Last news in Fakti

28 Август, 2014 13:38 3 195 0

3000 лв. гаранция за счетоводителките на КТБ

  • гаранция-
  • счетоводителките-
  • ктб

За Борислава Тренева, която беше последната останала в ареста съдът поиска и домашен арест

3000 лв. гаранция за счетоводителките на КТБ - 1
Снимки: БТА

Софийският апелативен съд (САС) определи парична гаранция от 3000 лв. за главната счетоводителка на Корпоративна търговска банка (КТБ) Мария Димова.

За заместничката й Борислава Тренева, която бе последната останала в ареста от всички задържани по производството, съдът поиска също гаранция от 3000 лв., но и домашен арест.

Двете служителки бяха пуснати от Софийския градски съд (СГС) с мярка за неотклонение "подписка".
На въпрос доволен ли е от решението на съда адвокатът на Борислава Тренева, Христо Ботев отговори, че „съдът винаги е прав“ и заяви, че е бил доволен и от решението на СГС.

В днешното съдебно заседание, постъпи договор за заем от 20 милиона евро, а на излизане от залата Ботев обясни:

„Фирмата на Теодора Танева, дава заем на фирмата на Валери Карадачки, който е другия свидетел.”

Според свидетелски показания заемът е предназначен именно за попълване на липсите в касата на КТБ, обясни адвокатът. Договорът за заема е от 16 юни 2014 година, каза още той и  посочи, че това попълване на касата всъщност не се е осъществило.

Адвокат Ботев обясни, че е невъзможно  делото да продължи докато банкета Цветан Василев  е в неизвестност, тъй като и той е обвиняем.

Би трябвало да се спре делото, докато Василев не се появи и не даде своите обяснения, обясни Боев.

На въпрос, на какво се дължи това, че Маргарита Петрова промени показанията си и за това как прокуратурата може да й вярва, след като тя ги е подвела един път по повод изнасянето на парите с чували, адвокат отговори:

„На кого друг да вярват? Те нямат на какво друго да стъпят. Предполагам е отишла и разказала, и е обещала, че повече няма да прави така и са я пуснали.”

Факти.Бг припомня, че по делото „КТБ“ бяха задържани четирима души - главният касиер на КТБ Маргарита Петрова,  заместник-главният касиер Борислава Тренева, Орлин Русев и  Мария Димова.

Маргарита Петрова бешe пусната от ареста с мярка за неотклонение "подписка".

Орлин Русев е под гаранция от 10 000 лв., а Мария Димова първо бе пусната под домашен арест, а след това под "подписка".

Тези дни на председателя на Надзорния съвет на КТБ Цветан Василев и останалите обвинени по делото (Цветан Гунев, Орлин Русев, Александър Панталеев, Георги Зяпков, Маргарита Петрова, Мария Димова и Борислава Тренева) прокуратурата поиска и им бе наложен запор и възбрана от СГС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА