Last news in Fakti

16 Септември, 2023 09:21 8 013 5

Промениха статута на редица имоти - Септември 2023

  • правителство-
  • имоти-
  • промяна-
  • статут
Промениха статута на редица имоти - Септември 2023 - 1
Снимка: БГНЕС

С решение на правителството се променя статутът на имот, предоставен за управление на Висшия съдебен съвет в гр. Видин. Имотът се ползва за изпълнение на функциите на съдебната власт. Намира на ул. „Бдинци“ № 1 и представлява два самостоятелни обекта с площ от 20 кв. м и 40 кв. м. Съгласно правителственото решение частта от имота - частна държавна собственост придобиват статут на имот - публична държавна собственост.

Съгласно друго решение на правителството имот в Габрово, който е публична държавна собственост, ще бъде преобразуван в имот - частна държавна собственост. Министерският съвет дава съгласие за премахването му. Имотът се намира в град Габрово, ул. „Брянска“ № 72 и представлява едноетажна сграда със застроена площ 243 кв. м, която е негодна за използване, застрашена от самосрутване, опасна за живота и здравето на гражданите и не може да се поправи и заздрави. Имотът е в управление на Професионална техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“. Учебното заведение ще премахне сградата за своя сметка при спазване на изискванията на Закона за устройството на територията. Областният управител на област Габрово ще състави акт за частна държавна собственост за имота и след премахването му ще го отпише от актовите книги за държавна собственост.

Поради отпаднала необходимост правителството отнема от Държавно предприятие „Фонд затворно дело“ правото на управление върху част от имот - публична държавна собственост. Той се намира в гр. Пловдив и представлява терен с площ 32 400 кв. м, заедно с четири сгради в него. Имотът се предоставя за управление на Министерството на правосъдието за нуждите на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ - Затвора Пловдив.

Със свое решение Министерският съвет предоставя на Българския червен кръст (БЧК) за срок от 10 г. правото да ползва безвъзмездно имот - частна държавна собственост. Той се намира в гр. Сливен, ул. „Генерал Столипин“ № 5 и представлява втори етаж и таван от сграда със застроена площ съответно от 85 кв. м и 90 кв. м. Към настоящия момент Областният съвет на БЧК - Сливен ползва първи етаж от сградата, но БЧК се нуждае от допълнително пространство за осъществяване на основните си дейности. Помещенията ще дадат възможност за съхранение на бедствен резерв, който към настоящия момент е разпределен на три места в различни сгради на града, както и възможност за оптимално функциониране на организацията. Правителството възлага на областния управител на Сливен в едномесечен срок да организира приемането и предаването на имота с протокол.

Министерският съвет реши да предостави безвъзмездно за управление част от имот - публична държавна собственост, на Министерството на правосъдието, за нуждите на Главна дирекция „Охрана“, Областно звено „Охрана - Кърджали“. Решението е по искане от министъра на правосъдието, тъй като предоставените помещения на 03 „Охрана - Кърджали“ са крайно недостатъчни, което води до създаване на трудности при изпълнение на служебните задължения. Частта от имота се намира в гр. Кърджали, ул. „Булаир“ № 12 и представлява самостоятелен обект в сграда с досегашно предназначение за делова и административна дейност. С предоставянето му за ползване на 03 „Охрана - Кърджали“ ще бъде осигурена възможност за изпълнение на нормативните изисквания на Наредба № 4 относно помещенията за временна изолация и престой на принудително доведени и задържани лица.

Поради отпаднала необходимост правителството отнема от Регионално управление на образованието - Габрово правото на управление върху имот - публична държавна собственост и го обявяването му за имот - частна държавна собственост. Той се намира в с. Керека, община Дряново, област Габрово и е с площ 1258 кв. м, ведно с построената в него сграда със застроена площ 492 кв. м. В едномесечен срок от Решението на Министерския съвет началникът на Регионално управление на образованието - Габрово и областният управител на Габрово трябва да организират предаването и приемането на имота с протокол.

Министерският съвет прие решение за безвъзмездно предоставяне на обособена част от имот - публична държавна собственост за управление на Министерството на здравеопазването, за изграждане на оперативна база за HEMS за нуждите на спешната медицинска помощ, организирана от държавата. Предоставената обособена част от имот е с площ от 10115 кв. м, с координати на гранични точки, съгласно скица-проект, приложение към решението, представляваща част от поземлен имот с идентификатор 22215.108.412 по кадастралната карта и кадастралните регистри, намиращ се в гр. Долна Митрополия, община Долна Митрополия, област Плевен.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тома

    10 0 Отговор
    Много ми е интерестно как още са останали държавни имоти при такива кражби от 33 години

    Коментиран от #2

  • 2 Ами

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "Тома":

    Толко сме били зле по тошово време, че още има какво да се краде...
  • 3 Аз Кочо

    5 0 Отговор
    Държавата да си влезе в ролята и да премахне айдушката практика на изкуствено завишаване на квадратните метри при новото строителство.
    Тази измама я няма никъде по света
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.