28 Февруари, 2014 19:14 2 331 2

По-скъпи имоти по-висока раждаемост

  • цени-
  • жилища-
  • раждаемост-
  • великобритания

Възстановяването на икономиката, и в частност на пазара на недвижими имоти във Великобритания, може да доведе до „бейби бум”. С всеки 7200 EUR прибавени към имота, с 5% се увеличава раждаемостта, сочи изследване на университета Мериленд.

Учените от висшето учебно заведение намират връзка между поскъпването на жилищата и раждаемостта.

За последните 12 месеца апартаментите на Острова са повишили стойността си средно със 17 000 EUR. Ако учените са прави, то страната е пред нов ръст на раждаемостта. „Поскъпването на имотите кара собствениците им да се чувстват по-защитени и осигурени. Това ги подтиква да правят по-дългосрочни планове и да раждат деца”, обясняват от университета Мериленд и допълват: „Нашите резултати ясно потвърждават тезата ни, че цените на имотите влияят на раждаемостта”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ted Avenger

    3 0 Отговор
    По-глупаво заключение не бях чел.

    Коментиран от #2

  • 2 Бенжаменъ Глонти

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ted Avenger":

    Мечтата на бльокерите. От утре всички имоти да почнат да се качват с по 10 000 евро на ден!