Last news in Fakti

21 Август, 2023 11:11 6 638 1

Размразиха строежа на култов проект в най-активния имотен пазар

  • дубай-
  • оае-
  • проект-
  • размразяване-
  • palm jebel ali

Става дума за дубайския проект Palm Jebel Ali, който трябва да предостави на пазара луксозни имения и апартаменти

Размразиха строежа на култов проект в най-активния имотен пазар - 1
Снимка: Shutterstock

Властите на Дубай одобриха нов план за развитие на най-големия изкуствен остров под форма на палма - Palm Jebel Ali. По този начин беше възобновен проект, спрян от глобалната кредитна криза през 2008 г. и остави стотици купувачи в неизвестност.

Новият генерален план на Palm Jebel Ali ще включва 80 хотела и курорти, а бреговата линия на емирството ще се увеличи със 110 километра. Районът, който се очаква да подслони до 35 000 семейства, вероятно ще включва луксозни имения и апартаменти. Приблизително една трета от обществените му съоръжения ще бъдат захранвани от възобновяеми енергийни източници.

Възраждането на Palm Jebel Ali идва на фона на съживяване на пазара на имоти в емирството, който се облагодетелства от притока на имигранти, сложил край на седемгодишен спад и довел до рязко покачване на цените на имотите и наемите.

Държавният предприемач Nakheel PJSC за първи път представи Palm Jebel Ali Fronds и The Palm Jebel Ali Water Homes през 2003 г. Проектът, който се намира на около 50 километра от центъра на Дубай, се състои от 17 "палмови листа" и е предназначен да бъде домакин на яхтени пристанища, тематичен парк, крайбрежни вили и хиляди къщи на кокили.

Няколко години по-късно проектът е изоставен. Докато много инвеститори оттогава са разменили покупките си за алтернативни имоти на Nakheel, на други е предложено възстановяване на сумите, набрани от предприемача, докато не прекратява работата по проекта през 2009 г.

Търсенето на луксозни имоти над 10 млн. USD рязко нарасна, което помогна на Дубай да се доближи до Лондон и Ню Йорк. Според доклад на компанията за недвижими имоти Knight Frank, 88 от тези къщи са били продадени в Дубай през първото тримесечие на 2023 г.

Една от водещите агенции за имоти в България - Luximmo, предлага и пълно обслужване на български клиенти за покупка на имоти в Дубай. На разположение на нашите сънародници са десетки актуални предложения от пазара, както и професионален български консултант по имоти в Дубай, който поема клиентите на място и им съдейства в цялостния процес."

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 поздравления

    2 0 Отговор
    Браво на Дубай! :):):)