Last news in Fakti

4 Март, 2014 11:47 3 166 1

Новата мода – създаването на„супер” квартал

  • екология-
  • супер квартал-
  • барселона

През април в Барселона официално ще бъде представен проект за строителството на първия „супер” квартал. Какво представлява той? Това е територия от градската среда, която цели да направи живота на хората по-удобен и безопасен. Проектантите отделят значително внимание на екологията и това „супер” кварталите сами да произвеждат нужното им за съществуване количество енергия.

Един пример за опазване на природната среда е, че във въпросните квартали предвижването ще става с велосипеди, което ще доведе до намаляване на вредните емисии и понижаване на равнището на шум. Също така въпросните „супер” квартали ще бъдат богато озеленени и осветени с помощта на слънчеви батерии и повторното използване на отпадъчните води.

Проектът в Барселона е на стойност 10 млн. EUR. Първите „супер” квартала ще се появят в пет района на испанския град. След като бъдат готови, делът на пешеходците ще се увеличи с 40%-50%, а броят на автомобилите значително ще намалее. Първите райони, в които ще започне да функционира „супер” квартала са Матернидад и Сан Ремон, тъй като са най-силно заселени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    Всички сме за новото!Снимката във форума е интересна,но половината от сграда е с "английски дворчета"При дъжд това ще има да подлизва.........и язък за облицовката!