Last news in Fakti

20 Август, 2014 10:21 2 559 5

Колоездач бе прегазен на пешеходна пътека (Обновена)

  • колоездач-
  • прегазен-
  • пешеходна-
  • пътека

Инцидентът е станал в Казичене

Колоездач бе блъснат на пешеходна пътека в столичния квартал "Казичене", съобщиха от СДВР за Факти.бг. Сигналът за инцидента е получен в МВР около 8,20 часа.

Инцидентът е станал близо до бензиностанция на ШЕЛ. Мъжът е бил прегазен от лек автомобил и е починал на място.

Загиналият колоездач е 72-годишен, уточниха по-късно от полицията. Той е карал колелото по време на инцидента. Шофьорът, турски гражданин, който карал автомобил с холандска регистрация е тестван за алкохол. Не е установено да е пил.

Образувано е досъдебно производство.

На това място  ограничението на скоростта е 50 км/час.

Близки на 73-годишния Георги разказаха, че всяка сутрин ходел на пазар с колелото си. Хората в района, които го познавали, разказаха, че обикновено Георги бутал колелото на пешеходната пътека, а не го е карал.

Според роднините шофьорът на автомобила е заспал, защото на шосето няма спирачен път. Те се страхуват, че за смъртта му отговорни може и да не се намерят.

Местните разказаха, че инциденти по този път ставали редовно. Нито знаците, нито пешеходната пътека или камерите стряскали шофьорите, затова хората, които трябва да пресекат пътя, всеки ден се страхуват за живота си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ппр

    4 2 Отговор
    това е пешеходна пътека, а не колоездачна пътека. На пешеходната пътека колоездачите са длъжни да слязат от весосипеда
  • 2 Petar st

    2 2 Отговор
    Че аз на пешаходна пътека лично съм виждал как Катаджия прави забележка на "човек с колело"(защото колоездач е съвсем различно нещо) да следзне преди пешаходната пътека и да го бута а не да минава с 30 км. в час. с рязко отклонение преди това
  • 3 Кобрата

    1 1 Отговор
    Вие от къде знаете как е станало, може човекът с колелото да не е засякъл колата...
    Причината за инцидента може да е и у шофьора на колата...ако е карал бързо и не е могъл да спре и белята е готова
    Съгласен съм, че е трябвало да слезе от велосипеда, но това че не е слязъл не го прави виновен.
    Досъдебното производство ще изясни кой е виновен...
  • 4 Александър

    2 0 Отговор
    За такова нещо в холандия този турчин няма да се размине с пандела. А на всички шофьорчета дето ми обясняват как се слиза от колелото на пешеходна пътека ще кажа че всички ние сме пешеходци и след това караме автомобили. Затова дали си слязъл или не, пешеходната пътека е за да спират колите.
  • 5 ВИОЛИНА

    0 0 Отговор
    Слушайте какво ще Ви кажа "колоездача" -МОЯТ ДЯДО, не е карал колелото престанете с тези глупости. Той винаги го буташе по пешеходната пътека.