Last news in Fakti

31 Юли, 2014 19:41 2 612 4

Кметът на Видин е задържан

  • герго гергов-
  • видин-
  • кмет-
  • арест-
  • полиция

Според очевидци Герго Гергов е бил прибран в полицейски служебен автомобил

Кметът на Видин Герго Гергов е бил задържан от служители на ДАНС, научи Нова ТВ. Според очевидци Гергов е бил прибран в полицейски служебен автомобил от петима служители на ДАНС.

Арестът става дни след разкритията на предаването „Разследване” за злоупотреби в община Видин.

Афери на кмета, завишени цени на храните за детските градини, общината купува на едро два пъти по-скъпо, отколкото струват продуктите на дребно или иначе казано - обратна пазарна икономика във Видин, но само когато купувач е общината – това установи разследващият журналист на Нова ТВ.

„Оказа се, че е имало доста преписки в местната прокуратура, сигнали от граждани и компетентни лица за действията на кмета и тези цени. Доколкото знам, от ДАНС работят сериозно по случая, но след като прокуратурата в София разпореди да се задвижат нещата. Защо толкова време са се мотали там – това е въпрос на проверка на главния прокурор”, обясни Васил Иванов за „Здравей, България”.

По негови думи след показването на разкритията в предаването „Разследване”, кметът на Видин дал пресконференция за местни журналисти.

„Той съобщи, че тези цени, които ние показваме, не са верни и че те работят по нормални. Но тези „нормални” цени са от няколко месеца, когато общински съветници и ние започнахме да се ровим в цените на продуктите”, обясни Васил Иванов.

Разкритията на „Разследване” във Видин обаче не спират дотук.

Лидерът на социалистите във Видин Пламен Трифонов, си има грамадни заведения на името на 80-годишната си майка с неплатен наем за тях.

„Потърсихме го и на всички въпроси, които му зададохме, бяха пренасочвани към негова сътрудничка, която трябваше да ги запише. Накрая попита: „Това ли бяха въпросите? Благодаря ви”. Отговори така и не получихме”, обясни Васил Иванов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Petar Petrov

    1 0 Отговор
    Врагове на Народа!
  • 2 Владислав Димитров

    1 0 Отговор
    То да беше само видинския кмет...
  • 3 ivaylo mihaylov

    1 0 Отговор
    Не знам един кмет, който да не е криминален.
    ДАНС имат много, ама много работа.
    И важното е не да е задържан, а да е осъден и да лежи, да му бъде отнето семейното имущество и активи и да бъдат публично порицани община, съветници и др. които са си затваряли очите.
    Няма друг вариант.
  • 4 PROFESIONALISTA

    0 0 Отговор
    Ами така става като крадеш само за себе си и не се отчиташ на когото трябва регулярно с анюитетни вноски....