Last news in Fakti

22 Април, 2014 00:07 11 324 2

Продават дворецa на Чаушеску

  • чаушеску-
  • букурещ-
  • дворец

В румънската столица продават „Дворецът на пролетта”. Той е построен през 1965 г. и в него до падането от власт живя семейство Чаушеску. След падането на неговия режим имотът се използваше за посрещане на чуждестранни делегации – по три-четири на година. Причината за продажбата е, че поддръжката на имението, към което има и терен от 14 000 кв.м, е много скъпа.

Автор на „Дворецът на пролетта” е арх. Чезар Лъзъреску, който го е проектирал в далечните 1964-1965 г. по идея на семейство Чаушеску. Елена Чаушеску сама е избирала полилеите и мозайките. Особеното на имението е, че в него има солариум, сауна и басейн (особен лукс за онези времена). Каква ще е цената, която иска румънската държава за момента не се упоменава.

Николае Чаушеску беше отстранен от власт през декември 1989 г. по време на държавен преврат. Извънредният военен трибунал го обвинява в държавни престъпления и геноцид срещу собствения му народ. Няколко часа по-късно те са разстреляни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    0 1 Отговор
  • 2 Симеон Тасев

    0 1 Отговор
    не е лошо и наште мили дупетати и министри да бъдат разтреляни така никоми не са нужни