Last news in Fakti

22 Юли, 2014 12:26 3 323 0

Задържаха устройства за източване на банкомати

  • устройства-
  • източване-
  • банкомати

Във фабрични кухини на арматурното табло на автомобила са открити и иззети 4 пълни комплекта скиминг-устройства

Задържаха устройства за източване на банкомати - 1
Снимки: АМ

Разкрит e и пресечен опит за незаконен трафик на електронни компоненти, представляващи скимиращи устройства, съобщиха от Държавна агенция „Национална сигурност" (ДАНС) и Агенция митници (АМ).

Операцията е извършена съвместно служители на Митница Видин, ГД „Гранична полиция" - МВР и ДАНС, със съдействието на ОДМВР - Видин и под ръководството на Окръжна прокуратура – Видин.

При проверка на лек автомобил с българска регистрация, който се е опитал да излезе от България през ГКПП „Видин - Дунав мост", във фабрични кухини на арматурното табло са открити и иззети 4 пълни комплекта за източване на банкомати.

Комплектите са съдържали 2 „усти" за монтиране на входовете на банкомати, 3 „четци" с USB изходи, 4 платки с монитрани 4 микровидеокамери за записване на PIN-кодове и поставени в тях 3 микро SD карти.
Открити са и електронни компоненти за съхранение на данни със собствено захранване, батерии, четец от типа „card reader" за микро SD карти и SIM карти, както и 2 метални пластини, предназначени за подправяне на платежни инструменти.

В купето на автомобила и в личния багаж на двамата пътници са открити и иззети преносим компютър, USB за мобилен интернет със SIM карта на чуждестранен оператор, 4 USB флаш памет, GPS навигации, мобилни телефони и СИМ-карти, както и средства за фиксиране на скиминг-устройствата към банкоматите.

По случая е образувано досъдебно производство. Двамата български граждани са задържани за срок от 24 часа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА