16 Септември, 2014 12:32 1 490 0

Митничари разкриха схема за използване на маркирано гориво

  • маркирано-
  • гориво-
  • схема-
  • митничари

Предотвратена е възможността за нерегламентираното използване на горивата и ощетяване на бюджета с 10 000 лв. месечно

8 000 л. маркирано гориво, използвано не по предназначение, разкриха и задържаха служителите на Митница Столична, съобщиха от Агенция "Митници".

След извършен анализ на получена оперативна  информация за осъществяване на нарушения при доставките на маркирани горива за отопление, както и за съхранение на  горива, за които не е заплатен дължимия акциз,  служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване" на Митница Столична извършват серия от проверки на превозни средства, частни имоти на физически лица и обекти, стопанисвани от юридически лица, които извършват дейности с акцизни стоки.

При проверките е разкрита схема за неправомерно използване на маркирано гориво. Установено е, че не се използва по предназначение гориво, за което предварително е декларирано, че ще се употребява за изпичане на хляб и е предвидена по-ниска ставка на облагане в размер на 50 лв. за 1000 литра.

Общото количество горива, задържано при проверките, е 8 000 литра. Предотвратена е възможността за нерегламентираното използване на горивата и ощетяване на бюджета с 10 000 лв. месечно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА