Last news in Fakti

22 Юли, 2014 12:37 1 165 0

Закопчаха телефонни измамници

  • телефонни-
  • измамници-
  • задържаха

Със 72-часова мярка за задържане са двама мъже, взели от възрастна жена 4000 лева. Като обвиняем е привлечен и мъж от Горна Оряховица, излъгал със същата сума жителка на еленското село Марафелци

Двама мъже на 20 и 36 години са задържани от служители на районното управление в Стралджа за извършена телефонна измама, съобщиха от МВР. 
 
На 17 юли възрастна жителка на село Първенец, област Ямбол, подала сигнал полицията, че вечерта на 12 юли била въведена в заблуждение по телефона. Тя предала на непознат мъж 4000 лева, за да помогне за лечението на свой близък. В резултат на проведените издирвателни и процесуално-следствени действия са установени и задържани извършителите – Е.Д. /36 г./ и Т.Т. /20 г./, съответно от общините Раднево и Гълъбово. На двамата е повдигнато обвинение по чл. 209, ал. 1 от НК. С прокурорско постановление са им наложени 72-часове мерки за задържане. 
 
Служители на районното управление в Елена също разкриха извършител на телефонна измама. Работата по случая започнала на 11 юли, когато в полицията постъпил сигнал от 83-годишна жителка на еленското село Марафелци, област Велико Търново. Пред разследващите тя разказала, че предишния ден получила обаждане на мобилния си телефон. Неизвестен за нея човек й обяснил, че синът й ще сключва сделка за покупко-продажба на недвижим имот, а за предварителна вноска му били необходима сумата от 4000 лева. 
 
Едва след като предала парите на непознат мъж, жената се усъмнила и сигнализирала полицейските служители. След проведени действия по разследването криминалистите влезли в дирите на извършителя – 26-годишният З.З. от Горна Оряховица, известен на полицията и осъждан за идентични престъпления. Вчера той е привлечен в качеството на обвиняем, наложена му е мярка за неотклонение „подписка“. 
Работата по двата случая продължава в рамките на образуваните досъдебни производства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА