Last news in Fakti

23 Юли, 2014 14:26 12 723 0

Арести на медици изхвърляли чували с човешки останки в Танзания

  • трупове-
  • медици-
  • танзания-
  • арестувани

В някои от чувалите имало хирургически инструменти и използвани ръкавици за еднократна употреба

Арести на медици изхвърляли чували с човешки останки в Танзания - 1
Снимка Би Би Си

Осем души от медицинския институт на Танзания са били арестувани, след като полицията откри 85 чувала, съдържащи части от тела и медицински отпадъци в покрайнините на пристанищния град Дар ес Салаам.

Полицейски служител заяви пред Би Би Си, че в торбите са открити човешки крайници, пръсти, ребра и черепи. Те трябвало да бъдат откарани в депо за биологични отпадъци където да бъдат изгорени.

В някои от чувалите имало хирургически инструменти и използвани ръкавици за еднократна употреба.

Находката шокирала жителите на по принцип спокойния Дар ес Салам.

Шефът на полицията в града Сюлейман Кова каза, че в хода на разследването  полицията е намерила връзка към  градския Институт по Медицински.

Жители на крайбрежния град казват, че се усъмнили, че нещо нередно се случва, след като камион многократно изсипвал черни найлонови торби с тегло около 25 килограма всеки в покрайнините на града.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА