Last news in Fakti

23 Април, 2024 10:53 2 670 103

Пропаднаха плановете на парижани да печелят от наеми по време на Олимпиадата

  • франция-
  • париж-
  • олимпиада

Търсенето е ниско, а пазарът - пренаситен

Пропаднаха плановете на парижани да печелят от наеми по време на Олимпиадата - 1
Снимка: Shutterstock

Много парижани - собственици на жилища, са пуснали на пазара на краткосрочни наеми имотите си за времето на Олимпиадата. Цените са доста над средните. В някои случаи достигат три-четири пъти над пазарните. Търсенето обаче е минимално, отчитат местни брокери и допълват, че плановете на собствениците за високи печалби едва ли ще се реализират.

С приближаване на откриването на спортното мероприятие част от собствениците на луксозни имоти намаляват офертните наемни нива само и само да привлекат клиенти. "Πpeдлaгaнeтo e нaлицe, нo търсенето не е толкова голямо, ĸoлĸoтo очаквахме", cмятa Oмap Meниpи, pъĸoвoдитeл в oтдeлa зa нaeми нa имoтнaтa ĸoмпaния Еngеl аnd Völkеrѕ.

Луксозен апартамент с площ над 100 кв.м към момента може да се наеме на цена от 10 000 EUR за седмица. Преди няколко месеца за същия имот са искани 20 000 EUR.

Към средата на април близо 70% от наличните на пазара имоти с четири и пет стаи в Париж са се отдавали на пазара, сочат данните на платформата за краткосрочно наемане АіrDNА. Средната им цена на нощувка е 1100 EUR, което е с близо 35% над пазарната цена.

Не е изключено да се наблюдава и анулиране на резервации, в случай, че хората видят по-добра ценова оферта и решат да я предпочетат от вече направената такава.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    36 3 Отговор
    То в Париж французи останаха ли, освен Макарон и бабето?!
    Там по-скоро е Алжир и Мароко от колкото Франция.....

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Пич

    18 1 Отговор

    До коментар #1 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    Има още трима истински французи в Париж , но по време на олимпиадата няма да се виждат в града , защото имат контракт за присъствие на стадиона , за да види все пак света , че макар и трима , истински французи има !!!
  • 4 Госあ

    16 1 Отговор
    Предпочитам да знам Франция на Волтер и Рембо, на Монтен и Юго, на Балзак и Сартр, на Зола и Камю, на Пастьор, Бертло и Поанкаре, а не онази дребната Франция на полуграмотната буржоа и робовладелците…левия бряг на Сена е залят с тинята на десния
  • 5 В.В.П.

    17 4 Отговор
    След като живях 20 год във Лион ,За нищо на света не стъпвам в рая кочина .от алчни нечистоплътни ,Чафути ..Мизерията е огромна .Няма измерение .

    Коментиран от #6, #7

  • 6 Госあ

    8 7 Отговор

    До коментар #5 от "В.В.П.":

    Да живееш 20 години в така омразен град хахахаха к’во да ти кажа бате…оди у Киров, да се наслаждаваш на живота 😂
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 В.В.П.

    13 4 Отговор
    Предвид положението на Франция ,на международната сцена ,не е желателно да се ходи в Париж.Игромни цени ,ниско качество.ооастнист от терр.актове .Може и Ковид да пипнеш..
  • 9 В.В.П.

    13 5 Отговор
    Цяла Франция си е пропаднала ..Париж е тинята на блатото,Лион и Марсилия ,също.Франсетата са си обикновенни селяндури.
  • 10 Аз Кочо

    9 16 Отговор
    Някак си смешно звучи разни примитиви да говорят за най красивата страна в Европа!
    Живял съм във франция известно време и съм я обиколил цялата. Освен разнообразният климат красивите градове и разнообразна архитектура тази страна все още принадлежи на французите.
    Те са болшинство сравнено с цветнокожите обитатели. Но това е така защото това е свързано с колониалното минало на страната.
    Освен това всеки иска да живее там и не само. Цяла Западна Европа привлича хората като магнит. Не знам някой който да е толкова привлечен от изтока или юга. По скоро е обратното

    Коментиран от #11, #12, #15, #101

  • 11 Госあ

    5 4 Отговор

    До коментар #10 от "Аз Кочо":

    Когато поживееш и обиколиш Япония, ще разбереш, че не Франция е най красива ;). Иначе, Китай е многопластов и действително трябва човек да преглътне някои неща, но пък е много разнообразен и от към култура и от към природа.

    Коментиран от #13, #16

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Япония е красива

    4 3 Отговор

    До коментар #11 от "Госあ":

    спор няма. Живял съм в Токио и съм обиколил и е наистина фантастична комбинация от модерно, традиционно, природа и град. Франция съм бил само в Кан навремето, делих един месец апартамент с едни араби. Бяха свестни хора в интерес на истината.
  • 14 Секунда да пусна

    8 1 Отговор
    една сълза че вместо 20к евро за седмица ще вземат само мижавите 10к евро на седмица. Мъка мъка, като в бялата лястовица
  • 15 Госあ

    5 1 Отговор

    До коментар #10 от "Аз Кочо":

    Продължение: Намерил в себе си макар и за две пари разум — това минава бързо! — виждам откъде идват моите несгоди: проумях твърде късно, че ние живеем на Запад. Блатата на Запада! Не че за мене светлината е помръкнала. Формата — изчерпана. Движението — объркано!… Добре! Ето че моят дух иска на всяка цена да се обремени с всичките жестоки превратности, които е претърпял духът след залеза на Изтока. Иска го моят дух!
    … Моят разум — за две пари — се изчерпа! Духът е власт и той ми повелява да бъда на Запад. Би трябвало да го накарам да млъкне, за да става, каквото аз искам.
    Пратих по дяволите палмите на мъчениците, лъчите на изкуството, гордостта на изобретателите, жарта на грабителите. Пак съм на Изток, при изначалната, вечната мъдрост. О, мой свещен Изток” Артюр Рембо
  • 16 Аз Кочо

    4 4 Отговор

    До коментар #11 от "Госあ":

    Говорех за Европа а не Азия. Разбира се че всяка страна е красива по някакъв начин. Но емиграцията е от Китай към Европа сащ и Канада и обратното а имиграцията към Япония и Китай е съществено по слаба. Това само говори по себе си!

    Коментиран от #18

  • 17 "Кредит Маркет ООД"

    5 2 Отговор
    с управител Димитър Смиленов е най-некоректната фирма
  • 18 Госあ

    4 2 Отговор

    До коментар #16 от "Аз Кочо":

    Китай са 1,3 млрд. Нормално е да има по голяма емиграция. Специалистите към сащ намаляха драстично и това ще се отрази, повярвай. Самите американци го пишат. Японци в Европа ? За първи път чувам, честно. Освен нек’ви търговци…

    Коментиран от #21

  • 19 Аз Кочо

    2 5 Отговор

    До коментар #12 от "Госあ":

    Артюр Рембо!

    Чел съм неговата поезия, но не разбирам какво общо имат те с красотата на Франция?!

    Коментиран от #20, #22

  • 20 Госあ

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Аз Кочо":

    Красотата на Франция е левия бряг на Сена и Алпите около Гренобъл за мен.
  • 21 Аз Кочо

    3 4 Отговор

    До коментар #18 от "Госあ":

    Има доста японци които живеят най -вече в Париж а има и много в Ню Йорк. Контактувал съм с японци и много, много китайците университета в Монреал.

    Коментиран от #24

  • 22 Госあ

    4 1 Отговор

    До коментар #19 от "Аз Кочо":

    Вийон, Рембо, Верлен. И ний имаме Ботев, Вапцаров, Смирненски и Гео Милев.

    Коментиран от #23

  • 23 Аз Кочо

    2 4 Отговор

    До коментар #22 от "Госあ":

    Така е, но с малката разлика че първата тройка е световно известна, докато втората е позната само в България, говоря за широката аудитория.

    Коментиран от #26

  • 24 Госあ

    5 0 Отговор

    До коментар #21 от "Аз Кочо":

    Не говоря за сащ, а Европа. Всички японци се прибират обаче. Не издържат в сащ. Това от първо лице. А честно казано, колкото и да съм очарован, аз пък не бих останал цял живот в Япония. Изобщо, се чудя на хората, които напускат родината си завинаги…

    Коментиран от #25

  • 25 Аз Кочо

    3 2 Отговор

    До коментар #24 от "Госあ":

    Не знам за японците дали остават като имигранти по света, но съм чувал от много западняци, че не могат да се приспособят и да останат дълго в Япония. Това е разбираемо, затова всички гледахме с широко отворени очи сериала "Шогун"
  • 26 Госあ

    3 1 Отговор

    До коментар #23 от "Аз Кочо":

    Харесвам и Димчо Дебелянов, нищо че не е бил отявлен комунист :))) Мисля че Ботев е все пак малко от малко известен във Франция. А това, че другите не са известни си има и причини донякъде…
  • 27 В у й

    2 2 Отговор
    Я па сам от щръклево и ойдох у Ботунец и купих грасонера с две бани , едната е на терасата за летото с леген, иначе сам брокер НИ , при тува грамотен , за разлика от другите у офисо
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 дам

    6 2 Отговор
    Ората искат по 20К евро наем за седмица, а Кочовците искат за толкова да купуват апартаменти в София. Затова до пенсия в детската.

    Коментиран от #31, #32, #33

  • 31 Мен

    2 5 Отговор

    До коментар #30 от "дам":

    Хе хе хе смешен Ник, пратих ти снимки на апартаменти из Европа които с по евтини от панелките по гетата в София.
    А наемите на запад са много по достъпни по отношение на доходите от тези в мръсна и бедна София
  • 32 Гост

    1 3 Отговор

    До коментар #30 от "дам":

    Искат е едно да получат е друго, хахаха
  • 33 Тръпчо

    3 1 Отговор

    До коментар #30 от "дам":

    Прочети заглавието а после и статията.

    "Пропаднаха плановете на парижани да печелят от наеми по време на Олимпиадата"

    "Търсенето обаче е минимално, отчитат местни брокери и допълват, че плановете на собствениците за високи печалби едва ли ще се реализират"

    Същото като в България, искат но никой не дава.

    Коментиран от #34, #35

  • 34 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #33 от "Тръпчо":

    Умният сега е зает да довърши бъркалото. После като се върне от обекто ще се включи.
  • 35 дам

    2 2 Отговор

    До коментар #33 от "Тръпчо":

    хаха, никой не давал, а за първото тремесечие 14% ръст в продажбите в София и отстъпват само на тези от миналата година. Спрямо 2020 година цените са с 40% нагоре, а сделките с 25%

    Коментиран от #36, #37, #38, #39

  • 36 Мен

    2 2 Отговор

    До коментар #35 от "дам":

    14 процента ръст от 30 процента спад за две години, хахахаха.
    Освен това в тези сделки влизат сделки с земи, магазини, гаражи и т.н.
    Освен това в тези сделки влизат сделки сключени преди 3-4-5 години и изповядани сега след акт 16.
  • 37 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #35 от "дам":

    "Спрямо 2020 година цените са с 40% нагоре"

    Това се нарича балон.

    Нормалният ръст на цените е 2-3 процента годишно.
  • 38 Действят офлуф

    2 1 Отговор

    До коментар #35 от "дам":

    не се мотай, хората купуват, ша са избият, ти тука кандардисваш другите. Бегом в първата банка за кредит и в Лулин на панелките за по 300к €, на сметка е и е точно като за теб

    Коментиран от #40

  • 39 Икономист

    3 1 Отговор

    До коментар #35 от "дам":

    Новият рекорд на жилищните кредити през февруари е "още въздух в балона", предупреди икономист

    По данни на БНБ през февруари 2024 г. са отпуснати нови жилищни кредити за 746,5 млн. лв. От тях само 164 млн. лв. са рефинансиране на съществуващи кредити, а новите жилищни заеми са на обща стойност 582,5 млн. лв. Това е ръст със 71% спрямо февруари 2023 г., който е почти два пъти по-бърз от покачването с 38,2% през януари, когато банките в страната отпуснаха нови ипотечни кредити на обща стойност 430 млн. лв.

    Това не е просто експлозивен растеж на жилищните кредити, но и продължаващо рязко ускорение на растежа. Отново няма никаква връзка с реалната икономика и с нормалното развитие на жилищния и строителния пазар. С две думи балонът се надува и ако това наливане на пари на имотния пазар продължи, нещата няма да свършат добре“, предупреди отново миналата седмица Георги Ангелов
  • 40 Действай офлуф

    3 1 Отговор

    До коментар #38 от "Действят офлуф":

    и друго, не навивай нас, ами вземи цялата си рода от село да тръгва да купува и тя, ИЗГОДНО Е , разбиийш ли

    Коментиран от #41

  • 41 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #40 от "Действай офлуф":

    Той е купил вече на пика и с кредит дето инфлацията щяла да изяде но и роднините му казват че се е прекарал, затова агитира на ляво и на дясно други шарани.
  • 42 дам

    5 3 Отговор
    Някой кочовец ще обясни ли защо от десетки години над 90% от покупките на имоти в богатите страни става с кредити. И в щатите и във Франция, Германия и къде ли не почти всички покупки стават с ипотечни кредити.

    Някой кочовец, ще обясни ли защо България е от малкото страни в която над 80% от хората живеят в собствени домове, а в богатите страни много повече всеки месец превеждат вноските или за наем или за ипотека.

    Коментиран от #43, #44, #46

  • 43 Аз Кочо

    3 2 Отговор

    До коментар #42 от "дам":

    Това с 90 процента от Тихомир ли ги чу?
    За 2023 в сащ е имало 4 млн сделки от тях 3 млн с кредит а 1 млн в кеш. Колко процента е това бе?

    Другото, в сащ 65 пр са собственици и много от тях правят ипотеки върху домовете за да закупят втори трети дом. Така е и в Европа.
    Им встрани като Германия където не е традиция да се притежава имот я да се наема. Не че нямат пари а така е по удобно да си сменят работата.

    В бг 90 пр с с имоти и 9 пр. С повече от един имот, та логичен е въпроса на кой ще продавате в близко бъдеще
  • 44 Наблюдател

    3 3 Отговор

    До коментар #42 от "дам":

    Той Кочо ти обясни хиледи пъти ама ти не вдяваш.
    Чудя му се що още ти се връзва на глупостите
  • 45 дам

    4 4 Отговор
    Кочо и от 5 различни ника да пишеш, кажи защо 66% от продажбите в София да ставали с ипотека, а 75% в щатите да не са при положение, че лихвите по ипотеките в щатите са 7% , а в България са 3%

    Много се забавлявам като чета глупостите на кочовците. Днес решили , че вдигат с 30% заплатите на всички военни, вдигат заплатите на учителите с нови 15%
    Значи хората добре знаят, че ако днес вноска от 1000 лева за ипотека е нещо, то след 5 години ще е незначителна част от заплатата им.
    Представяш ли си колко напред са хората теглили ипотека в България преди 5 години , когато са получавали много по ниски заплати и са си купили апартаменти на половин цена.
    Смеят ли се на кочовците дето още подсмърчат в детската и чакат балона да се спукал. В България заплати не са намалявани от много, много години. В момента дават по 3К за неквалифициран персонал да продава дюнери по морето.

    Коментиран от #48

  • 46 Аз Кочо

    3 3 Отговор

    До коментар #42 от "дам":

    Абе момче, 95 процента от хората живеят в жилища построени преди 1990.
    А преди това знаеш ли как баба ти е купувала панелката,, м, с кредит.
    А сега такива като теб дето не са изкарали и две стотинки продават панелките и се хвалят че купували кеш ноУ строителство

    Коментиран от #47

  • 47 дам

    3 3 Отговор

    До коментар #46 от "Аз Кочо":

    Да купували са с нулева лихва от ДСК. То тогава и долара официално е бил 80 стотинки, значи 15 хиляди за панелка според държавата са били 10К долара, ама реално пред кореком са се молили да си купят долари на 2 лева.
    хаха
    Дали другарите са теглили кредити за да си купят парцелите от партията за по 10 стотинки квадрата в полите на Витоша, а сега ги продават по 300 евро

    Коментиран от #49

  • 48 Аз Кочо

    3 2 Отговор

    До коментар #45 от "дам":

    Ето пак прочети, в сащ 65 пр са собственици и много от тях правят ипотеки върху домовете за да закупят втори трети дом.
    Заплатите на учителите след увеличението са 2000 лв бруто както и на редовите войници

    Вноската вече не е 1000 лв а 1500 до година може да стане 2500 лв а заплатите няма да растат повече защото няма пари в бюджета.

    Хората взели кредит преди 5 г. Имат да изплащат поне още 15 години. А лихвите в бг са плаващи.

    Това ти го повтарям от 3 години. Вземи пети какво пиша и си записвай

    Относно твоите никове досега съм преброил около 20.

    Коментиран от #50

  • 49 Гост

    2 2 Отговор

    До коментар #47 от "дам":

    Важното е че ти не знаеш какво е да купиш сам.
    Продаваш на готово и купуваш на готово а ми разправяш аз как живея при нашите ха ха ха.
    Гола вода си брато
  • 50 дам

    3 3 Отговор

    До коментар #48 от "Аз Кочо":

    А в България как така 30% от жилищата били празни, а в същото време рекордно се теглили кредити за още. Как така за последните години в София са построени нови 100 хиляди жилища, а населението на София за последните 10 години не се увеличава ...
    В доста страни разни корпорации купуват по цели сгради и се отдават под наем. Бизнеса с наемите не е за простосмъртните като в България дето някой дава един, два апартамента под наем. Там фондове имат хиляди апартаменти които отдават.

    Коментиран от #52

  • 51 дам

    5 2 Отговор
    В момента в Лвов квадрата стигнал 1500 евро, а в Одеса нищо че от две години ги бомбят двустайни се продавали за по 150 хиляди евро...
    Обаче кочовците чакали в София да станат по 500 евро

    Коментиран от #53

  • 52 Аз Кочо

    4 2 Отговор

    До коментар #50 от "дам":

    В бг празни са 39 пр. А в София 35 пр.
    Така е защото данъците тук са смешни и това се нарича популизъм. Ще дойде момент в който ще се повишат и тогава празните ще излязат на пазара.

    Тегли се кредит за да се спекулира. Купуваш днес на 100 продаваш утре на 1000 да видим обаче дали ще се получи.

    Бизнеса със сгради под наем е в държавите с висока имиграция в бг няма такава.
    Затова никой фонд няма интерес към бг

    Коментиран от #55

  • 53 Аз Кочо

    3 2 Отговор

    До коментар #51 от "дам":

    В момента искам 250 000 евро на моята панелка от 65 м2 която отдавам под наем, до момента няма запитвания.

    Дали ще има запитвания как мислиш, камо ли пък сделка

    Коментиран от #54

  • 54 дам

    4 3 Отговор

    До коментар #53 от "Аз Кочо":

    Няма запитвания защото знаят , че е на баба ти, а ти и вашите си делите детската и хола.
    Като не се купува за какво ли отпускат милиарди за ипотеки.
    Кочовеца вика, ама то 70 скочили били сумите по ипотеки, ама иначе никой не купувал...

    Коментиран от #56

  • 55 дам

    3 3 Отговор

    До коментар #52 от "Аз Кочо":

    Абе кога ще разбереш, че щом хората имат 200К евро за апартамент, няма да ги събори, че ще им вдигнели данъците от 100 на 200 евро на година или си мислиш, че някой ще посмее да вдигне 10 пъти данъците. Нали се разбра , че точно политиците са с по 10 апартамента и къщи като Рашков

    Коментиран от #57, #59

  • 56 Аз Кочо

    3 1 Отговор

    До коментар #54 от "дам":

    Ха ха е и дори да е била на баба ми теб като купувач това какво те касае.
    Кредитите са на шест защото такива шматароци като теб с Асен подплашили че утре ще свършат или че ще струват повече от тези в Кан.

    Тези кредити братле трябва да се връщат с лихвите които инфлацията няма да изяде

    Коментиран от #58

  • 57 Аз Кочо

    2 2 Отговор

    До коментар #55 от "дам":

    Момче ще стане като на запад ако искаме на запад. Никой там не може да си позволи да държи празен имот за дълго.
  • 58 дам

    2 3 Отговор

    До коментар #56 от "Аз Кочо":

    Абе мисли , бе Кочо. Щом на калпак вдигат от раз заплатите на 30 хиляди военни с 30% дали нещо в България скоро ще поевтинее.
    Имало балон при имотите, че били поскъпнали с 40% за 4 години, ама нямало балон, че два пъти са се увеличили заплатите на учителите за 5-6 години.
    Знаеш ли , че средно в ЕС заплатите растат с 3-5% на година , а не с 30%

    Коментиран от #60, #62

  • 59 Мен

    3 1 Отговор

    До коментар #55 от "дам":

    "Абе кога ще разбереш, че щом хората имат 200К евро за апартамент"

    Нямат, повечето нямат а теглят кредити.
  • 60 Аз Кочо

    3 1 Отговор

    До коментар #58 от "дам":

    Заплатите на военните бяха 1300 лв бруто и масов отлив от армията. Е сега са 2000 бруто и това няма да се промени в близките 5 години.

    Коментиран от #61

  • 61 дам

    2 3 Отговор

    До коментар #60 от "Аз Кочо":

    А я кажи какви бяха заплатите през 2008 година, че квадрата беше станал 1200 евро, а какви бяха 2015 когато започнаха пак да растат и надминаха за нула време цените от 2008 година.
    Средна заплата според НСИ за 2008 година е 700 лева, а сега 2100 лева според НСИ и затова минималната автоматично трябвала да я вдигнат с нови 150 лева

    Коментиран от #63

  • 62 Мен

    2 1 Отговор

    До коментар #58 от "дам":

    В ЕС САЩ Канада имотите са скочили с 40 пр. За 4 години.

    Заплатите на запад са скочили с 10 до 15 процента за последните три години

    В бг с 150 до 300.процента за 4 години
    А заплатите в бг с 100 процента за 15 години

    Коментиран от #64

  • 63 Що е то балон

    3 2 Отговор

    До коментар #61 от "дам":

    Ето това дава отговор на твоите въпроси.

    Имотният балон се характеризира с "надути" (точно както балон) стойности на недвижимите имоти. Скокът в цените, водещ до тези условия, обикновено е причинен от комбинация от голямо търсене на жилища и нисък капацитет на свободни имоти за продажба на пазара. Други причини за появата на имотни балони включват икономически фактори, сред които са ниски лихвени проценти и лесен достъп до кредит
  • 64 дам

    5 2 Отговор

    До коментар #62 от "Мен":

    Стига сте писали наизуст
    Имате нет проверете набързо.
    Връщам се 10 години назад и виждам, че според НСИ средната заплата е била 865 лева за декември 2014
    В момента е 2100 лева
    Над два пъти са се увеличили заплатите и с толкова са се увеличили и цените на имотите.
    Като станат заплатите по 5 хиляди лева след 10 години, тогава и квадрата в София ще е 4К евро средно, ама кочовците си мечтаят за 5 хиляди средна заплата и 500 евро квадрата
    хахаха

    Коментиран от #65

  • 65 Тръпчо

    2 1 Отговор

    До коментар #64 от "дам":

    В ЕС САЩ Канада имотите са скочили с 40 пр. За 4 години.

    Заплатите на запад са скочили с 10 до 15 процента за последните три години

    В бг имотите са нагоре с 150 до 300.процента за 4 години
    А заплатите в бг с 100 процента за 15 години

    Моята заплата през 2014 беше 1950 лв бруто.

    Коментиран от #66

  • 66 дам

    2 2 Отговор

    До коментар #65 от "Тръпчо":

    Тръпчо, на Кристалина заплата е 55К долара без бонусите е и. Затова се смята средната заплата, а не колко била на бай Х
    Вече пуделите разнасят пачки и това се смята за нормално.

    Коментиран от #67

  • 67 Тръпчо

    2 1 Отговор

    До коментар #66 от "дам":

    Средната заплата е мусака.
    Важна е масовата.
    Моята заплата винаги е била над средната.

    Коментиран от #68

  • 68 дам

    4 2 Отговор

    До коментар #67 от "Тръпчо":

    Е важна е да , важно е че майсторите вземат по 5К за баня, а я правят за десетина дни ... Затова и ще се купуват имоти за 200К
    Лили Иванова е на 80 години а от последното турне се говори , че била взела 2 милиона защото била разпродала навсякъде билетите , а турнето и е два месеца

    Коментиран от #69

  • 69 Аз Кочо

    2 2 Отговор

    До коментар #68 от "дам":

    И за майсторите съм ти казвал

    От 2010 до 2015 всяка седмица ми звъняха да ме питат за работа. Намирах им но аз определях цента.

    Нормално когато кредитите растат и ремонтите да растат. Това няма да.продъшжи вечно.

    Коментиран от #70, #71

  • 70 Аз Кочо

    2 1 Отговор

    До коментар #69 от "Аз Кочо":

    Това търсене сега е изнесеното бъдещо търсене.
    Това е заради лесният достъп до кредит.
    Дори и лихвите да не мръднат търсенето не е неизчерпаемо.

    Имотите не са франзели
  • 71 дам

    3 2 Отговор

    До коментар #69 от "Аз Кочо":

    Кое няма да продължи, бе кочовец ...
    В момента освен огромното строителство на нови комплкекси има и програми за саниране. Има над милиард които чакат да бъдат взети от строителните фирми. По 1-2 милиона на блок за да го облепят със стиропор Стотици блокове са одобрени и чакат. На който му се работи и като общак ще прави по 200 лева без проблем. Не е ядрена физика да лепиш стриропор.

    Коментиран от #72

  • 72 Аз Кочо

    2 2 Отговор

    До коментар #71 от "дам":

    Алпиниста който ми изолира апартаментите не лепи плочки, нито поставя паркет и не прави шпакловки. Това със санирането може да продължи още малко но после ще спре с новият закон за 20 пр. Самоучастие няма да има желаещи.

    5 млн квадратни метра ново строителство ще излезе в близките 2-3 години. А има 39.пр. празни жилища в страната. Няма имиграция,има отрицателен прираст. Усещаш ли накъде вървят нещата е средносрочен и дългосрочен план?

    Коментиран от #73

  • 73 дам

    3 2 Отговор

    До коментар #72 от "Аз Кочо":

    какви алпинисти те гонят бе ... Когато се санира цял блок се монтират скелета и се действа. Нямало да продължи санирането , ама ще продължи и още как. Дори и при 20% самоучаствие има подадени стотици документи за саниране, защото за безвъзмездното се вредиха много малко. Одобриха едва 30% от кандидатите.
    Освен това има изискване от ЕС за брой санирани сгради до 2035, за да ги покрием трябва да санират по стотина блока на година, а не знам как ще стане, като нямаме капацитет.

    Коментиран от #74, #77

  • 74 Аз Кочо

    2 1 Отговор

    До коментар #73 от "дам":

    Казвам че санирането не е като вътрешен ремонт. Онези майстори не се занимават с работата на другите които ще останат без работа.

    20 пр. намали желаещите за саниране драстично.

    Коментиран от #76

  • 75 Аз Кочо

    2 1 Отговор
    Трябва да разбереш че без лесните кредити този пазар загива. Виж западна Европа, сащ Канада Австралия и т.н
  • 76 дам

    2 2 Отговор

    До коментар #74 от "Аз Кочо":

    абе ти минавал ли си покрай строеж скоро. Скоро минавах покрай един за изграждане на училище в София според билбордовете на оградата. Да ти кажа ли, че беше точно покрай обяд и в кафето срещу строежа имаше поне 30 човека льокащи бира и от тях мнозинството бяха шведи.
    В България масово се издават апартаменти на шпакловка , то е ясно , че правещите бани няма да облепят със стиропор, ама дори и с основно няма да си тръгват с по малко от стотачка на ден, да не казвам двеста за общаците.
    Огледай се кои асфалтират дупките, кои ремонтират тротоари ... такива дето не знаят къде е училището им, защото нямат такова

    Коментиран от #79

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 дам

    0 5 Отговор
    Егати тъпите парчета сте чесно , аз дето от село додох у Софеа и станах човек и вече имам собствено на банката жилище се опраих, вий с живейте у децката и те така те
  • 79 Аз Кочо

    2 1 Отговор

    До коментар #76 от "дам":

    Имаше един филм "Всичко е любов", сега заглавието е "Всичко е кредит"

    Коментиран от #82

  • 80 дам

    3 2 Отговор

    До коментар #77 от "Георги Шопов":

    Средната работна заплата в София достигна 2697 лв. през второто тримесечие на 2023 г. и така за закупуване на 1 кв.м. жилищна площ в София в средата на тази година са били нужни около 1.1 средни месечни софийски заплати. „За сравнение, през 2008 г. (в предходния пик на пазара) бяха нужни 3.4 заплати за същата площ

    .... статия от факти от преди половин година

    Коментиран от #81, #83

  • 81 абе село,

    3 1 Отговор

    До коментар #80 от "дам":

    човека по-горе ти каза, да купуваш, и ти, и родата ти, а да не ни навиваш нас, простосмъртните, да си купуваме фабрика на девети септември. Между другото, къртиш от неграмотност , необяснимо за един брокер, някакъв ценз нямате ли
  • 82 дам

    3 2 Отговор

    До коментар #79 от "Аз Кочо":

    В повечето европейски столици достъпността е между 1.5 и 2 средни заплати. Примерно за Париж средната заплата е около 5К евро, а квадрата е 10К

    С този ръст на заплатите се гответе за 3К евро за квадрат средна цена в София до 5 години

    Коментиран от #84

  • 83 Аз Кочо

    2 1 Отговор

    До коментар #80 от "дам":

    Не ме карай пак да пиша за средната заплата.
    Тя няма нищо общо с реалността.
    В една фирма има 4 служители с по 1000 лв и шефа с 6000.
    Средната заплата за фирмата е 2000 лв.

    Е кой бе умен от тези четиримата получава 2000, никой
    за това се изчислява масовата заплата тя е 60 пр от средната или 1200 лв бруто. По близко до реалността е от 2000 лв, нали?

    Коментиран от #85

  • 84 Аз Кочо

    2 1 Отговор

    До коментар #82 от "дам":

    Масовата заплата в Париж е 2500 3000 евро бруто

    Коментиран от #86

  • 85 дам

    4 3 Отговор

    До коментар #83 от "Аз Кочо":

    Имам познат който държи автосервиз. Каза , че дава 5К заплати и трудно намира хора дето да си разбират от работата. Идвали някакви дето не знаят какво е гайчен ключ и им е казал , че започват на 3К и те си тръгвали на момента, защото били завършили автомонтьорство и искали 5К. Това с виждате ли шефовете вземали много...
    Плочкаджия който бачка за себе си с един общак може да прави по 15К на месец без проблем. С месеци се чака за читави майстори.

    Коментиран от #87, #88

  • 86 дам

    3 2 Отговор

    До коментар #84 от "Аз Кочо":

    Стига си се излагал бе кочо. Ако 2500 е средната заплата в Париж, значи нетната им е 1200 евро , ти чуваш ли се бе ... Нетната е около 3.500 , а брутните са около 5 ...
    Искаш да кажеш, че в Париж 4 брутни са средно квадрат ли ... хаха

    Коментиран от #89

  • 87 Аз Кочо

    3 1 Отговор

    До коментар #85 от "дам":

    Пак ти повтарям масовата заплата в Париж е 2500 - 3000 евро бруто. Другото е раздувки.

    Прочети това

    В една фирма има 4 служители с по 1000 лв и шефа с 6000.
    Средната заплата за фирмата е 2000 лв.

    кой от тези четиримата получава 2000, никой
    за това се изчислява масовата заплата тя е 60 пр от средната или 1200 лв бруто. По близко до реалността е от 2000 лв, нали?

    Коментиран от #90

  • 88 къртиш с неграмотност

    2 1 Отговор

    До коментар #85 от "дам":

    сельо
  • 89 Аз Кочо

    2 2 Отговор

    До коментар #86 от "дам":

    3000 бруто.e 2340 евро чисто за Франция

    2000 е 1540.чисто
    Има калкулатори.

    Коментиран от #91

  • 90 дам

    4 2 Отговор

    До коментар #87 от "Аз Кочо":

    Наемите в Париж са 1500 евро на месец да двустаен, толкова са и в Лондон но в паунда. Няма как нетната заплата да е по малка от наема на двустаен. В София нетно се взема около 2К , а наемите са по хиляда за двустайните дето не са с обзавеждане от баба ми. Може и за 600 да се наеме такъв дето е с ремонт от преди 40 години.

    Коментиран от #92

  • 91 дам

    2 3 Отговор

    До коментар #89 от "Аз Кочо":

    Париж и Франция е като София и Видин и двете са в България ама разликата в заплатите е двойна и отгоре.
  • 92 Момче спри излагаш се.

    2 4 Отговор

    До коментар #90 от "дам":

    Прочети всички което съм писал по долу и го обмисли, асимилирай го. Не скачай от тема е тема защото не си подготвен за нито една от темите
  • 93 дам

    1 5 Отговор
    Аз в чужбина сам ходил само у Гюргево, ама пак сам по добре запознат от Кочо, те народа го види това и му се смее
  • 94 дам

    3 2 Отговор
    Минималната заплата в Германия е 12 евро на час, толкова е и във Франция. 12 евро на час МИНИМАЛНА
    Стига си се излагал, че 2500 евро е брутната заплата в Париж, защото ще ти се смеят многооо. Значи почти всички бачкат на минимална.
    Все едно да ти кажа, че в София вземат 1000 лева при положение, че дори във Волф търсят боклуджии на 1800, колкото дават и в Лидл, Кауфланд, Била

    Коментиран от #95, #97

  • 95 Аз Кочо

    2 2 Отговор

    До коментар #94 от "дам":

    Колко ще бъде средната заплата в Париж през 2024? Според данни на Националния институт за статистика и икономически изследвания (INSEE) средната заплата във Париж през 2024 г. е около 2587 евро нето на месец или 39 800 евро бруто на година.
    ЗАБЕЛЕЖИ ЧЕ ТОВА Е СРЕДНА А НЕ МАСОВА. МАСОВАТА Е ПО НИСКА.

    Следователно средната заплата във ПАРИЖ през 2024 г. се увеличава, тъй като INSEE посочи, че един служител е получавал средно 2988 евро бруто месечно или 2238 евро нето месечно през 2019.

    Коментиран от #96

  • 96 Аз Кочо

    2 2 Отговор

    До коментар #95 от "Аз Кочо":

    Германия не е по по далеч от Франция по заплати.
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Аз Кочо

    2 2 Отговор
    Масовата заплата в София е 3000 лв(средна) 60 пр.= 1800 лв Бруто. Отвори Джобс бг направи проучване и ще видиш че съм прав.
  • 99 дам

    4 2 Отговор
    Безсмислено е да се спори, защото ако приемем , че наистина в Париж получавт масово по 2К нето, значи едвам им стига само за наем.
    Това още повече доказва колко са достъпни наемите и имотите в София при сегашните заплати. Едно е 1.5 заплати за квадрат, друго е 3-4 заплати за квадрат.
    Да не говорим, че ако вземе за пример сградата от снимката горе до купчината с железа, там апартаментите сигурно започват от 2-3 милиона евро.
    Както в София има по 5К евро квадрата , така и в Париж има по 25К за топ имоти

    Коментиран от #100

  • 100 Аз Кочо

    3 2 Отговор

    До коментар #99 от "дам":

    Да, живота е труден навсякъде.
    И тук с чиста заплата от 1380 лв е трудно да свържеш двата края ако трябва плащаш наем
    Такъв е живота.
  • 101 Да и Не

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "Аз Кочо":

    Всеки иска да живее във Франция и Западна Европа защото там получаваш много а даваш малко. Социалните придобивки са в пъти по-големи от тези на Изток, заплатите спрямо свършената работа също, а от друга страна цените в Западна и Източна Европа вече са еднакви, на 90% от стоките и услугите. МРЗ в Холандия 2200€, в Белгия 2050€ ... в България 450€.

    Както пише и в статията - Търсенето е ниско, а пазарът - пренаситен - всеки иска да стане милионер за един ден без да полага необходимия труд и интелект.

    Коментиран от #102

  • 102 Тошо

    3 2 Отговор

    До коментар #101 от "Да и Не":

    Аз па не мърдам от БГ, защото там трябва да работя , а тука няколко човека/все разбирачи като тука/ бачкат за мен и ме правят по богат
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.