Last news in Fakti

2 Септември, 2014 15:12 1 287 0

Зам. кмета на Куклен и бизнес - дамата пуснати под домашен арест

  • зам. кмета-
  • куклен-
  • пуснати-
  • домашен арест

Костадин Павлов е с четири обвинения, а бизнес дамата с две, но нямало опасност да се укрият

Пловдивският апелативен съд промени мерките за неотклонение „задържане под стража“, взети от Пловдивския окръжен съд спрямо на Костадин Павлов, зам. кмет на Куклен и бизнесдамата Надежда Минчева в „домашен арест” по отношение и на двамата.

Двамата бяха задържани в ареста преди дни. Павлов бе обвинен за търговия с влияние и получаване на подкуп от Минчева.

Срещу Костадин Павлов са повдигнати 4 обвинения  затова, че : през периода април – юни 2013 г. в гр Куклен в качеството си на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение – заместник – кмет на Община Куклен, изпълняващ длъжността кмет на Община Куклен, е приел дар – пари в размер на 3000 лв. от Надежда Минчева, за да извърши друго престъпление във връзка със службата си по чл.282 ал.2 от НК.

На 15.05.2013 г. в гр. Пловдив и гр. Куклен в качеството си на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение – заместник – кмет на Община Куклен, изпълняващ длъжността кмет на Община Куклен, е превишил властта и правата си с цел да набави за другиго –фирма „Надежда 2000” гр. Пловдив облага – парични средства в размер на 74 327 лв., представляващи стойността на сключения едногодишен договор по обществена поръчка с предмет „ Доставка на хранителни продукти за Обединено детско заведение” гр. Куклен и за Домашен социален патронаж – гр. Куклен” и от това са могли да настъпят немаловажни вредни последици, изразяващи се в сериозно накърняване на авторитета и доверието в местната власт.

На 10.06.2014 г. в гр. Куклен е приел от Надежда Минчева дар, който не му се следва – парична сума в размер на 1 200 лв., за да упражни влияние при вземане на решение от длъжностно лице – член на комисията за провеждане на обществената поръчка, във връзка със службата му.

На 10.06.2014 г. в гр. Куклен е скрил чужди документи – ценови предложения на фирма „Надежда 2000” ЕООД гр. Пловдив, внесени от кандидата „Надежда 2000” ЕООД гр. Пловдив по открита процедура с предмет „Доставка на хранителни продукти за Обединено детско заведение” гр. Куклен и за Домашен социален патронаж – гр. Куклен” с цел да причини другиму – на фирма „Ес енд Ди Корпорейшън” ЕООД гр. Пловдив вреда и да набави за себе си и за фирма „Надежда 2000” облага.

Срещу Надежда Минчева са повдигнати 2 обвинения  затова че:
През периода април – юни 2013 г. в гр Куклен е дала дар – пари в размер на 3000 лв. на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение - Костадин Павлов – заместник – кмет на Община Куклен, изпълняващ длъжността кмет на Община Куклен, от Надежда Минчева, за да извърши престъпление по чл.282 ал.2 от НК.

На 10.06.2014 г. в гр. Куклен е дала дар – пари в размер на 1200 лв. на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение  -Костадин Павлов, за да упражни влияние при вземане на решение от длъжностно лице – член на комисията за провеждане на обществената поръчка, във връзка със службата му.

Съдът намери, че не са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най – тежката мярка за неотклонение спрямо тях. Двамата са обвинени в тежки умишлени престъпления, за които се предвижда наказание лишаване от свобода. Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че те са извършили деянията, в които са обвинени. Съдът прецени обаче, че не е налице реална опасност да извършат престъпление, ако спрямо тях бъде взета по-лека мярка.
   Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.
     


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА