0 0 Отговор
    Поне ни правят удобно бягството от страната... :)