Last news in Fakti

22 Август, 2014 09:18 3 665 5

Командоси отново объркаха адрес при арест

  • командоси-
  • объркаха-
  • арест-
  • адрес

Това е вторият подобен случай в рамките на месец

Командоси отново объркаха адрес при арест - 1
Снимка: МВР

За втори път през този месец полицаи нахлуха на грешен адрес. И все около реализацията на спецакция по задържането на бандата лихвари на Ангел Попов-Главестия. Този път екшънът се разиграл в Козлодуй в апартамента на семейство Иванови, намиращ се в жилищен комплекс №3, съобщиха от „Преса“.

48-годишният Иво Иванов и съпругата му, които работят на високи позиции в АЕЦ „Козлодуй“, в сряда сутрин закусвали преди работа, когато апартаментът им бил атакуван.

Съпрузите първо забелязали силуети пред терасата им на първия етаж, а сетне двама маскирани и тежковъоръжени мъже влезли през балкона, разказват потърпевшите.

„Ти ли си Цветомир?“ - само това попитали с крясък неканените гости. Преди да чуят отговора, в жилището нахлули още спецченгета, които веднага започнали обиск.

В една от стаите била тъщата на собственика на имота - възрастна жена претърпяла сърдечна операция. След обиска полицаите напуснали безмълвно. Сетне в апартамента влезли цивилни полицаи, които поискали личните карти, записали им данните и си тръгнали. Един от служителите през зъби се извинил на семейството и казвал, че е станала грешка.

От свои познати, близки до полицията, Иво Иванов разбрал впоследствие, че са търсили в дома му някой си Цветомир Янков Златков-Мишката. Още по-голямо било учудването на енергетика, когато разбрал, че Мишката е с адресна регистрация в собствения му дом.

„Обитавам жилището от 7 години. Никога на никого не съм давал съгласие да се регистрира на моя адрес“, категоричен е Иво.

Предишният гаф на спецченгетата бе в Оряхово, когато по погрешка разбиха вратата на къща на двойка пенсионери. Тогава администрацията не си беше свършила работата и имаше къща и жилищен блок на дублиран адрес. След като разпореди проверка по случая, служебният вътрешен министър Йордан Бакалов лично се извини на възрастното семейство, а врачанската полиция екстрено ремонтира потрошения им дом.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иво

    1 0 Отговор
    И как точно полицията е нахлула на грешен адрес щом мишката е имал регистрация на същия? Адреса си е бил много правилен. Въпроса е как бандита има регистрация без съгласието на собственика.

    Коментиран от #4

  • 2 Геро

    1 0 Отговор
    Тия са им изкарали ангелите направо... Добре, че не е като в Америка да имаме пушки. Щяха да летят "спецове" през балкона
  • 3 Kuki

    0 0 Отговор
    Интересно как точно би звучало едно "извинение" в този случай. Ние как се извиняваме за неспазени ангажименти към общината или държавата - най-често с плащане на глоби, лихви и т.н.? И дали ще уволнят администратора, регистрирал някого на чужд адрес?
  • 4 Иракли Иракли

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Иво":

    1. ...............
  • 5 Maria Stoianova

    0 0 Отговор
    Дали е грешка????????