Last news in Fakti

29 Август, 2014 16:39 953 0

Издирват беглец от затворническото общежитие в Самораново

  • затворник-
  • общежитие-
  • самораново-
  • александър апостолов-
  • кражба-
  • избягал

На 40-годишния Николай Йорданов му оставало да излежи още 4 месеца

Полицията издирва 40-годишния затворник Николай Сашков Йорданов, избягал от затворническото общежитие от открит тип в село Самораново. Това съобщи пред журналисти директорът на затвора в Бобов дол комисар Александър Апостолов.

По думите му, беглецът е излежавал малка присъда за кражба, а това е и причината съдът да постанови да бъде настанен в общежитие с по-свободен режим. След като бъде задържан отново, той ще бъде върнат там, за  да доизлежи оставащите му четири месеца.

„Не става въпрос за бягство от места за лишаване от свобода, каквито са затворите, те са и от закрит тип. Общежитията са със смекчен режим и охрана, което предполага, че лишените от свобода в тях дори могат да работят на външни работни обекти без охрана”, поясни Апостолов. Така някои от тях се изкушават да нарушат режима и да избягат.

Имало данни, че беглецът преди няколко дни получил призовка във връзка с това, че срещу непълнолетния му син е образувано досъдебно производство, което силно го разтроило. Може би именно това го е накарало да потърси пътя към дома...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА