Last news in Fakti

27 Август, 2014 18:18 1 028 2

Тарторите на канала за сирийски паспорти остават в ареста

  • сирийски паспорти-
  • тарторите-
  • канала-
  • ареста

На останалите четирима съдът наложи мерки парична гаранция в размер на 3000 лв. за всеки

Районният съд в Пловдив наложи мярка за неотклонение “задържане под стража” на Георги Иванов и Христо Лозев, които са обвинени във фалшификацията на паспорти на сирийски бежанци, съобщиха от съда.

На останалите четирима - Аспарух Щерев, Танчи Лозева, Цветан Бабаджанов и Пею Марков, съдът наложи мерки парична гаранция в размер на 3000 лева. за всеки от тях.

Срещу тях са повдигнати обвинения по чл. 308 ал. 7 от НК, затова, че за периода от юли 2014 г. до 23 август 2014 г. гр. Брацигово, гр. Карлово и гр. Пловдив за това, че са изготвили, държали и укривали материали, предмети и оръдия, за които са знаели, че са предназначени и са послужили за съставяне на неистински официални документи – чуждестранни сирийски документи за самоличност с цел имотна облага.

Аспарух Щерев, Цветан Бабаджанов и Пею Марков са обвинени като извършители, Георги Иванов като подбудител и помагач и Танчи Лозева като помагач.

Съдът сметна, че предвид  доказателствата събрани до момента, като основни организатори и активни участници в деянието са  Георги Иванов и Христо Лозев и са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета найтежката мярка за неотклонение.

Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че Аспарух Щерев, Цветан Бабаджанов и Пею Марков са извършили деянията, в които са обвинени, но няма реална опасност да се укрият или да извършат престъпление, докато за Георги Иванов и Христо Лозев съществува такава.

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване и протест в 3-дневен срок пред Окръжен съд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Змей Горянин

    1 0 Отговор
    На бас, че никой няма да бъде осъден на толкова, на колкото заслужава, ако въобще някой бъде осъден ефективно.
  • 2 maikel 260

    0 0 Отговор
    ako imat pari nema da gi osadiat... 6toto 6te dadat ru6vet na advokata pak toi na sadiata i taka natatak.... i 6a sa s visia6ti dela dokato se potuli vsi4no.vsi4ki znaem raboti sistemata