22 Август, 2014 14:23 1 397 1

Задържаха и повдигнаха обвинения на кмета на Куклен

  • задържаха-
  • повдигнаха-
  • обвинения-
  • кмета-
  • куклен

Обвиненията са обществена поръчка, за която той е взел подкуп

Повдигнати са обвинения изпълняващия длъжността кмет на община Куклен, съобщиха от Окръжна прокуратура- Пловдив. Това стана по наблюдавано в Окръжна прокуратура – Пловдив досъдебно производство, разследвано от ТД „НС” – гр. Пловдив. 

Става дума за Костадин Павлов, който е на поста от края на август 2012 г. Павлов бе назначен на мястото на обвинения за търговия с влияние заедно със заместника си редовен кмет на общината Димитър Сотиров.

Обвиненията са за извършено престъпление, във връзка с провеждана от общината обществена поръчка за доставка на хранителни продукти на ОДЗ – гр. Куклен и „Домашен патронаж” – гр. Куклен.

Изпълняващият длъжността кмет е обвинен в това, че на 10.06.2014 г. е приел от Надежда Минчева дар, който не му се следва – парична сума в размер на 1 200 лв., за да упражни влияние при вземане на решение от длъжностно лице – член на комисията за провеждане на обществената поръчка, във връзка със службата му.

Така посоченото престъпление е с правна квалификация по чл. 304б, ал.1 от НК, като най-тежкото предвидено от закона наказание за извършването му е лишаване от свобода до 6 години.

Разследването е в активна фаза.

Обвиняемият е задържан за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, в рамките на които ще се прецени необходимостта от внасяне на искане в съда за вземане спрямо него на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража”, както и основанията да бъде поискано отстраняването му от длъжност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ангел

    0 0 Отговор
    идете и направете една проверка и на сладкарският цех на господин павлов