Last news in Fakti

14 Април, 2014 17:23 5 377 0

Перлата на луксозните имоти е Истанбул

  • лукс-
  • истанбул-
  • турция

Клиентите, които предпочитат да купят луксозни апартаменти и къщи в Турция, избират Истанбул. Това са предимно богаташи от Азия, Близкия Изток и Русия.

През последните пет години сегментът на луксозни имоти нараства с по 15% всяка година, сочат данните на компанията Coldwell Banker. „Все повече богаташи от Близкия Изток, Русия, ОНД и Централна Азия идват, за да се насладят на културните ни забележителности, историята, естествената красота и комфортния климат на Истанбул. „Арабската пролет” също така доведе голям брой клиенти от Тунис, Египет и Сирия”, казва Биргул Далгакиран, управител на представителното на Coldwell Banker в Турция.

От 1 до 10 млн. USD варират цените на луксозните апартаменти в Истанбул. Къщите се търгуват срещу 50-60 млн. USD. Най-търсени остават имотите, които са в непосредствена близост до Босфора или с изглед към него. Предпочитани са квартали като Бебек и Нишанташъ в европейската част на града и Башат Стрит в азиатската.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА